خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش ۳۰ درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 17:24
رودبار- استاندار گیلان از افزایش ۳۰ درصدی ذخیره سد سفیدرود نسبت به سال زراعی گذشته در همین مقطع زمانی خبر داد.
آب،گيلان،سد،سفيدرود،كشاورزي،رهاسازي،برنج،اراضي،تأمين،استان

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق‌شناس در جریان رهاسازی آب برای دشت فومنات که شامل فومن، شفت، صومعه‌سرا و بخشی از ماسال، رضوانشهر و انزلی است، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی گیلان کشاورزی است که سال‌هاست مردم این استان در آن مشغول به فعالیت هستند.
بخش شالیزارها و دیگر اراضی که نیاز به آب دارند، از طریق سد سفیدرود تأمین می‌شود.
وی افزود: سد سفیدرود حدود ۷۰ درصد از آب بخش کشاورزی را تأمین می‌کند و امیدواریم که سدهای دیگری که در غرب و شرق استان در حال احداث هستند، به کمک بخش کشاورزی بیایند.
استاندار گیلان همچنین به رهاسازی آب از سد سفیدرود طی دو روز گذشته (شانزدهم اردیبهشت ماه) اشاره کرد و گفت: بخشی از این آب توسط آب منطقه‌ای دو روز قبل رهاسازی شده و بخشی امروز نیز رهاسازی می‌شود.
وی ذخیره کنونی پشت سد سفیدرود را ۸۰۰ میلیون مترمکعب عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش ۳۰ درصدی ذخیره آب نسبت به سال گذشته و بارش‌های خوبی که در سال آبی امسال داشتیم، امیدواریم تا با تلاش همه دستگاه‌های اجرایی و همکاری کشاورزان در رعایت تقویم زراعی کاشت، داشت و برداشت، امسال سال نرمالی برای کشاورزان باشد.
استاندار گیلان از کشاورزان خواست که نگرانی بابت تأمین آب اراضی خود نداشته باشند و افزود: براساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، خرداد ماه نیز بارش‌هایی خواهیم داشت که می‌تواند به کشاورزی این منطقه کمک کند.
سد سفیدرود، بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان را تأمین می‌کند.
این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین‌دست محل تلاقی دو رودخانه قزل‌اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.
بر اساس آمارها، میزان آب مورد نیاز سالانه در گیلان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب است که ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و بیشترین آب‌بر در کشاورزی استان مربوط به شالیزارهاست.
گیلان بزرگ‌ترین تولیدکننده برنج در کشور است و با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را در سطح زیرکشت و رتبه دوم را در تولید برنج به خود اختصاص داده است.
ارقام برنج مانند هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، که بیش از ۸۵ درصد محصول برنج گیلان از ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است.