خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ربیعی: هنوز به نظریه جامع جایگاه زنان در سیاست نرسیده‌ایم - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 15:30
دستیار اجتماعی رئیس جمهور از ظرفیت های زنان ایرانی در خیر جمعی، تشکل پذیری و مدیریت مشارکتی به عنوان الگویی بی نظیر یاد کرد و گفت: هنوز به نظریه جامع جایگاه زنان در سیاست نرسیده ایم.
زنان،فرهنگي،اجتماعي،ايران،ربيعي،مواجهه،ارتباطات،مطالعات،تغيي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، علی ربیعی ظهر امروز در همایش بین المللی «زنان، قدرت و مدیریت سیاسی ایران» که به میزبانی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات شعبه شیراز برگزار شد، اظهارداشت: مسئله جایگاه زنان در ماه‌های اخیر ذهن‌مشغولی بسیاری از فعالان اجتماعی بوده است.
وی با بیان اینکه موضوع مواجهه با حجاب و حضور زنان در جامعه بخشی از فعالیت‌های ما را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: ایران در مواجهه با مسائل زنان دچار پنهان‌سازی و حذف زنان از عرصه‌های عمومی شده که این روند به پیچیدگی‌های اجتماعی دامن زده است.
رئیس انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های زنان ایرانی در خیر جمعی، تشکل‌پذیری و مدیریت مشارکتی به عنوان الگویی بی‌نظیر، گفت: تحولات آینده ایران زن‌محور خواهد بود، لذا سیاست‌گذاران باید به این واقعیت توجه کنند.
ربیعی از نخبگان خواست برای تدوین نظریه‌ای جامع در خصوص جایگاه زنان تلاش کنند تا از تناقضات و تعارضات اجتماعی کاسته شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با مرور تاریخی، دوران پهلوی را دوره‌ای دانست که زنان به عنوان ابزار تحولات فرهنگی به تصویر کشیده می‌شدند، تصریح کرد:، اما این نگاه سطحی و غیرواقعی بود و به جای تمرکز بر حقوق و مشارکت واقعی زنان، به تبلیغات و تغییرات ظاهری محدود شد.
دستیار اجتماعی رئیس جمهوری بر این باور است که در این دوران، شباهت به نظام‌های اجتماعی کشور‌های توسعه‌یافته ملاک قرار گرفت، اما از مطالبات واقعی زنان فاصله زیادی وجود داشت.
ربیعی با اشاره به دوران پس از انقلاب اسلامی، سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب را طلایی‌ترین دوره مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان توصیف کرد و گفت: با دور شدن از این مقطع حضور زنان در عرصه‌های عمومی محدود شد و حتی در برخی تفکرات، زنان به عنوان عامل گناه مردان قلمداد شدند.
وی با تصریح بر این نکته که هرچه از انقلاب دور شدیم، رویکرد‌های افراطی و پنهان‌سازی زنان شدت گرفت، به ظهور رویکرد‌های میانه‌رو در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: این رویکرد‌ها نه از نظریه‌پردازی، بلکه از فشار‌های اجتماعی ناشی شده‌اند.
با این حال، هنوز نظریه‌ای جامع که جایگاه زنان را در سیاست، قدرت و کنشگری‌های اقتصادی و فرهنگی با توجه به واقعیت‌های ایران تعریف کند، تولید نشده است.
رئیس انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات همچنین تغییرات جمعیتی و ارزشی را عامل تعارض بین ارزش‌های رسمی و جاری دانست و گفت: افزایش تحصیلات زنان، کسب مشاغل تخصصی و تغییر ارزش‌ها به سمت ابراز وجود، به‌ویژه در میان زنان، شدت بیشتری یافته است؛ این تغییرات با محدودیت‌های موجود، چالش‌هایی مانند پوشش اجباری را به وجود آورده است.
ربیعی در خاتمه سخنانش از سه رویکرد در مواجهه با مسائل زنان سخن گفت و افزود: گروه نخست به نظریه‌های غربی تک بعدی تکیه دارند که با واقعیت‌های فرهنگی ایران سازگار نیست و محکوم به شکست است.
گروه دوم بر برداشت‌های سنتی و تک‌بعدی از متون دینی استوار است که پاسخگوی نیاز‌های جامعه نیست.
گروه سوم، رویکرد میانه‌رو، تلاش دارد با توجه به هویت فرهنگی و دینی و حمایت از حقوق زنان، به توازن برسد.
انتهای پیام/424.