آغاز عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر/ تولید نفت خام به ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه رسید
وزیر نفت امروز در دومین روز از بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت و گاز و پتروشیمی دستور آغاز عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر را صادر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - محسن پاک نژاد وزیر نفت امروز در حاشیه دومین روز بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت گاز پتروشیمی و پالایش در تهران از طریق ویدئو کنفرانس دستور رسمی آغاز عملیات حفاری اکتشافی در دریای خزر را صادر کرد.
وزیر نفت گفت: عملیات اکتشافی نفت خزر از ۲۸ سال پیش آغاز شده و در آبهای کم عمق خزر انجام شده که در سازند و ساختار هیدروکربوری آن حدود ۱۵ تا ۱۶ کیلومتر در فاصله ساحل قرار دارد که در آبهای عمق ۷۰ متری انجام باشد.
وزیر نفت در مورد میزان ذخایر نفت درجا در خزر گفت: فعلاً نمیتوان عدد و رقم دقیقی ارائه کرد اما طبق العات زمین شناسی و لرزهنگاریهای دوبعدی برآورد شده از بیش از ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام و ۲ تریلیون فوت مکعب گاز در آن وجود دارد.
وزیر نفت گفت :عملیات حفاری نفت اکتشافی در دریای خزر به وسیله قرارداد epp توسط شرکت حفاری شمال به ارزش ۵۰ میلیون دلار انجام میشود.
پاک نژاد همچنین در مورد طرح فشار افزایی گاز در میدان عسلویه اعلام کرد: قراردادها منعقد شده و تامین مالی در چارچوب قراردادها انجام خواهد شد و به زودی عملیات آن آغاز خواهد شد.
وزیر نفت در مورد سکوی نفتی امیرکبیر گفت: این سکو نیمه شناور است و تدارک دیده است تدارک دیده شده همچنین سکوهای دیگری برای حفاری در آبهای عمیق و دو حلقه چاه حفاری در این مورد انجام شده است که هنوز نیازمند مطالعات بیشتری هستیم.
به گفته وزیر نفت چاههای در عمق بیش از ۷۰۰ متر آب دریا انجام میشود که از سختیهای خاص خود برخوردار است اما باور داریم انگیزه مهندسان ایرانی که به سرزمین و کشور عرق دارند مه این موارد را از پیش پا برمیدارند.
وزیر نفت در مورد رفع ناترازیهای گازی در زمستان گفت در زمستان گذشته با وجود اینکه مدت زمان زمستان و سرمای آن بیشتر بود اما در مدت اندکی ۳۰ میلیون متر مکعب تولید گاز افزایش یافت.
به گفته وزیر نفت در فاصله دی و بهمن سال گذشته یک میلیارد لیتر واردات بنزین به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار واردات انجام شد.
وی همچنین در مورد تحویل سوخت مایع به نیروگاهها گفت متاسفانه راندمان نیروگاههای تولید به برق در حد ۳۰ درصد است و از ۶۰۰ میلیون دلار سوخت مایع تحویلی به آنها فقط ۲۰۰ میلیون دلار تبدیل به برق و ۴۰۰ میلیون دلار دود هوا شد.
وزیر نفت اظهار کرد: ما به هیچ وجه منتظر خارجیها نمیمانیم و از توان داخلی کارشناسان و بخش خصوصی استفاده میکنیم بخش خصوصی هم باید خود را توانمند کند تا با آغوش باز پروژههای نفت و گاز را در اختیار آنها قرار دهیم.
وزیر نفت از همراهی مردم در پیوستن به پویش دو درجه دمای کمتر در زمستان تشکر کرد و گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته روند مصرف گاز و انرژی به حدی زیاد شده است که هر چقدر هم در بخش تولید فشار وارد کنیم بخش مصرف مانند اژدهای آن را میبلعد بنابراین باید به سمت مدیریت مصرف و مصرف بهینه حرکت کنیم.
وزیر نفت به اهداف برنامه هفتم پیشرفت اشاره کرد و گفت: قرار است تا پایان برنامه تولید نفت خام به ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه و تولید گاز به یک میلیارد و چهارصد میلیون متر مکعب در روز برسد و تمام کارشناسان نفت تلاش خود را برای رسیدن به اهداف برنامه به کار میگیرند.
وزیر نفت اظهار کرد: فاصله بین انعقاد قرارداد تا تنفیذ و اجرای آن قبلاً بین ۳ تا ۴ سال طول میکشید اما با مصوبه شورای اقتصاد و کمک رئیس جمهور این مدت به کمتر از یک سال و حتی به ۶ ماه هم کاهش یافته است.