مشکل پیمانسپاری ارزی در صادرات محصولات کشاورزی برطرف شود - تسنیم
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، گفت: انتظار تجار و بازرگانان این است که مشکل پیمان سپاری ارزی در بخش صادرات محصولات کشاورزی به عنوان یک مانع اصلی برطرف شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسین پیرمؤذن شامگاه پنجشنبه در نشست اعضای اتاق و فعالان بخش خصوصی با وزیر جهاد کشاورزی در اتاق بازرگانی اردبیل، اظهار داشت: وزیر جهاد کشاورزی از وزرای فعال و توانمند دولت است که با سبقه حضور در مجلس توانایی انجام امور و تقویت روند توسعه بخش کشاورزی را دارد.
وی به مشکل نقل و انتقال ارز به داخل کشور در بحث صادرات محصولات مختلف کشاورزی، صنعتی و خدمات مهندسی اشاره کرد و افزود: امیدواریم نقل و انتقال ارز تجار برطرف شده و در کنار آن مانع جدی به عنوان پیمانسپاری ارزی نیز به ویژه در بخش صادرات محصولات کشاورزی رفع شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با توافق وزارت جهاد کشاورزی و گمرک باید تسهیلات ویژه برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی فراهم آید تا بدون تأخیر و تعلل در گمرک جابجایی محصولات و ترانزیت آن انجام شود.
پیرمؤذن به فسادپذیری محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: متأسفانه در برخی از گمرکات کالاهای صادراتی بخش کشاورزی چهار تا پنج روز در نوبت ترانزیت قرار میگیرند که این خود آسیب جدی به کیفیت محصولات میکند که امیدواریم بدون نوبت صادرات محصولات بخش کشاورزی انجام شود.
وی جایگاه استان اردبیل را در تولید سیبزمینی، جایگاه ممتاز در سطح کشور عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به توسعه صنایع تبدیلی و سردخانه انتظار میرود ردیف اعتباری خاص از طریق بانک عامل برای حمایت و پشتیبانی از اجرای این طرحها فراهم آید.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: در پرداخت تسهیلات باید صنایع تبدیلی و انبارهای استاندارد و سرد مورد توجه ویژه قرار گرفته و این پرداختی به صورت مطلوب و مناسب برای فعالان این عرصه انجام شود.
پیرمؤذن به توسعه شهرکهای گلخانهای در استان به مساحت یکهزار و 600 هکتار اشاره کرد و یادآور شد: این شهرک گلخانهای در زمینهای مرغوب کشت و صنعت راهاندازی شده و به عنوان بزرگترین شهرک گلخانهای توان تولید محصولات گلخانهای و صادرات و ترانزیت آن را فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: در سفر اخیر رئیس جمهور و استانداران چهار استان مرزی به جمهوری آذربایجان، قرار شد پایانه صادراتی و بندر خشک در پارسآباد راهاندازی شود که در سه هفته آینده با پیگیریها و مذاکراتی که در جمهوری آذربایجان خواهیم داشت، سعی ما بر این است تا مقدمات این کار فراهم آید.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: استان اردبیل ظرفیت انبار و بهرهگیری از بندر خشک را به ظرفیت پنج میلیون تن محصولات کشاورزی دارد که قطعا تلاش مجموعه استانی بر این خواهد بود تا این بخش مورد حمایت قرار گیرد.
گلایه سرمایهگذاران از موانع دولتی
در این نشست تعدادی از فعالان و سرمایهگذاران بخش کشاورزی نیز به مشکلات متعدد در مسیر سرمایهگذاری اشاره کرده و از وزیر جهاد کشاورزی خواستند تا در رفع این موانع پیشقدم شوند.
یکی از سرمایهگذاران بخش طیور در استان اردبیل اظهار کرد: باید اجازه واردات تجهیزات جوجه کشی و صنایع طیور داده شود جرا که اکثر ماشینآلات در این بخش مونتاژی و فاقد کارایی خاص است.
حاج نوری تصریح کرد: در کنار فرسودگی ماشینآلات و عقب ماندن از تکنولوژیهای جدید آنچه که ما را نگران کرده، هزینه بالای تولید با امکانات بسیار فرسوده است در حالی که با روانسازی کار واردات ماشینآلات و توجه جدی دولت به صنعت طیور و تولید جوجه یک روزه میتوان در این بخش درآمدزایی کرد.
وی گفت: اگر دولت سرمایهگذاران و فعالان عرصه تولید بخش کشاورزی را آزاد بگذارد، در بحث صادرات و واردات تمامی مشکلات و نارساییها رفع خواهد شد در حالی که دخالت دولت بزرگترین آسیب و تهدید را به وجود آورده است.
این سرمایهگذار بخش طیور، افزود: بعد از گذشت 15 سال فعالیت در این مجموعه، مسئولان تازه متوجه شدند که باید مرغداریهای ما پروانه ساخت دریافت میکردند و پرداخت تسهیلات را نیز منوط به دریافت این پروانه کردند در حالی که با کارشکنیهای مختلف امکان توسعه در بخش طیور کمتر از گذشته فراهم آمده است.
نماینده تولیدکنندگان بذر ذرت و سرگم نیز در ادامه خاطرنشان کرد: استان اردبیل در تولید بذر به ویژه سرگم 100 درصد و ذرت بذری 80 درصد نیاز کشور را تأمین میکند.
یوسف حسینزاده اضافه کرد: در پرداخت ارز نیمایی باید فعالان واقعی و تولیدکنندگان مورد توجه قرار گیرند و از دولت انتظار میرود در قیمتگذاری گندم و پرداخت بهای آن به نحوی عمل کند تا دلسردی برای تولیدکنندگان به وجود نیاید.
وی بیان کرد: متأسفانه پرداخت بهای گندم عرضه شده 6 تا 10 قسط انجام میشود که به معنای واقعی تولیدکنندگان را نگران کرده در حالی که قیمت کود شیمیایی در یک سال گذشته چندین برابر افزایش یافته و به رقم بالای 400 هزار تومان رسیده است.
نماینده تولیدکنندگان بذر ذرت و سرگم ضرورت لاینینگ کانال مغان، جلوگیری از هدررفت آب و زهدار شدن اراضی را یادآور شد و ادامه داد: امیدواریم مشکل حقابه مغان از ارس با تدبیر مسئولان برطرف شود تا این معضل اجتماعی به معضل امنیتی تبدیل نشود.
دیگر فعالان عرصه کشاورزی نیز با بیان دغدغهها و مشکلات خود، از وزیر جهاد کشاورزی خواستند تا در دولت چهاردهم روانسازی کار و صدور مجوزها با تدبیری مناسب انجام شود.
انتهای پیام/131/