خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تقویت نظام مالیاتی داده‌محور زمینه‌ساز جهش تولید و تقویت اعتماد عمومی

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 09:40
نماینده مجلس می‌گوید اگر حسابرسی را با استفاده از سامانه‌های هوشمند و داده‌های واقعی انجام دهیم مالیات‌دهندگان احساس عدالت بیشتری خواهند داشت.
مالياتي،اقتصادي،توليد،ماليات،نظام،مجلس،عدالت،سيستمي،حسابرسي، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - جعفر قادری رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اهمیت حسابرسی‌های سیستمی و نقش آنها در تحقق شعار سال اظهار کرد: استقرار نظام مالیاتی شفاف، دقیق، عادلانه و هوشمند می‌تواند در راستای هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید نقشی کلیدی ایفا کند.
نایب‌رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس بر ضرورت هوشمندسازی فرآیندهای مالیاتی و کاهش مداخلات انسانی در این حوزه تاکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان اقتصادی، پیش‌بینی‌پذیر بودن و عدالت در اخذ مالیات است.
نماینده مردم شیراز در مجلس اضافه کرد: اگر تولیدکننده اطمینان داشته باشد که سیستم مالیاتی کشور بر اساس اصول فنی، علمی و بدون دخالت سلیقه‌ای افراد عمل می‌کند، قطعاً انگیزه بیشتری برای سرمایه‌گذاری در عرصه تولید خواهد داشت.
به‌عبارت ‌دیگر، هر چه دخالت نیروی انسانی در تعیین مالیات کمتر شود و سیستم‌ها براساس اطلاعات واقعی و قابل راستی‌آزمایی مالیاتی عمل کنند، اعتماد فعالان اقتصادی نیز افزایش خواهد یافت.
رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید بیان کرد: یکی از اشکالات عمده‌ای که در حال حاضر نظام مالیاتی کشور با آن مواجه است، نبود شفافیت کافی و همچنین اعمال برخی تصمیمات بر پایه ارزیابی‌های غیرکارشناسی یا فاقد پشتوانه دقیق اطلاعاتی ممیزان مالیاتی است که این موضوع منجر به فرار مالیاتی در برخی بخش‌ها و در عین حال فشار بر گروه‌هایی می‌شود که اطلاعاتشان شفاف و قابل پیگیری است.
در چنین شرایطی، عدالت مالیاتی آسیب می‌بیند و نارضایتی عمومی گسترش پیدا می‌کند، اما با حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی و اخذ مالیات هوشمند این خطاها کاهش یافته و نقش نیروی انسانی نیز در تعیین مالیات‌ها کم‌رنگ می شود و این امر می‌تواند منجر به جلب اعتماد عمومی و هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید شود.
قادری اظهار کرد: تلاش ما در مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، این است که زمینه‌ها و زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی یک نظام مالیاتی هوشمند و مبتنی بر داده‌های واقعی فراهم شود که گام‌های اولیه آن با حسابرسی سیستمی برداشته شده است.
این نوع از نظام مالیاتی، نه‌تنها به تحقق عدالت در اخذ مالیات کمک می‌کند، بلکه منجر به کاهش فرار مالیاتی، افزایش درآمدهای پایدار دولت و در نهایت حمایت هدفمند از بخش تولید خواهد شد.
نایب‌رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر هم‌سویی حسابرسی سیستمی مالیاتی با اهداف کلان اقتصادی کشور، تصریح کرد: اگر ما بتوانیم حسابرسی را از حالت سنتی خارج کرده و با استفاده از فناوری‌های نوین، سامانه‌های هوشمند و داده‌های واقعی انجام دهیم، آنگاه نه‌تنها هزینه‌های وصول مالیات کاهش می‌یابد، بلکه دقت و صحت آن نیز بالا خواهد رفت.
این موضوع موجب خواهد شد تا فعالان اقتصادی که به‌درستی مالیات می‌پردازند، احساس رضایت و عدالت بیشتری داشته باشند.
نماینده مردم شیراز در مجلس همچنین بیان کرد: دستیابی به عدالت مالیاتی، یکی از محورهای مهم اصلاحات اقتصادی است که باید در کنار توسعه زیرساخت‌های مالیاتی، فرهنگ‌سازی نیز در آن صورت گیرد.
مردم و فعالان اقتصادی باید بدانند که مالیاتی که پرداخت می‌کنند در مسیر توسعه زیرساخت‌های کشور، تقویت خدمات عمومی و افزایش بهره‌وری نظام اقتصادی مصرف می‌شود.
در چنین شرایطی، پرداخت مالیات به‌جای یک تکلیف، به یک مشارکت داوطلبانه در فرآیند توسعه ملی تبدیل خواهد شد.
قادری تاکید کرد: آینده اقتصادی کشور در گروی شفافیت، عدالت و کارآمدی در نظام مالیاتی است.
اگر می‌خواهیم جهش تولید را رقم بزنیم، باید اعتماد بخش خصوصی را جلب کنیم که حسابرسی سیستمی می‌تواند این اعتماد را جلب کند.
مجلس، به‌ویژه از طریق کمیسیون‌های تخصصی خود، در این مسیر نقش نظارتی و قانون‌گذاری مؤثر و تعیین‌کننده‌ای ایفا خواهد کرد.