ابتلای 6 میلیون ایرانی به آسم/شیوع 10 درصدی آسم در کودکان
فوق تخصص ریه با اشاره به ابتلای حدود 5 تا 6 میلیون ایرانی به بیماری آسم گفت: در ایران، بین 6 تا 8 درصد بالغین و 8 تا 10 درصد کودکان به آسم مبتلا هستند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مسجدی در همایش یکروزه آخرین یافتهها در تشخیص و درمان آسم که از سوی انجمن متخصصین ریه ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آسم به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مزمن، در دسته بیماریهای غیرواگیر قرار میگیرد.
بیماریهای غیرواگیر، عامل 70 تا 80 درصد مشکلات سلامت و مرگومیر در دنیا هستند.
دخانیات عامل خطر مشترک بیماریهای مزمن
وی با بیان اینکه چهار بیماری اصلی غیرواگیر که بار عمده سلامت جهان را به دوش میکشند شامل بیماریهای قلب و عروق، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت است، افزود: این بیماریها چند عامل خطر مشترک دارند که شامل استعمال دخانیات، مصرف الکل، رژیم غذایی ناسالم، کمتحرکی و نداشتن فعالیت بدنی و آلودگی هواست.
مسجدی ادامه داد: در حوزه بیماریهای مزمن تنفسی، دو بیماری اصلی مطرحاند که یکی آسم و دیگری بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) است.
ابتلای 10 درصد کودکان به آسم
وی با بیان اینکه آسم در حال حاضر حدود 270 میلیون نفر را در جهان درگیر کرده است و شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی به شمار میرود، تصریح کرد: در ایران، بین 6 تا 8 درصد بالغین و 8 تا 10 درصد کودکان به آسم مبتلا هستند، به طور کلی حدود 5 تا 6 میلیون نفر از جمعیت کشور دچار این بیماری هستند.
علائم آسم چیست؟
وی با بیان اینکه آسم یک بیماری قابل کنترل و تشخیصپذیر است، گفت: علائم آن معمولاً شامل سرفه و تنگی نفس است و تشخیص آن بر اساس شرح حال و معاینه بالینی صورت میگیرد.
در برخی موارد تست تنفسی نیز برای تأیید شدت و پاسخ به درمان انجام میشود.
لزوم پیشگیری از عوامل تشدیدکننده آسم
وی بیان کرد: درمان آسم نیز ساده و در دسترس است.
مهمترین توصیهها شامل دوری از دود، گرد و غبار، مواد آلرژیزا، دخانیات، رعایت بهداشت منزل، پرهیز از خوابیدن با شکم پر و مدیریت استرس است.
اسپریهای تنفسی، روش عمده درمان آسم
فوق تخصص ریه درباره درمان آسم گفت: استفاده منظم از اسپریهای تنفسی نیز درمان اصلی محسوب میشود که خوشبختانه این اسپریها در داخل کشور تولید و با پوشش بیمهای مناسب عرضه میشوند.
مسجدی با بیان اینکه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی آسم، "دسترسی همگانی به اسپریهای تنفسی" است؛ تصریح کرد: یعنی بیماران باید بتوانند به راحتی و با کمترین هزینه به داروهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
متأسفانه در کشور ما به دلیل مشکلات بیمهای و مسائل ارزی، قیمت داروها در حال افزایش است و این میتواند بیماران کمدرآمد در شهرها و روستاها را با چالش مواجه کند.
از میان 270 میلیون بیمار آسمی در جهان، سالانه حدود 460 هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
این در حالی است که آسم بیماریای است که بهراحتی قابل تشخیص و درمان است.
مرگ ناشی از آسم نشاندهنده ضعف نظام سلامت کشورهاست و باید برای پیشگیری از آن اقدامات جدیتری انجام گیرد.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران خاطرنشان کرد: شیوع آسم با آلودگی هوا و مصرف دخانیات به ویژه در جوانان و نوجوانان افزایش مییابد.
حتی رشد ریه جنین در مادران بارداری که در معرض دود قلیان و سیگار قرار دارند به کندی اتفاق میافتد و ممکن است کودکان با ناراحتیهای تنفسی از جمله آسم به دنیا بیایند بنابراین به مردم توصیه میکنیم به هیچ عنوان از مواد دخانی استفاده نکنند.
انتهای پیام/