زائران شمال؛ دلهای بیقرار در انتظار حرم رضوی - تسنیم
در میان جنگل های سبز شمال و ساحل خروشان خزر، دل های عاشق امام رضا علیه السلام بی تاب زیارت اند. نجواهای زائران، حسرت دیدار و امید به وصال، قصه ای ماندگار از ارادت را روایت می کند؛ از مازندران تا مشهد، مسیری که با عشق پیموده می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، اینجا در قلب شمال سرسبز، زیر سایه درختان تنومند و در جوار دریای پرخروش خزر، زائران دل شکستهای ایستادهاند، چشم دوخته به جادهای که آنها را به بارگاه نورانی امام رضا علیه السلام خواهد رساند.
از میان وزش نسیم جنگلهای مازندران، صدای زمزمههای عاشقانهای به گوش میرسد: «دلمان برای حرم تنگ شده» هر سال، هزاران عاشق از جایجای این سرزمین رهسپار مشهد میشوند، اما برای بسیاری، این سفر آسان نیست.
حسرت دیدار و آرزوی رسیدن
حسن آقا، یک کشاورز قائمشهری است، وقتی پرتقالهای باغش را انبار میکند به نیت امام رضا علیه السلام بخشهایی از آن را نذر میکند و میگوید: هر سال تلاش میکنم تا با عایدی حاصل از باغ خانواده را به صحن و بارگاه حضرت رضا علیه السلام برسانم مدتی است که توفیق تشرف نداشتم.
عنایت با چشمانی نمناک دلباخته دیگری از زائر شمس الشموس است و ماهیگیری میکند و میگوید: «هر بار که به دریا نگاه میکنم، موجها مرا به یاد صحن انقلاب میاندازند.
انگار که امواج، مرا به سوی امام رضا علیه السلام فرا میخوانند.
او برای شفای کودک بیمارش نذر کرده و امید دارد که روزی در حرم امام رضا علیه السلام شکرانه این عنایت را به جا آورد.
نرگس، مادری از روستاهای دودانگه ساری است، عکس قدیمی زیارت خود را در دست دارد، آهی میکشد و میگوید: آخرین بار که زائر شدم، دخترم تازه به دنیا آمده بود.
حالا که بزرگ شده، خودش از من میپرسد کی میتوانیم دوباره برویم.
من آرزو دارم بتوانم او را به پابوس امام رضا علیه السلام ببرم.
نذرهایی که دلها را به بارگاه وصل میکند
در خیابانهای مازندران بسیاری از مردم هر روز دعا میکنند و نذر خود را در راه امام رضا ادا میکنند.
مینا، دانشجوی جوانی است و آرزوی زیارت دارد، میگوید: هر بار که از کنار رودخانههای شمال عبور میکنم، به یاد اشکهای شوق زائران حرم میافتم.
دلهای عاشق به مانند همین رودها عشق و ارادت به امام رئوف میشوند.
مسیر عشق، از مازندران تا مشهد
این دلگویهها، حکایت دلبستگی است که هیچ مرز و فاصلهای آن را کمرنگ نمیکند.
از میان جادههای مهآلود شمال تا خاک مقدس مشهد، عشق امام رضا علیه السلام چون پیوندی ناگسستنی، زائران را به سوی خود فرا میخواند.
با وجود تمام سختیها، امید در دل عاشقان زنده است.
دعاها در کنار امواج زمزمه میشوند و چشمها به سوی جادهای دوخته شده که انتهای آن، صحن و سرای امامی است که امید زائران را زنده نگه میدارد.
دهه کرامت فرصت توجه بیشتر به محرومان
مدیران و مسئولان کانونهای خدمت رضوی در مازندران، از گسترش فعالیتهای خادمیاران در حوزههای مختلف از جمله کمک به محرومان، اشتغالزایی، آزادسازی زندانیان و تسهیل فرزندآوری خبر دادهاند.
توسعه موقوفات و خدمات اجتماعی در حوزه امامزادگان و بقاع متبرکه هم از دیگر برنامههای استان اعلام میشود.
فعالیت شبکه خادمیاری امام رضا علیه السلام با هدف کمک به محرومان
احمد میرزاده، مدیر مرکز خادمیاری و کانونهای خدمت بنیاد کرامت رضوی کشور، با بیان اینکه شبکه خادمیاری در بخشهای مختلف از جمله رسیدگی به محرومان، حمایت از دانشآموزان، آزادسازی زندانیان و تسهیل امر فرزندآوری فعالیت گستردهای دارد با اشاره به تشکیل 20 کانون تخصصی اظهار داشت: فعالیت خادمیاران در زمینههای مختلفی فراهم شده است و نقش مهمی در ایجاد حال و هوای امام رضایی در میان مردم دارد.
میرزاده افزود: در دهه کرامت فرصت مناسبی برای توجه به موضوعات مختلف است و در همین راستا سال گذشته 40 برنامه الگویی اجرا شد و امسال این تعداد به 47 برنامه در زمینههای متعدد افزایش مییابد.
وی به برپایی اردوهای سلامت، ارائه مشاوره و اقدامات مددکاری شبکه خادمیاری امام رضا علیه السلام اشاره کرد و یادآور شد: حضور خادمیاران در حوزههای مختلف باعث ارتقای سطح خدمات اجتماعی شده است.
ابراهیم حیدری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران نیز در گفتوگو با تسنیم با اشاره به جایگاه ویژه استان مازندران در حوزه موقوفات گفت: استان مازندران با 1361 امامزاده و بقعه متبرکه و بیش از 8 هزار مکان مذهبی رتبه سوم کشور را دارد.
وی به تنوع نیات موقوفات در مازندران که بسیار گستردهتر شده اشاره کرد و افزود: در حوزههای مختلف از جمله فعالیت قرآنی، کمک به محرومان و ترویج فرهنگ رضوی ورود یافتهایم.
مدیرکل اوقاف مازندران تصریح کرد: نیاز به توسعه موقوفات قرآنی داریم و مازندران افتخار میزبانی فرزندان پیامبر (ص) را دارد.
حیدری گفت: ترویج فرهنگ امامزادگان بهترین راه مقابله با شبههافکنیهای فرقه وهابیت است.
شبکه خادمیاری رضوی و خدمت رسانی در مازندران
محمد اسماعیل امامزاده، مدیر کانونهای خدمت رضوی مازندران با توجه به مأموریتهای این مجموعه اظهار داشت: ترویج فرهنگ زیارت امام رضا (ع) و ارائه خدمات به محرومان از اهداف اصلی شبکه خادمیاری است.
وی خاطرنشان کرد: در شبکه خادمیاری 21 کانون تخصصی با 12 هزار خادم افتخاری فعالیت میکنند.
امامزاده اجرای اردوهای عمرانی، سازندگی، سلامت و خدمات اجتماعی را از دیگر برنامه هایی دانست که در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
اعزام زائر اولیها و پرستاران به مشهد مقدس
امامزاده با اشاره به اعزام زائر اولیها گفت: «معلمان نمونه و کارگران نمونه در قالب این طرح به مشهدالرضا اعزام میشوند و کانون شهرها و روستاها افراد نیازمند زیارت را شناسایی کرده و اعزام میکنند.
انتهای پیام/