حمایت از راهاندازی پارک اقتصاد دیجیتال مازندران - تسنیم
وزیر ارتباطات گفت: نگاه به کسب وکارها امروز باید با بهره گیری از ظرفیت های فناوری های نوین و استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان باشد تا بهره وری از فعالیت ها ارتقا یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، سید ستار هاشمی امروز در نشست با فعالان حوزه فاوا و شرکتهای دانشبنیان مازندران که با حضور استاندار مازندران برگزار شد، اظهار داشت: ما نباید مثل گذشته فکر کنیم و نیاز است که نگاهمان تغییر کند تا در فعالیتهایمان دیده شویم.
وی با تاکید بر لزوم نوآوری در کسبوکارها با استفاده از فناوریهای نوین و زیرساختهای ارتباطی، افزود: نوآوری را در برخی دیدگاهها، اخلال در نظم موجود تعریف میکنند.
یعنی باید برای نوآوری از نگرشهای روزمره و نگاه اداری فاصله گرفت.
بنابراین از نخبگان و فعالان این حوزه میخواهیم که خودشان را به بخش دولتی متصل نکنند.
اگرچه ما وظیفه حمایت و کمک داریم، اما همه تلاشمان را به کار میگیریم که در فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان و فعالان اقتصاد دیجیتال مداخله نکنیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به جایگاه و ظرفیتهای مازندران در عرصه گردشگری افزود: بر اساس تجربه شخصیام از سفرهای متعددی که به کشورهای مختلف داشتم معتقدم که مازندران یکی از زیباترین نقاط جهان برای رونق گردشگری است.
بهترین و زیباترین جایی که در جهان دیدم منطقه زیبای اُپِرت در مرز مازندران و سمنان است که 20 سال پیش به آنجا سفر کردم.
هاشمی گفت: این استان سرشار از ظرفیتهای کمنظیر گردشگری است که امروز باید با استفاده از فناوریهای نوین برای رونق گردشگری از آنها بهره بگیریم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مازندران در حوزه گردشگری ظرفیت ویژهای برای بهرهگیری از فناوریهای نوین ارتباطی دارد، بیان کرد: باید سوال کنیم چقدر از این ظرفیتها استفاده کردیم و این فضای گردشگری و ظرفیت مهم در صنعت درآمدزای گردشگری را چقدر مورد بهرهبرداری قرار دادیم؟
چقدر به این حوزه را با نگرش تحول دیجیتال پرداختیم واقعیت این است که در عمل استفادهای از این ظرفیتها نکردیم.
وی گفت: با توجه به خشکسالیهایی که در کشور داریم، نباید نگاه ما به کشاورزی کماکان سنتی باشد.
در خیلی از استانهای کشور که زمانی نه چندان دور دشتهای سرسبزی داشت، امروز فرونشست را شاهد هستیم و سفرههای زیرزمینی آسیب دیدهاند.
اکنون زمان بهرهگیری از فناوریهای نوین در کشاورزی به ویژه در استانی مانند مازندران است.
هاشمی افزود: در کشاورزیمان باید با بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به سمت توسعه پیش برویم.
نخبگان این حوزه باید برای استان و منطقه خود دست به کار شوند و طرحهای نوآورانه تعریف کنند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه نگاه وزارت ارتباطات در این حوزه به اقتصاد دیجیتال فضاپایه است، ادامه داد: تجربه همهگیری کرونا نشان داد تجویز مقدار مشخصی از دارو برای درمان کرونا در افراد مختلف واکنشهای مختلفی نشان میداد.
این یعنی نمیتوان یک الگو را برای همه به کار گرفت.
در دنیا هم همین مسیر دنبال میشود و در کشاورزی هم همین موضوع مطرح است.
پس باید بر اساس ظرفیتهای کشاورزی استانی مانند مازندران، نخبگان حوزه فناوری و هوش مصنوعی دست به کار شوند و طرحهای نوآورانه تدوین کنند.
وی از آمادگی وزارت ارتباطات برای حمایت از ایجاد پارک اقتصاد دیجیتال در مازندران خبر داد و یادآور شد: در این استان با پیگیری استانداری مازندران زمینی برای راهاندازی پارک اقتصاد دیجیتال در نظر گرفته شد که کمک میکنیم این پارک شکل بگیرد.
هاشمی با اشاره به لزوم بهرهگیری استانها از ظرفیت صندوق توسعه پیشرفت، گفت: ظرفیت صندوق پیشرفت توسعه برای 2 استان مازندران و هرمزگان به صفر رسیده است که وضعیت مطلوبی برای این استانهای با ظرفیت بالای اقتصادی نیست.
نیاز است که استانداری در این زمینه ورود جدی داشته باشد.
منابع ما به صورت ملی حداقلی است و استانها نیاز به ورود جدی دارند.
وی درباره انتقادها از طولانی بودن فرآیند صدور مجوز افتا برای فعالان حوزه فناوری و اطلاعات با تاکید بر ضرورت دریافت این مجوز از سوی همه فعالان حوزه فناوری اطلاعات کشور، گفت: این موضوع به طور جدی مورد توجه وزارتخانه قرار دارد و بازه زمانی صدور مجوز از حدود 400 روز به 2 ماه کاهش یافت.
اما باز هم بابت طولانی بودن این فرآیند از فعالان این حوزه عذرخواهی میکنم.
مهدی یونسی رستمی در نشست با فعالان حوزه فاوا و شرکت های دانش بنیان ضمن اشاره به اینکه، 59 کارگروه در استانداری مازندران داریم که در هر کارگروه دستکم یک استاد تمام مرتبط با آن رشته عضو هستند، خاطرنشان کرد: در شورای اداری و کمیته برنامهریزی هم دانشگاهیان عضو شدهاند تا از دانش آنها بهره گرفته شود که این یعنی به نگاه علمی و طرحهای دانشگاهی اعتقاد داریم و نیازمندیم که نخبگان به ویژه فعالان شرکتهای دانشبنیان با ما در مدیریت استان همکاری داشته باشند.
مهدی یونسی رستمی گفت: خاضعانه و خاشعانه دستم را به سمت نیروهای نخبه و دانشگاهی استان که میتوانند مشکلی از مشکلات مازندران را حل کنند دراز میکنم.
به ویژه در حوزه شرکتهای دانشبنیان و فنارویهای نوین نیازمند همراهی نخبگان هستیم.
وی در ادامه افزود: من از عرصه دانشگاهی و علمی و فعالیتهای پزشکی وارد حوزه مدیریت اجرایی شدم تا با کمک دانشگاهیان تغییری در ساختار مدیریتی ایجاد کنم.
اما در این مسیر به کمک نخبگان نیاز داریم و هر زمان که پیشنهادی داشته باشید حمایت و همراهی میکنیم.
انتهای پیام/