خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مسکو بیشتر از آمریکا ناامید شده تا واشنگتن از روسیه - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 10:12
تهدید ترامپ به تحریم بیشتر در صورت عدم اجرای آتش بس، تاکید چین بر لزوم رفع ریشه بحران اوکراین، احتمال درخواست آمریکا از چین برای کمک به حل مناقشه و بی اثر بودن تهدید زلنسکی برای ترساندن رهبران جهان، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
روسيه،اوكراين،آمريكا،مسكو،اعلام،كشور،اروپا،روز،ايالات،متحده، ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یوری او‌شاکوف، مشاور رئیس‌جمهور روسیه در امور بین‌الملل اعلام کرد که عملکرد واشنگتن برای مسکو ناامیدکننده‌تر از آن چیزی است که اقدامات مسکو ممکن است برای آمریکا ناامیدکننده باشد.
این مقام کرملین در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون روسیه و در واکنش به اظهارات متناقض سیاستمداران آمریکایی مبنی بر اینکه رفتار روسیه برای آنها ناامیدکننده است، گفت: «بله، احتمالاً ما در برخی موارد آن‌ها را ناامید کرده‌ایم، ولی آن‌ها نیز ما را ناامید می‌کنند و شاید حتی ما بیشتر ناامید شده باشیم.»
او‌شاکوف با اشاره به اینکه پیشنهادها و خواسته‌های مسکو تا حدی از سوی آمریکا در نظر گرفته می‌شود، هرچند نه به‌طور کامل، توضیح داد که اظهارات مقامات آمریکایی نشان می‌دهد دولت دونالد ترامپ، خواسته‌ها و اهداف روسیه را درک می‌کند و برخی پیشنهادهای مسکو را مورد توجه قرار می‌دهد.
وی افزود: «با این حال، اظهارات آمریکایی‌ها متنوع است.
اگر به اظهارات دیروز معاون رئیس‌جمهور نگاه کنیم، به‌نظر من آن‌ها جالب هستند و حتی می‌توانم بگویم که حاوی بار سازنده است.»
اوشاکوف این سخنان را در واکنش به سخنان جِی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، بیان کرد که گفته بود طرف روسی در مذاکرات خواسته‌های بیش از حدی دارد.
دستیار رئیس‌جمهور روسیه همچنین احتمال دیدار دوجانبه بین ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ را ممکن دانست و در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «به‌نظرم روسیه و آمریکا واقعاً در حال حرکت به این سمت هستند.»
طی صد روز نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دو بار با ولادیمیر پوتین،همتای روسی خود گفت‌وگوی تلفنی انجام داده و مقامات رسمی دو کشور نیز در عربستان سعودی و ترکیه دیدارهایی داشته‌اند.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و هفتاد و یکمین (1171) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
تاکید رئیس‌جمهور چین بر لزوم رفع ریشه‌های اصلی بحران اوکراین
وزارت امور خارجه چین صبح امروز، جمعه، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، عصر روز گذشته هنگام صرف چای و گفتگوهای رو در رو در کرملین، روند اوضاع پیرامون اوکراین را مورد بحث قرار دادند.
در این بیانیه آمده است: «رهبران دو کشور در خصوص بحران اوکراین و دیگر موضوعات مهم بین المللی تبادل نظر کردند.
شی جین‌پینگ تأکید کرد که باید به نگرانی‌های معقول تمامی کشورها توجه شود و ریشه‌های اصلی این بحران از میان برداشته شوند.
وی همچنین یادآور شد که پکن از راه‌حلی "کلی و فراگیر" در این راستا حمایت می‌کند و امیدوار است توافق صلح از طریق گفت‌وگو حاصل شود.»
در بیانیه مشترک روسیه و چین درباره تعمیق بیشتر روابط دو کشور نیز آمده است که مسکو ارزیابی مثبتی از مواضع واقع بینانه و بی‌طرفانه چین در قبال بحران اوکراین دارد.
ترامپ خواستار برقراری آتش‌بس 30 روزه در اوکراین شد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده به‌همراه شرکای خود در صورت عدم دستیابی به آتش‌بس 30 روزه در اوکراین، تحریم‌هایی را اعمال خواهد کرد.
وی در پیامی در شبکه اجتماعی "تروث سوشال" نوشت: «گفت‌وگوها با روسیه و اوکراین ادامه دارد.
اگر آتش‌بس رعایت نشود، ایالات متحده و شرکای آن تحریم‌های بیشتری اعمال خواهند کرد.»
ترامپ با اشاره به اینکه آمریکا از برقراری آتش‌بس حمایت می‌کند و در این زمینه با مسکو و کی‌یف در حال مذاکره است، تأکید کرد که امیدوار است هر دو طرف به آتش‌بس پایبند باشند.
به عقیده او، این ابتکار می‌تواند روسیه و اوکراین را به حل‌وفصل کامل مناقشه و دستیابی به توافق صلح سوق دهد و افزود که این هدف «می‌تواند بسیار سریع» محقق شود.
ترامپ ابراز امیدواری کرد که آتش‌بسی قابل قبول برقرار شود و نظارت بر اجرای آن انجام گیرد.
به گفته وی، مسئولیت گفت‌وگوهای مستقیم بر عهده هر دو طرف خواهد بود.
ترامپ احتمال درخواست کمک از چین برای حل‌وفصل بحران اوکراین را مطرح کرد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده شب گذشته در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که احتمال دارد از چین بخواهد در حل‌وفصل صلح‌آمیز بحران اوکراین کمک کند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره امکان درخواست از پکن برای «کمک به پر کردن شکاف» میان مواضع مسکو و کی‌یف گفت: «البته.
به‌نظر من این درخواست کاملاً طبیعی خواهد بود.»
رئیس‌جمهور آمریکا در عین حال مدعی شد که «پیشرفت خوبی» در زمینه حل‌وفصل این درگیری بدست آمده است.
او یادآور شد که استیو ویتکوف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، به‌طور مداوم گفت‌وگوهایی را در راستای پایان دادن به این مناقشه انجام می‌دهد و با هر دو طرف رابطه بسیار خوبی برقرار کرده است.
ترامپ در این‌باره افزود: «ویتکوف به‌طور مستمر در حال گفت‌وگوست.
او یک حرفه‌ای واقعی است که با هر دو کشور روابط بسیار خوبی دارد.
فکر می‌کنم شانس خوبی داریم.»
وی تأکید کرد که ایالات متحده «تلاش زیادی» برای دستیابی به راه‌حل صلح‌آمیز به خرج می‌دهد و امیدوار است این کار نتیجه بدهد.
ونس: آمریکا به تلاش برای حل‌ بحران اوکراین ادامه خواهد داد
جِی دی وِنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده به تلاش‌های خود برای نزدیک کردن مواضع مسکو و کی‌یف با هدف حل‌وفصل بحران اوکراین ادامه خواهد داد.
او در مصاحبه با شبکه "فاکس نیوز" گفت: «ما باید طرفین را به هم نزدیک کنیم تا به صلحی بلندمدت دست یابیم.
تاکنون فعلاً به این هدف نرسیده‌ایم، اما به تلاش در این زمینه ادامه خواهیم داد.»
ونس با اشاره به اینکه آمریکا تا زمانی که پیشرفت ممکن باشد، به این روند ادامه خواهد داد، یادآور شد که ارائه پیشنهادهای مشخص از سوی مسکو و کی‌یف برای حل مناقشه، یک دستاورد مهم محسوب می‌شود.
ونس: آمریکا خواهان فروپاشی اوکراین نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که واشنگتن خواهان فروپاشی اوکراین نیست و برعکس، از حاکمیت این کشور حمایت می‌کند.
جِی دی وِنس در مصاحبه با "فاکس نیوز" گفت: «ما نمی‌خواهیم اوکراین فروبپاشد، ما به‌طور مشخص خواهان باقی‌ماندن اوکراین به‌عنوان کشوری مستقل هستیم.»
ونس بار دیگر هشدار داد که ایالات متحده ممکن است از مذاکرات مربوط به اوکراین خارج شود و تاکید کرد که آمریکا تا زمانی که امیدی به پیشرفت وجود داشته باشد، برای نزدیک کردن مواضع مسکو و کی‌یف تلاش خواهد کرد، اما اگر مشخص شود که هیچ پیشرفتی ممکن نیست، این کشور از روند مذاکرات خارج خواهد شد.
او در پاسخ به سئوال صریح خبرنگار درباره اینکه آیا آمریکا در آن صورت از روند گفت‌وگوها خارج خواهد شد، پاسخ داد: «بله.»
وجود تماس‌های کاری میان روسیه و آمریکا در سازمان ملل
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که میان مقامات روس و آمریکایی در سازمان ملل «تماس‌های کاری نسبتاً رضایت‌بخشی» برقرار شده است.
وی افزود که با انتصاب رسمی نماینده دائم جدید آمریکا، مسکو انتظار اقدامات قاطع‌تری از سوی هیئت دیپلماتیک ایالات متحده دارد.
پولیانسکی در ادامه گفت: «در خصوص موضوع حل‌وفصل مناقشه اوکراین، این مسئله هنوز به صحن سازمان ملل کشیده نشده و در این رابطه ما اینجا، در نیویورک کانال مستقلی برای گفت‌وگو با طرف آمریکایی نداریم.»
این دیپلمات روس همچنین تأکید کرد که نمایندگی روسیه در سازمان ملل جایگزین سفارت روسیه در واشنگتن نیست و با هیئت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درباره روابط دوجانبه روسیه و آمریکا گفت‌وگویی انجام نمی‌دهد.
نخست‌وزیر اسلواکی با وجود مانع تراشی‌ها به مسکو رسید
روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، شب گذشته، پنج‌شنبه، بعد از دشواری‌های بوجود آمده در مسیر پروازش، بالاخره برای شرکت در مراسم برگداشت روز پیروزی وارد پایتخت روسیه شد.
وی قرار است در مراسم رژه‌ای که روز 9 مه در میدان سرخ مسکو برگزار می‌شود، حضور یابد.
پیش‌ از این فیتسو اعلام کرده بود که کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی اجازه عبور هواپیمای وی از حریم هوایی خود به مقصد روسیه را نداده و به همین دلیل، مسیر پروازی جایگزینی انتخاب شد.
رئیس‌جمهور کوبا گفت که از تهدیدهای زلنسکی نمی‌ترسد
میگل دیاس‌کانل برمودس، رئیس‌جمهور کوبا که برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ میهنی بزرگ (جنگ جهانی دوم) به روسیه سفر کرده، اعلام کرد که از تهدیدهای ولودیمیر زلنسکی در خصوص عدم تامین امنیت در مسکو هراسی ندارد.
وی شب گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی "راشاتودی" گفت: «ما به مسکو آمدیم چون این اقدام را کار درستی می‌دانیم.
ما از هیچ‌چیز و هیچ تهدیدی نمی‌ترسیم.
ما به آنچه انجام می‌دهیم ایمان داریم.»
زلنسکی پیش‌تر پیشنهاد روسیه برای برقراری آتش‌بس در روزهای گرامیداشت هشتادمین سالگرد پیروزی را رد نموده و تهدید کرده بود که کی‌یف نمی‌تواند امنیت مهمانان خارجی‌ که برای شرکت در رژه 9 مه به مسکو سفر می‌کنند، را تضمین کند.
او‌شاکوف: کی‌یف نتوانست رهبران خارجی را بترساند
یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که تلاش‌های کی‌یف برای ترساندن رهبران خارجی و جلوگیری از حضور آنان در رژه روز پیروزی در مسکو، ناکام مانده است.
وی در گفت‌وگو با شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: «د این رابطه از سوی کی‌یف پیام‌های زیادی ارسال شد.
مقامات اوکراینی با این پیام‌ها سعی داشتند رهبران خارجی را بترسانند تا به مسکو سفر نکنند...
اما رهبران خارجی افرادی مستقل و با عزت‌نفس هستند.
طبیعتاً آن‌ها نترسیدند و تقریباً تمامی رهبرانی که از آن‌ها دعوت شده بود، یا هم‌اکنون در مسکو هستند یا طی چند ساعت آینده خواهند رسید.»
او‌شاکوف افزود: «با اطمینان می‌توانم بگویم که تلاش کی‌یف در این زمینه ناکام ماند.
حضور نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای متعدد در مراسم جشن 9 ماه مه نشان داد که این برنامه به شکست انجامید.»
پیش‌تر اوشاکوف اعلام کرده بود که در رژه روز پیروزی در مسکو، 29 کشور در سطح عالی شرکت داشته و 34 کشور نیز مقامات بلندپایه از وزارتخانه‌های دفاع خود را اعزام کرده‌اند.
کرملین: منافع روسیه باید در مذاکرات مربوط به اوکراین در نظر گرفته شود
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که در روند مذاکرات درباره اوکراین باید منافع روسیه مورد توجه قرار گیرد و برای حل‌وفصل این درگیری، ابتدا باید ریشه‌های اصلی آن که موجب آغاز بحران شده‌اند، برطرف شوند.
وی در جمع خبرنگاران و در واکنش به اظهارات معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جِی دی ونس که روز گذشته مدعی شد روسیه در مذاکرات خواسته‌های بیش از حدی دارد، گفت: «ما می‌خواهیم منافع ملی‌ روسیه در نظر گرفته شود.
ما خواهان آن هستیم که علل اولیه این درگیری حل‌وفصل شوند.
پرداختن به ریشه‌های اولیه این مناقشه اهمیت دارد، زیرا این دلایل به‌طور مستقیم با منافع ملی ما مرتبط هستند.»
سخنگوی کرملین در ادامه افزود که گفت‌وگو میان روسیه و آمریکا همچنان ادامه دارد و مسکو این امکان را دارد که مواضع خود در قبال اوکراین را مستقیماً به واشنگتن منتقل کند.
ترامپ از تصویب توافق منابع معدنی در پارلمان اوکراین خبر داد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که توافق مربوط به منابع معدنی نادر با اوکراین به‌طور کامل تصویب و از سوی نهادهای قانون‌گذاری این کشور تأیید شده است.
وی گفت: «ما به‌تازگی توافقی با اوکراین درباره فلزات نادر امضا کرده‌ایم که اکنون دیگر از سوی نهادهای قانون‌گذاری این کشور تصویب شده است.»
ترامپ همچنین افزود که در آینده نزدیک قصد دارد با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت‌وگو کند.
یک نماینده پارلمان اعلای اوکراین نیز روز گذشته اعلام کرد که توافقنامه مربوط به منابع معدنی با ایالات متحده به تصویب رسیده است.
به گفته وی، 338 نماینده به این توافق رأی موافق دادند؛ به‌عبارتی این تصمیم به‌طور یکپارچه و بدون رأی ممتنع اتخاذ شد.
به گفته وی، در میان فراکسیون‌ها، بیشترین تعداد رأی مربوط به فراکسیون حزب «خدمت‌گزار مردم» حامی رئیس‌جمهور ولودیمیر زلنسکی بود که 210 رأی از آن این فراکسیون بود.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در اول ماه مه اعلام کرده بود که واشنگتن و کی‌یف توافقی درباره منابع طبیعی امضا کرده‌اند.
همچنین، دو کشور توافقی درباره ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری برای بازسازی اوکراین نیز به امضا رسانده‌اند.
انتقال یک میلیارد یورو از محل درآمد دارایی‌های روسیه به اوکراین توسط اتحادیه اروپا
والدیس دومبروفسکیس، کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه یک میلیارد یورو دیگر به حساب‌های اوکراین منتقل کرده است.
این مبلغ از محل درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری مجدد دارایی‌های مسدودشده روسیه پرداخت شده است.
وی شب گذشته در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «امروز یک میلیارد یورو دیگر در چارچوب برنامه گروه هفت به ارزش 45 میلیارد یورو از محل درآمدهای دارایی‌های روسیه به اوکراین منتقل کردیم.»
به گفته این مقام اتحادیه اروپا، اوکراین در سال جاری میلادی تاکنون 6 میلیارد یورو از این برنامه دریافت کرده و قرار است در آینده 12 میلیارد یوروی دیگر نیز به این کشور پرداخت شود.
قصد کمیسیون اروپا برای تصویب هفدهمین بسته تحریمی علیه روسیه
کایا کالاس، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری پس از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در ورشو، اعلام کرد که کمیسیون اروپا قصد دارد هفدهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تا تاریخ 20 ماه مه تصویب کند.
وی گفت: «در خصوص هفدهمین بسته تحریم‌ها، ما قصد داریم آن را در نشست شورای امور خارجه که در تاریخ 20 مه برگزار می‌شود، تصویب کنیم...
البته باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهیم و فشار و تحریم‌های ما یکی از ابزارهای اصلی در این مسیر است.»
کالاس از ارائه جزئیات محتوای این بسته خودداری کرد و توضیح داد که «چون هنوز به تصویب نهایی نرسیده، نمی‌توان درباره محتوای آن سخن گفت.»
وی همچنین مواضع اتحادیه اروپا در قبال روسیه را مشخص کرده و گفت که تحریم‌ها علیه روسیه حتی پس از پایان درگیری در اوکراین نیز لغو نخواهند شد.
او افزود که اتحادیه اروپا تنها زمانی این تحریم‌ها را لغو خواهد کرد که روسیه تمامی خسارت‌های واردشده به اوکراین را جبران کرده باشد.
انگلیس تحریم‌هایی علیه به‌اصطلاح ناوگان سایه روسیه اعمال می‌کند
خبرگزاری "رویترز" به نقل از منابع آگاه خود در لندن گزارش داد که دولت بریتانیا قصد دارد 100 نفتکش متعلق به آنچه «ناوگان سایه» روسیه خوانده می‌شود را تحریم کند؛ این ناوگان ظاهراً برای دور زدن محدودیت‌های فروش نفت روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بر اساس این گزارش، قرار است کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس در تاریخ 9 مه در جریان نشست سران درباره مسائل دفاعی اروپا در اسلو، از این اقدامات جدید رونمایی کند.
جزئیات بیشتری در این‌باره منتشر نشده است.
روزنامه "فایننشال تایمز" نیز گزارش داده که اتحادیه اروپا به نوبه خود در نظر دارد 149 نفتکش از ناوگان موسوم به «ناوگان سایه» روسیه را در بسته هفدهم تحریمی خود قرار دهد.
انتهای پیام/