آیین نامه آمایش سرزمین در نوبت تصویب در هیات دولت
رئیس امور آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه گفت: آیین نامه اجرایی آمایش سرزمین در نوبت بررسی در صحن هیات وزیران قرار دارد و انتظار میرود به زودی تصویب و به عنوان دستورالعمل اجرایی ابلاغ شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدجعفر حسینی رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشو با اشاره به برنامههای این سازمان در سال جاری و اقداماتی که در سال گذشته صورت گرفت، اظهار داشت: سال گذشته فعالیتهای این بخش بر سه محور آمایش سرزمین، اقتصاد دریامحور و توسعه مناطق کمتر توسعه یافته متمرکز بود.
وی درباره اجرای آمایش سرزمین و اسناد مرتبط با آن توضیح داد: گام نخست در این بخش اتصال سامانه آمایش سرزمین به درگاه ملی مجوزهای کسبوکار به منظور تسهیل پیادهسازی مفاد سند ملی و استانی آمایش سرزمین بود که با همکاری وزارتخانههای اقتصاد و جهادکشاورزی و دستگاههای ذیربط انجام شد و دوره آزمایشی موفقیتآمیزی را پشت سر گذاشت و اکنون در حال اجراست.
حسینی اظهار داشت: تدوین آییننامه اجرایی آمایش سرزمین موضوع دیگری بود که پیگیری شد و پس از تصویب در کمیسیونهای تخصصی هیات وزیران، هماکنون در نوبت تصویب در صحن هیات وزیران قرار دارد و پیشبینی میشود در اوایل امسال به عنوان دستورالعمل اجرایی آمایش سرزمین ابلاغ شود.
توجه به اقتصاد دریامحور با محوریت سواحل مکران
رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور درباره محور دوم اقدامات در سال ۱۴۰۳ که بر اقتصاد دریا محور تمرکز دارد، گفت: با تاکید رئیس جمهور و در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای مناطق ساحلی، برنامه توسعه زیرساختهای منطقه مکران به عنوان اولویت توسعه اقتصاد دریا محور تهیه و به تصویب شورای دریا محور و شورای توسعه مکران رسید.
وی خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن انطباق اقدامات خود با مصوبات این شوراها، بخشی از منابع لازم را به این حوزه اختصاص داده است و در سال ۱۴۰۴ نیز این روند ادامه خواهد داشت.
حسینی ادامه داد: همچنین، برنامههای جامعی در خصوص توسعه جزایر به ویژه با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و نماینده ویژه رئیس جمهور در حال پیگیری است که با تخصیص منابع بیشتر در سال جاری تقویت خواهد شد.
این مسئول در سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به محور سوم اقدامات این بخش در سال گذشته برای توسعه مناطق کمتر برخوردار گفت: توجه ویژه به استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و جزایر استان هرمزگان به دستور دولت و مطابق با اهداف کاهش عدم تعادلهای منطقهای، در دستور کار قرار گرفته است.
حسینی افزود: در این راستا ۲ کارگروه تخصصی برای تدوین برنامه توسعه استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان راهاندازی و با مشارکت معتمدین و نخبگان محلی، برنامههای توسعه این دو استان تدوین شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که اجرای این برنامهها در سال ۱۴۰۴ انجام میشود، منابع مورد نیاز در قانون بودجه اختصاص یافته است.
منبع: ایرنا