خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگرانی وزیر علوم از مهاجرت نخبگان و جایگاه علمی ایران

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 18:30
وزیر علوم گفت: : رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی عالی انگیزه رقابت ایجاد می کند و از سوی دیگر برخی گزارش ها درباره مهاجرت نخبگان و جایگاه علمی کشور نگران کننده است.
موسسه،فناوري،علم،علوم،كشور،استنادي،اسلام،علمي،جهان،پايش،سكوي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسین سیمایی صراف امروز در حاشیه بازدید از موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام اظهارداشت: داده‌های موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام باید فاکتوری موثر در تصمیم گیری و سیاست‌گذاری‌های آموزش عالی باشد، چرا که هشدار دهنده و آموزنده است.
وی با بیان اینکه این موسسه از موسسات مسئله محور و مرتبط با نظام مسائل علم و فناوری کشور است، افزود: رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عالی انگیزه رقابت ایجاد می‌کند و از سوی دیگر برخی گزارش‌ها درباره مهاجرت نخبگان و جایگاه علمی کشور نگران کننده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه داده‌های ISC باید در سیاستگذاری اثرگذار باشد، عنوان: گزارش‌های این موسسه باید برای مدیران دستگاههای مختلف کوتاه‌تر، گویاتر و هشداردهنده‌تر باشد.
سیمایی صراف گفت: با ارائه چنین گزارش‌هایی، توجه مدیران جلب می‌شود تا از غفلت بیدار شوند و احساس خطر کنند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت علوم در تامین مسکن کارکنان و اعضلی هیات علمی دانشگاه‌ها عزم جدی دارد کارگروه مسکن دانشگاهیان به طور مرتب برگزار می‌شود.
وزیر علوم همچنین از مدیران ISC و دانشگاه‌های فارس خواست این پروژه را پیگیری کنند تا اگر به مشکلات حقوقی برخورد کرد وزارت و استانداری ورود کند.رفع
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام نیز در این نشست گفت: موسسه ISC در کنار 2 پایگاه اسکوپوس و ISI، به عنوان یکی از سه نظام استنادی معتبر دنیا شناخته می‌شود.
محمدمهدی علویان مهر افزود: با این حال ISC با دو موسسه آمریکایی و اروپایی فاصله زیادی داد؛ این موسسه در زمان حاضر سه هزار نشریه را نمایه می‌کند.
وی افزود: براساس تکلیف قانون برنامه توسعه هفتم، این رقم باید به 10 هزار نشریه برسد که تحقق آن نیازمند زیرساخت‌های لازم است.
علویان مهر گفت: موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام علاوه بر نمایه سازی نشریات، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه ها را رتبه بندی می‌کند.
علویان‌مهر با اشاره به سفر پیش روی وزیر علوم به چین، گفت: ISC موسسه مرجع ایران در رتبه یندی دانشگاه‌های جهان اسلام است و توان همکاری با نظلم رتبه بندی شانگهای را دارد و این موضوع می‌تواند در این سفر طرح شود.
وی یادآور شد: شناسایی دانشمندان یک و دو درصد برتر کشور و رصد جایگاه علمی کشور پس از انقلاب اسلامی و ارائه گزارش به وزارتخانه‌های مختلف از دیگر وظایف موسسه ISC است.
علویان‌مهر اضافه کرد: سال 1400 شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد را مکلف کرد تا سکوهای علم و فناوری در کشور ایجاد کنند، وزارت علوم متولی هماهنگی این امر شد و ISC یه نمایندگی از این وزارتخانه راه‌اندازی این سکوها را یه عهده گرفت.
وی عنوان کرد: در زمان حاضر سه سکوی ایده ها و نیازها (نان) با هدف به همرسانی ایده ها و نیازها صنعت و جامعه با پژوهشگران ، سکوی شبکه اجتماعی علمی پژوهشگران ایرانی (دانا) و سکوی سرآمدان علمی کشور شکل گرفته است.
انتهای پیام/424/.