خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشویق به ازدواج آسان و سالم از تاکیدات امام رضا(ع)

مهر | استان‌ها | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 12:12
مشهد- پژوهشگر حوزه حجاب و عفاف گفت: امام رضا (ع) یکی از تأکیدات اساسی‌شان بر تشویق به ازدواج آسان و سالم بود.
ازدواج،اخلاقي،رضا،امام،اجتماعي،سالم،جامعه،سيره،پژوهشگر،صادقي ...

حجت‌الاسلام عبدالحمید صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از عوامل کلیدی گسترش عفاف و پاکدامنی در جامعه را توجه به موضوع ازدواج به هنگام و مناسب دانست.
به گفته این پژوهشگر این موضوع نه تنها در روایات نقل شده از پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) به‌صراحت مطرح شده، بلکه امروز جامعه‌شناسان نیز تأثیرات مثبت ازدواج بر سلامت اخلاقی و اجتماعی را مورد تأیید قرار می‌دهند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) بیان کرد: اگر کسی ازدواج کند، نیمی (و در برخی روایات دو سوم) دین او محفوظ می‌ماند.این بدان معناست که ازدواج می‌تواند میزان به گناه افتادن فرد را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
صادقی بیان کرد: تأثیر اجتماعی این امر نیز زمانی آشکار می‌شود که در یک جامعه، بخش عمده‌ای از جوانان ازدواج کنند؛ چرا که این اقدام باعث کاهش چشمگیر مفاسد اخلاقی و گناهان در جامعه خواهد شد.
این پژوهشگر در ادامه به سیره عملی امام رضا (ع) پرداخت و بیان کرد: امام رضا (ع) یکی از تأکیدات اساسی‌شان بر تشویق به ازدواج آسان و سالم بود.احادیث متعددی از ایشان نقل شده است که در آن‌ها فواید ازدواج از جمله ارتباط اخلاقی، افزایش محبت بین خانواده‌ها، و گسترش روابط اجتماعی سالم مطرح شده است.
وی به حدیثی از امام رضا (ع) اشاره کرد که می‌فرمایند: اگر از دین و اخلاق فردی رضایت داشتید، برای ازدواج او اقدام کنید، حتی اگر سایر معیارهای ظاهری مانند زیبایی یا ثروت در او کم‌رنگ باشد.
این رویکرد نشان می‌دهد که اخلاق و دینداری به‌عنوان اصلی‌ترین معیار انتخاب همسر در سیره اهل بیت (ع) مورد توجه بوده است؛ چرا که فرد دیندار حتی در صورت عدم علاقه به همسر خود، هرگز به او ظلم نخواهد کرد.
نویسنده کتاب مرواریدهای شادی آفرین به این نکته اشاره کرد: برخی افراد قبل از تصمیم‌گیری برای ازدواج به جای تحقیق و بررسی معیارهای اخلاقی و دینی، به استخاره متوسل می‌شوند.
اما در نگاه امام رضا (ع)، استخاره به معنای «طلب خیر از خداوند» است، نه جایگزینی برای انتخاب عقلانی یا بررسی دقیق.
وی تاکید کرد: افراد قبل از ازدواج، با خواندن دو رکعت نماز و دعا، از خداوند خیر و برکت این مسیر را بخواهند و سپس اقدام کنند.
این پژوهشگر حوزه عفاف و حجاب تأکید کرد: بسیاری از جرایم و ناهنجاری‌های اجتماعی نظیر دزدی، قتل یا حتی تجاوز، ریشه در عدم تأمین نیازهای طبیعی و اساسی افراد به‌شیوه صحیح دارد.
امام رضا (ع) با تأکید بر ازدواج آسان و سالم، به‌دنبال آن بودند که این نیازها به‌شیوه‌ای مشروع و اخلاقی برطرف شود و از بروز آسیب‌های فردی و اجتماعی جلوگیری شود.
صادقی از جامعه خواست که با بازگشت به آموزه‌های اهل بیت (ع)، از جمله سیره امام رضا (ع)، فرهنگ‌سازی مناسبی در جهت ترویج ازدواج آسان و به‌هنگام انجام دهند، چرا که این امر می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش مفاسد اخلاقی و اجتماعی داشته باشد و جامعه‌ای عفیف و سالم را رقم بزند.