خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اصلاح نگاه ذی‌نفعان مختلف به نظام بانکی ضروری است - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 17:12
​معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی اصلاح نگاه مردم، مسئولان و ذی نفعان مختلف به نظام بانکی در جهت تقویت جایگاه و کمک به بهبود نسبت های مالی از جمله کفایت سرمایه را مهمترین ضرورت در نظام اقتصادی کشور دانست.
بانك،بانكي،نظام،سرمايه،درصد،كفايت،افزايش،ارتقاي،صادرات،ايران ...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی بانک صادرات ایران، فرشید محمدپور که در همایش سراسری مدیران شبکه بانک صادرات ایران با حضور محسن سیفی و اعضای هیات‌مدیره این بانک سخن می‌گفت، به تشریح ابعاد و ضرورت‌های افزایش سرمایه نظام بانکی، اصلاح نوع نگاه مخاطبان به نظام بانکی را خواستار شد و افزود: باید تلاش کنیم تا پایه‌های نظام بانکی استوار و پایدار بماند.
وی گفت: نظام بانکی در گذشته از نگاه مخاطبان به عنوان ظرفی بوده که مرتبا از آن برداشت شده و در سال‌های گذشته، کفایت سرمایه نظام بانکی منفی بوده است.
از این رو یکی از اقدامات متمرکز بانک مرکزی در سال‌های اخیر، سوق دادن بانک‌ها به سمت ارتقای نسبت‌های مالی از جمله بهبود کفایت سرمایه بوده است.
محمدپور اظهار کرد: کفایت سرمایه نظام بانکی در سال 1403 مثبت شد و به 1.75 درصد رسید.
در دنیا نسبت کفایت سرمایه یک بانک سالم بیش از 8 درصد است و حتی در قوانین جدید این میزان بیش از 13 درصد تعیین شده است.
این در حالی است که پس از 16 سال، نسبت کفایت سرمایه نظام بانکی به واسطه افزایش سرمایه بانک‌های مختلف به رقم مثبتی رسیده و هدف‌گذاری رساندن این رقم به بیش از 3 درصد در پایان سال 1404 است.
ضمن اینکه هدف ایده‌آل برای این نسبت در کل نظام بانکی عدد 8 درصد است.
معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی با اشاره به بهبود روند بانک‌های ناتراز و بهبود نسبت کفایت سرمایه در نظام بانکی کشور، گفت: در حال حاضر نظام بانکی نیازمند 1500 همت سرمایه با کیفیت لایه اول است تا بتوانیم خود را به استانداردهای روز دنیا نزدیک کنیم.
باید با حمایت از سهامداران آن‌ها را به افزایش سرمایه بانک‌ها ترغیب کنیم.
محمدپور با این تذکر که برداشت صرف از نظام بانکی منجر به توسعه نخواهد شد، ابراز کرد: این نگاه باید اصلاح شود و کمک کنیم تا از طریق افزایش سرمایه بانک‌ها بتوان خدمات بزرگ‌تری به اقتصاد و تولید در کشور صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه ارتقای سلامت نظام بانکی از جمله مهمترین اهداف تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی است، افزود: از طریق کمک به بانک‌های موفق برای ارتقای بیشتر و کمک و احیای بانک‌های ناتراز برای برون‌رفت از شرایط بحرانی، بهبود متغیرهای بانکی پیگیری می‌شود.
معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی از افزایش 170 درصدی سرمایه نظام بانکی طی سال‌های 1402 و 1403 خبر داد و افزود: سرمایه نظام بانکی تا پایان سال 1401 حدود 333 هزار میلیارد تومان بود و با تلاش‌های صورت‌ گرفته این رقم در پایان سال 1403 به 851 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و 170 درصد رشد ثبت کرده و برنامه بانک مرکزی این است که تا پایان سال 1404 به 1500 همت برسد.
محمدپور در بخشی دیگر از سخنان خود، بانک صادرات ایران را به لحاظ ساختاری و ارکان مدیریتی یک بانک خاص نامید و گفت: از تلاش‌های صورت‌ گرفته برای ارتقای نسبت‌های مالی و دستاوردهای سال‌های اخیر، از مدیران و کارکنان این بانک تشکر می‌کنم.
وی با اشاره به یکپارچگی دوباره این بانک پس از ملی شدن و تقسیمات استانی، خاطرنشان کرد: بانک صادرات ایران ویژگی‌های مثبت فراوانی در مجموعه نظام بانکی دارد و به کار گرفتن حداقل 50 درصد این توانایی‌ها به راحتی موجب ارتقای کفایت سرمایه بانک به 8 درصد خواهد شد.
وی به صفر رساندن اضافه برداشت‌ها و پایداری سود با کیفیت، کاهش بهای تمام شده پول و تلاش برای حفظ و ارتقای سهم از بازار بانک، پیگیری برنامه افزایش سرمایه و توجه ویژه به سرمایه‌های انسانی را به عنوان موارد بااهمیت دیگر در راستای تحقق اهداف کلان بانک صادرات ایران برشمرد و افزود: ما بانکدار هستیم و باید بر هدف اصلی‌مان که بانکداری است تمرکز کنیم.
محمدپور با اشاره به ساختار نظام‌مند و قانون‌مدار بانک صادرات ایران گفت: این بانک از بانک‌های خوش‌نام کشور بوده و همواره باید تلاش کنیم این جایگاه را حفظ کرده و ارتقا دهیم.
انتهای پیام/