گز سرمایه معنوی و بخشی از هویت اصفهان است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت:گز و شیرینی های سنتی اصفهان سرمایه معنوی و جز میراث ناملموس این شهر هستند که نسل به نسل حفظ و تبدیل به بخشی از زندگی مردم شده اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی طغیانی در رویداد ملی گز و شیرینیهای سنتی اصفهان فرا رسیدن دهه کرامت و میلاد با سعادت امام رضا(ع) را تبریک گفت و با تاکید بر اینکه گز و شیرینیهای سنتی اصفهان جزو میراث ناملموس این شهر هستند، گفت: گز و شیرینیهای سنتی اصفهان امانتی است که نسل به نسل حفظ شده و صرفا یک کسب و کار نیست بلکه بخشی از زندگی فعالان این عرصه است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اصفهان تنها یک مکان نیست بلکه هویتی است که در رأس آن زایندهرود، آداب و رسوم و ویژگیهای مردم این شهر قرار دارد، افزود: این ویژگیها سرمایههای معنوی هستند که در فرایند تولید و خلق ارزش حضور دارند اما مصرف نمیشوند؛ این سرمایههای معنوی باعث شده که اصفهان تجلی خوبی برای زندگی کردن باشد و یکی از موفقیتهای مردم این شهر است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی شهر خاطرنشان کرد: اصفهان با داشتن این المانهای هویتی و سرمایههای معنوی، زیباترین، بدون اغراق، زیباترین شهر ایران است.
اگر به 400 سال پیش برگردید و بخواهید خود را جای کسانی بگذارید که اصفهان را به عنوان پایتخت کشور بزرگ ایران انتخاب کردند، دوباره همین شهر را انتخاب میکنید چرا که اصفهان به داشتن المانهای هویتی و سرمایههای معنوی مفتخر است.
وی در ادامه زایندهرود را یک نماد هویتی خواند و اظهار کرد: زایندهرود برای اهالی اصفهان صرفا یک رودخانه فصلی و موسمی نیست بلکه بخشی از هویت مردم این شهر است که محیط زیست، حیات و تمدن مردم اصفهان به آن وابسته شده؛ هویت، حیات و تمدن مردم اصفهان به این رودخانه گره خورده و باید این عناصر هویتی حفظ شوند.
طغیانی تاکید کرد: در این مسیر تلاشهایی خوبی انجام شده و مشکلات و دشواریهایی هم وجود دارد، اما برای حفظ این سرزمین و تمدن، راهی جز این تلاش و زحمت نداریم.
وی در ادامه به تشریح روند شکلگیری این رویداد پرداخت و تصریح کرد: چهار سال قبل گز بومی اصفهان در فروشگاههای سطح شهر داشت به دست فراموشی سپرده میشد و بخشی از هویت اصفهان در حال از بین رفتن بود و برگزار کنندگان این رویداد برای حفظ آن زحمات زیادی کشیدند و امروز هویت گز ولو به شکل ظاهری برگشته است.
طغیانی با تاکید بر اینکه باید از این هویت در جهت ارزشآفرینی ملی و بینالمللی استفاده کرد، افزود: نباید فقط به داشتههای امروزمان بسنده کنیم و این رویداد باید ملی شود؛ به نحوی که گز و شیرینیهای سنتی اصفهان تبدیل به جزئی از زندگی روزمره مردم ایران و حتی جهان شود و در دسترس همه باشد.
انتهای پیام/170