خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

200 هکتار اراضی اردبیل شوره‌زار شده است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 09:30
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل، گفت: به دلیل آبیاری مکرر با آب شور و بی کیفیت، متأسفانه 200 هکتار از اراضی زراعی اردبیل به شوره زار تبدیل شده است.
كشاورزي،اردبيل،آب،توليد،دشت،برق،زارع،شاهي،اتاق،بازرگاني،آبيا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، عیسی شاهی زارع شامگاه پنجشنبه در نشست فعالان بخش خصوصی کشاورزی با وزیر جهاد کشاورزی در اتاق بازرگانی اردبیل، اظهار داشت: ناترازی آب و برق مشکلات جدی در حوزه‌های مختلف به ویژه کشاورزی به وجود آورده و ما با تهدیدهای مختلف در این حوزه دست و پنجه نرم می‌کنیم.
وی افزود: دشت اردبیل که از 2 سد یامچی و ملااحمد تغذیه می‌شد، به دلیل تغییر اقلیم شرایط متفاوتی پیدا کرده به طوری که آب این 2 سد عمدتا در آب شرب مصرف می‌شود و در سال‌های اخیر حتی یک لیتر آب این 2 سد به بخش کشاورزی انتقال داده نشده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: کشاورزان دشت اردبیل مجبور هستند از ظرفیت 400 حلقه چاه استفاده کنند که با کف‌شکنی انجام شده در برخی از این چاه‌ها، آب به نقطه پایین‌تری رسیده و شاهد برداشت آب اسیدی و به نوعی شور هستیم که استفاده از آن خاصیت خاک را نیز از بین برده است.
شاهی زارع گفت: بر اثر استفاده از آب شور و اسیدی بیش از 200 هکتار اراضی دشت اردبیل به شوره‌زار تبدیل شده و دیگر امکان تولید سیب‌زمینی و دیگر محصولات در این اراضی وجود ندارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان سیب‌زمینی تنها از رقم آگاریا با سابقه 45 سال کاشت و برداشت آن انجام امور و گذران معیشت می‌کنند در حالی که این رقم پر ادعا و پرتوقع در استفاده از آب بوده و در مدت 120 روز تولید و بهره‌وری، بیش از 12 مرتبه آبیاری نیاز دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: در این شرایط کم آبی، کاشت ارقام جدید با آب‌‌بری کم و تولید با کیفیت در سریعترین زمان مورد توجه قرار گیرد تا در کمتر از 2 ماه بتوان برداشت محصول را انجام داده و آبیاری‌ها را نیز به نصف رساند.
شاهی زارع بیان کرد: در کنار تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی، متأسفانه برخی خود تحریمی‌ها نیز به بخش کشاورزی به ویژه تولید محصولات زراعی ضربه وارد کرده در حالی که با استفاده از توان محققان می‌توانیم ارقامی تولید کنیم که در مقابله با تنش آبی و شرایط خشکسالی تولید بیشتر و بهره‌وری بالاتر دارند.
وی به ناترازی برق و خاموشی‌های اعمال شده بین هشت تا 9 ساعت در طول روز اشاره کرد و ادامه داد: این قطعی برق خود بزرگترین ضربه را به چاه‌های آب وارد کرده و ما در فصل آبیاری نمی‌توانیم از این ظرفیت آبی استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل یادآور شد: متأسفانه امکان نصب پنل‌های خورشیدی با هزینه‌‌های گزاف برای کشاورزان در این فصل خطیر و حساس وجود ندارد و امیدواریم با هماهنگی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی قطعی برق در چاه‌های دشت اردبیل به حداقل رسیده و ما بتوانیم یک نوبت آبیاری را در خردادماه شاهد باشیم.
شاهی زارع تصریح کرد: برخلاف سایر استان‌‌ها، در دشت اردبیل کشت محصول سیب‌زمینی در یک مرتبه انجام می‌شود و قطعا رفع قطعی برق می‌تواند مشکلات و نارسایی‌های احتمالی را رفع کند.
انتهای پیام/131/