دهها آشپزخانه عمومی در غزه تعطیل شدند
دهها آشپزخانه عمومی در غزه روز پنجشنبه به دلیل کمبود آذوقه تعطیل شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - دهها آشپزخانه عمومی در غزه روز پنجشنبه به دلیل کمبود آذوقه درهای خود را بستند و ضربه دیگری به تلاشها برای مبارزه با گرسنگی فزاینده در این منطقه محاصره شده وارد شد.
این اقدام ساعاتی پس از آن صورت گرفت که موسسه خیریه آشپزخانه مرکزی جهانی (WCK) مستقر در آمریکا اعلام کرد که مواد لازم برای تهیه وعدههای غذایی رایگان مورد نیاز را تمام کرده و اسرائیل از ورود کمک جلوگیری کرده است.
امجد الشوا، مدیر شبکه سازمانهای غیردولتی فلسطینی (PNGO) در غزه به رویترز گفت که بیشتر ۱۷۰ آشپزخانه محلی این منطقه محاصره شده پس از اتمام موجودی به دلیل ادامه محاصره غزه توسط اسرائیل، تعطیل شدهاند.
شوا گفت تصمیم WCK که اواخر روز چهارشنبه اعلام شد و تعطیلی آشپزخانههای عمومی در روز پنجشنبه باعث کاهش بین ۴۰۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰ وعده غذایی رایگان در روز برای جمعیت ۲.۳ میلیونی خواهد شد.
شوا در مصاحبه تلفنی با رویترز از غزه گفت: "امروز همه در غزه گرسنه هستند.
جهان باید اکنون برای نجات مردم اینجا اقدام کند.
"
شوا افزود: "آشپزخانههای باقی مانده به زودی بسته خواهند شد.
فاجعه گرسنگی فراتر از کلمات است.
مردم تنها منبع غذایی خود را از دست میدهند.
"
در همین حال، آن دسته از اهالی غزه که سعی میکنند به طور مستقل آشپزی کنند، از آلوده بودن آرد موجود در بازار شکایت دارند.
محمد ابو عایش، پدر آواره ۹ فرزند از شمال غزه، گفت: «آرد پر از کنه و شن است ...
ما آن را به جای یک بار، سه، چهار بار الک میکنیم تا بتوانیم آن را بپزیم.
ما درماندهایم»
او به رویترز گفت: «ما نمیخواهیم از آن غذا بخوریم، اما به بچهها غذا میدهیم، برای بچهها.
شما نمیتوانید بوی آن را تحمل کنید، گاو و حیوانات آن را نمیخورند، ما مجبوریم برخلاف میلمان آن را بخوریم، ما درماندهایم.»
اسرائیل با فشارهای فزاینده بینالمللی برای لغو محاصره کمکرسانی که در ماه مارس پس از فروپاشی آتشبس مورد حمایت آمریکا که جنگ را به مدت دو ماه متوقف کرده بود، اعمال کرد، مواجه شده است.
حماس اسرائیل را به استفاده از گرسنگی به عنوان سلاحی علیه مردم متهم میکند، که اکثر آنها حداقل یک بار در طول درگیری ۱۹ ماهه آواره شدهاند.
دو هفته پیش، بیشتر مردم به یک و نیم وعده غذایی در روز متکی بودند، اما در چند روز گذشته این میزان به یک وعده غذایی در روز کاهش یافته است و حتی آن هم فاقد گوشت، سبزیجات یا اجزای سالم و لازم خواهد بود.
شاوا گفت: «وعدههای غذایی رایگان معمولاً برنج یا عدس هستند که اکنون در معرض خطر تعلیق در هفته آینده قرار دارند.
من میترسم که شاهد مرگ و میر در میان سالمندان، کودکان آسیبپذیر، زنان باردار و بیماران باشیم.»
آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه (OCHA) اعلام کرده است که بیش از ۲ میلیون نفر - بیشتر جمعیت غزه - با کمبود شدید غذا روبهرو هستند.
مواد غذایی در بازارهای غزه کمیاب شده و قیمتها فراتر از توان مالی اکثریت قریب به اتفاق مردم افزایش یافته است، به ویژه قیمت آرد که کمیاب شده و یک کیسه ۲۵ کیلوگرمی (۵۵ پوندی) آن حدود ۵۰۰ دلار فروخته میشود، در حالی که قبلاً ۷ دلار بود.
منبع: رویترز