خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

میزان رشد مصرف برق در استان زنجان نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 14:59
زنجان-استاندار زنجان گفت: میزان رشد مصرف برق در استان نسبت به میانگین کشوری (۲۳ درصد رشد ملی در مقابل هشت درصد در استان) پایین‌تر است.
برق،صادقي،استان،قطعي،مگاوات،زنجان،انرژي،مديريت،ميزان،ناترازي ...

به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن صادقی ظهر پنج شنبه در جلسه ناترازی انرژی با بیان اینکه میزان رشد مصرف در استان نسبت به میانگین کشوری (۲۳ درصد رشد ملی در مقابل هشت درصد در استان) پایین‌تر است، گفت: دستگاه متولی،‌ وضعیت خاص استان را به‌طور رسمی منتقل و پیگیری کند.
وی افزود: تلاش شود سهمیه‌های برق بر اساس پارامترهایی مانند تعداد کارگران، حساسیت زیرساخت‌ها، میزان آسیب‌پذیری از قطعی‌ها و میزان برق سایر استان‌ها در نظر گرفته شود.
صادقی با بیان اینکه در برخی موارد تصور می شود این قطعی ها بی برنامگی نیست و تعمدی در کار است، افزود: عدالت در توزیع سهمیه برق به‌خصوص در استان زنجان از سوی دستگاه متولی امر و نمایندگان مجلس مورد تاکید است.
استاندار زنجان بر لزوم تهیه جدول خاموشی بر اساس سهمیه واقعی و حداقلی تاکید کرد و گفت: هم اکنون کشاورزان در فصل کاری قرار دارند و قطعی مکرر برق آسیب جدی به آنها وارد می‌کند و ارائه جدول واقعی خاموشی ها از تجمعات و اعتراضات احتمالی جلوگیری می کند و سطح رضایتمندی مردم را افزایش می دهد.
صادقی افزود: قطعی‌های برق در بخش‌های مختلف به‌ویژه صنعت و کشاورزی موجب نارضایتی گسترده می‌شود و باید جدول واقعی خاموشی‌ها با در نظر گرفتن شرایط استانی، سهمیه برق، تعداد کارگران، حساسیت زیرساخت‌ها و میزان آسیب‌پذیری تدوین شود تا از خسارات و تجمعات احتمالی جلوگیری شود.
وی بر نقش بخش صنعت و کشاورزی در کاهش مشکلات تأکید کرد و ادامه داد: معتقدیم‌ سیاست‌های ملی باید به‌گونه‌ای باشد که این بخش‌ها بتوانند سهم مناسبی از مصرف برق داشته باشند.
استاندار زنجان در ادامه بر اهمیت مدیریت داخلی و تمرکز بر اولویت‌های استانی تأکید کرد و گفت: در نشست رئیس جمهور تاکید شد سهمیه‌های مشخص برای هر استان تعیین و مدیریت داخلی در توزیع برق انجام گیرد تا از ناترازی و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی جلوگیری شود.
صادقی افزود: سیاست خرید ژنراتورهای خارجی و تأمین سوخت مناسب برای شرایط اضطراری، بر ضرورت نظارت دقیق بر خاموشی‌ها و توزیع عادلانه برق در استان ضروری است و دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران شهرستان‌ها باید با جدیت برنامه‌های مدیریت مصرف را پیگیری و اجرا کنند.
وی با بیان اینکه حساسیت صنایع که قطعی آن‌ها منجر به صدمات شدید به کوره‌ها، زیرساخت و تولید می شود، ادامه داد: کشاورزها در شرایط فصلی هستند که با قطعی برق آسیب شدید به آنها وارد میشود، این چرخه خاموشی را به گونه‌ای مدیریت کنیم که در قطعی بخش‌های مصرف‌کننده ناترازی بوجود نیاید.
صادقی افزود: راهکارهایی وجود دارد که به سه مقطع کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود که در بازه کوتاه‌مدت از خرداد، تیر و مرداد پیک این بحث است و در میان‌مدت و بلندمدت نیروگاه‌هایی که باید، ترکیبی شوند یا توسعه یابند
استاندار زنجان تصریح کرد: در بحث واگذاری زمین و مجوز به انرژی خورشیدی که اقدامات خوبی صورت گرفته و پتانسیل ۲۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی را داریم و ۱۸۰۰ هکتار زمین آماده در اختیار قرار گرفته است.
صادقی افزود: به ۱۰۰۰ هزار مگاوات از ۱۵ هزار مگاوات متقاضی وجود دارد که مجوز آن‌ها در حال پیگیری است و تا یک سال‌ونیم آینده نتیجه می‌دهد و ۶۰ مگاوات سال جاری انرژی خورشیدی به شبکه وصل میشود و قابل بهره‌برداری است.