ممنوعیت اختصاص منبع آب جدید به صنایع پرآببر و گلخانهها - تسنیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با اشاره به ممنوعیت اختصاص منبع آب جدید به صنایع پرآب بر و گلخانه ها، گفت: صنایع باید از آب های نامتعارف و گلخانه ها از چاه هایی که قبلا کشاورزی سنتی داشتند، استفاده کنند.

اکبر باقری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان، در مورد مدیریت منابع به ویژه در بخش کشاورزی، اظهار کرد: از سالیان گذشته برای استفاده از چاههای کشاورزی پروانه صادر شده و بهرهبرداران به میزان مضخص شده در پروانه صادره، آب برداشت میکنند.
وی تصریح کرد: در این بین چاههای غیرمجاز تهدیدی برای سفرههای زیرزمینی محسوب میشود و آب منطقهای به شدت با چاههای غیرمجاز برخورد میکند؛ چرا که با افت آبخوانها، دشتهای ما نگران کننده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان خاطرنشان کرد: اگر بارشها کم باشد و نتواند تغذیه لازم را برای دشتها فراهم کند، آبخوان قطعا با کسری مواجه میشود و در این بین مصرف آب زیاد و ورودی به سفرهها کم است.
وی با بیان اینکه آب و آبخوانها تجدیدپذیر نیستند، تأکید کرد: شرکت آب منطقهای، آب و فاضلاب و جهاد کشاورزی باید برنامه داشته باشند و وضعیت منابع مخازن و مصارف را برای مردم تبیین کنند و اگر یکدلی و یکصدایی از طرف مسئولان به سمع و نظر مردم برسد، مردم هم مصرف را بهینه میکنند.
باقری با اشاره به اینکه کشاورزان نباید دنبال محصولات پرآببَر بروند و به فکر کشت محصولات جایگزین باشند، عنوان کرد: وظیفه آب منطقهای تأمین آب است و مصرف کننده باید آن را بهینه و به اندازه استفاده کند.
وی با بیان اینکه میتوانیم مصرف آب را هدفمند کنیم که هم معیشت مردم تأمین شود هم آب پایدار برای سفرهها داشته باشیم، ادامه داد: نسبت به تغذیه سفرهها هر فرد و دستگاه در حد توان وظیفه خود را انجام دهد، به عنوان مثال آب منطقهای با ایجاد سد و تغذیه مصنوعی و منابع طبیعی با آبخیزداری این امر را تحقق بخشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه مصارف آب با برنامه نیست، عنوان کرد: احداث گلخانهها با سیاستی که جهاد کشاورزی دارد، نسبت به بهرهوری آب اقدامات خوبی انجام میدهد هدر رفت آب نداریم، در واقع نیاز آبی گلخانه زیاد است و به این دلیل از ایجاد آن استقبال نمیکنیم، اما با توجه به افزایش بهرهوری با این شیوه کشت بیشتر موافق هستیم.
وی با بیان اینکه چندین سال است به گلخانه آب نمیدهیم مگر اینکه از طریق ماده 27 و 28 خودشان تأمین آب انجام میدهند، ابراز کرد: در این حالت چاه کشاورزی را از چرخه سنتی خارج میکنند و منبعی برای گلخانه ایجاد میشود، در واقع از منبع کشاورزی سنتی کاسته و به منبع کشاورزی مدرن اضافه میشود.
باقری تصریح کرد: برای صنایع وابسته به کشاورزی از جمله گلخانه، مرغداری، گاوداری، جوجهکشی و سایر موارد تأمین آب انجام نمیدهیم و فقط کمک میکنیم تا یک چاه سنتی از مدار خارج و برای فعالیت جدید بهکارگیری شود.
وی در مورد تخصیص آب به صنایع آببَر و از طرفی لزوم توسعه زنجیرههای تولید عنوان کرد: برای صنایع پرآببر آب تخصیص نمیدهیم و برای صنایعی هم که اکنون دشتها را مورد تهدید قرار دادند، بند ع تبصره 8 قانون بودجه سال 1402 و سیاستهای برنامه هفتم توسعه، این واحدها را مکلف کرده که از آبهای خام فاصله بگیرند و به سمت آبهای نامتعارف مثل آب دریا و پساب تصفیه شده پیش روند، اما برای صنایع سلولزی، بهداشتی و غذایی ما باید تأمین آب را انجام دهیم.
انتهای پیام/