خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهید رئیسی کار برای «رأی جمع کردن» را شرک‌ می‌دانست - تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 19:30
سخنگوی دولت شهید رئیسی گفت: شهید رئیسی در سه سال به اندازه یک دولت دو دوره ای 8 ساله کار کرد.
شهيد،رييسي،كتاب،رئيسي،دولت،رهبري،معظم،حوزه،اشاره،جهرمي،بهادر ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از دو کتاب «روایت رئیسی» و «برای خدا برای مردم» دقایقی پیش در غرفه «رئیسی عزیز ما» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.
این دو کتاب که به نویسندگی علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت شهید نوشته شده است، به تشریح شخصیت شهید رئیسی و روایتی از فعالیت‌های این شهید می‌پردازد.
بهادری جهرمی با اشاره به نگارش این دو اثر گفت: خاطرم هست چند سال پیش براساس رشته تحصیلی خودمان مشغول یک کار تحقیقاتی بودیم و هدف مان این بود که بدانیم براساس منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، یک حقوق دان چه تکالیفی دارد و چگونه باید عمل کند؟
پس از شهادت آیت الله رئیسی، تصمیم گرفتیم کار دیگری مبتنی بر بیانات و گفتمان شهید رییسی انجام بدهیم؛ وقتی این کتاب را می‌نوشتیم، به طرز مشهودی متوجه شدیم که شهید رییسی شاگرد مکتب فکری مقام معظم رهبری بوده است.
بسیاری از ابعاد فکری رهبر انقلاب در این موضوع خاص در اندیشه‌ها و عملکرد شهید رییسی دیده می‌شد.
وی اضافه کرد: معتقدم اگر رهبری یک سرباز می‌خواست، دقیقا تبلور و نمایش بیرونی‌اش شهید رییسی بود و او را می‌توان یک الگوی دست یافتنی و در دسترس دید.
بهادری جهرمی با اشاره به کتاب «برای خدا، برای مردم» گفت: این کتاب در دو بخش تنظیم شده است.
بخش اول، مجموعه گفته‌ها، دیدگاه‌ها و بیانات همکاران شهید رییسی است و زاویه دید همکاران او را به نمایش گذاشته است؛ بدین معنی که از منظر همکاران شهید، او چگونه سلوک داشت و زندگی می‌کرد؟
در بخش دوم نیز نتیجه رفتارهای آن شهید را می‌بینیم.
سوال اساسی این کتاب این است که آیا دولت آقای رییسی در طول این سه سال موفق بود؟
در بخش دوم به این پرسش پاسخ دادیم و گفتیم شهید رییسی که برای خداوند کار می‌کرد، بهترین عملکرد را در طول سه سال خود داشت.
در هر وزارتخانه و هر حوزه به این پرسش پاسخ دادیم و عملکرد شهید رییسی در طول این سه سال را ارزیابی کردیم.
وی ادامه داد: باید اشاره کنم که در طول این سه سال به اندازه بیش از یک دولت دو دوره‌ای 8 ساله کار شده است.
شرایط شروع به کار دولت رییسی بسیار سخت بود اما در این کتاب می‌بینیم که شهید رییسی کشور را با چه شرایطی تحویل داد.
برای مثال صندوق بین‌المللی پول اذعان دارد که در این دوره، ایران به جزیره ای با ثبات در رشد اقتصادی تبدیل شد.
سخنگوی دولت شهید رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به روحیات شهید رییسی گفت: آیت الله رییسی کارکردن برای خدا را با هیچ چیز عوض نمی‌کرد؛ در برخی از جلسات، صحبت‌هایی مطرح می‌شد که مثلاً اگر فلان کار را بکنید، ممکن است ریزش رای صورت بگیرد؛ با این جملات ایشان به شدت عصبانی می‌شد و می‌گفت برای رای کار کردن شرک‌آمیز است و انگار چیزی را در کنار خداوند آورده‌اید.
معتقدم که هیچ نفسانیتی در شهید رییسی دیده نمی‌شد.
او در پایان گفت: قدر مدیریت بحران شهید رئیسی در اوج بحران کشور دانسته نشد.
در اوج بحران گرما و سرما مدیریت او در عرصه انرژی دیده نشد و در اوج تحولات اقتصادی، مدیریت او در عرصه دیپلماسی به چشم نیامد.
کدخداوردی دیگر نویسنده کتاب شهید رییسی گفت: در آخرین دیداری که اعضای دولت سیزدهم با مقام معظم رهبری داشتند، مجموعه‌ای از خصوصیات اخلاقی، اعتقادی، شخصیتی و سیره مدیریتی شهید رئیسی معرفی شد و مقام معظم رهبری تصریح داشتند که این خصوصیات باید به منظور معرفی رییس جمهور الگو ثبت شود.
همین موضوع تلنگری برای ما شد تا یک کار علمی و پژوهشی در حوزه اندیشه‌های شهید رییسی انجام بدهیم.

وی تاکید کرد: کتاب «روایت رییسی» تاملی بر دوران ریاست جمهوری شهید رییسی و دیگر فعالیت‌های وی است و به ساماندهی، تبیین و توسعه شیوه مدیریتی شهید رییسی پرداختیم.
بر همین اساس دین مداری، مردم مداری و دیگر بنیادهای اخلاقی شهید رییسی را بررسی کردیم.
وی اضافه کرد: شهید رئیسی رویکرد جهادی و انقلابی داشت؛ تعهد کاری او مثال زدنی بود و واقعا خستگی ناپذیر بود.
البته مهمترین ویژگی ایشان ولایت مداری است که بخشی از این کتاب به صورت ویژه به این موضوع اختصاص پیدا کرده است؛ جالب است بدانید که او در جای جای صحبت‌های خود به اندیشه‌ها و بیانات رهبر انقلاب توسل می‌کرد.
او فرمایشات رهبری را راهبرد اجرایی قلمداد می‌کرد و همه اعضای هیئت دولت را مکلف می‌کردند که بایسته‌های تحقق اندیشه‌های رهبری را فراهم کنند.
این نویسنده گفت: او معتقد بود که با حضور و مشارکت مردم همه مشکلات حل می‌شود و باید از نخبگان و اهالی حوزه و دانشگاه برای پیشبرد برنامه‌ها استفاده کرد.
او جامعه را از حالت چشم انتظاری و نگاه به بیرون خارج کرد و ابعاد جدیدی را در حوزه دیپلماسی اقتصادی به روی ما گشود.
انتهای پیام/