خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثبت رویداد گلابگیری کاشان در تقویم بین‌المللی رویداد گردشگری - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 14:13
رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان از ثبت رویداد جشنواره گلابگیری کاشان در تقویم بین المللی رویدادهای گردشگری کشور خبر داد .
كاشان،گردشگري،گلابگيري،آيين،گل،فرهنگي،گلاب،ميراث،شهرستان،اير ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، علیرضا عبداله زاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای تحقق ساماندهی و حرفه‌ای‌سازی رویدادهای گردشگری در سند تحول دولت، رویداد گلابگیری شهرستان کاشان در تاریخ 13 اردیبهشت ماه 1404 و به شماره 50404132 در سطح بین المللی در فهرست رویدادهای گردشگری ایران به ثبت رسید.
عبداله زاده با تاکید بر اینکه، گلاب‌گیری، نه صرفاً فرآیندی برای تولید گلاب، بلکه رویدادی فرهنگی، آیینی و اقتصادی که طی دهه‌های اخیر به یکی از محورهای اصلی گردشگری بهاری در مرکز ایران بدل شده است، افزود: گلاب به‌دست‌آمده از دیگ‌های مسی سنتی، نه‌تنها بخش مهمی از سوغات منطقه را تشکیل می‌دهد بلکه از دیرباز در آیین‌های مذهبی همچون شست‌وشوی سالانه ضریح ائمه اطهار ( ع) و مناسک حج مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان خاطرنشان کرد: شیوه سنتی گلاب‌گیری، همچنان در روستاهای اطراف حفظ شده و از آن به‌عنوان بخشی از «میراث ناملموس ایران» یاد می‌شود.
وی در بیان نحوه گلابگیری و این آیین شنتی گفت: گلابگیری آیینی که با کار گروهی، چیدن گل پیش از طلوع آفتاب و روشن‌شدن آتش دیگ‌های بزرگ آغاز می‌شود و تا طلوع خورشید، رایحه‌ای دل‌انگیز به روستاها و شهرهای اطراف می‌پراکند.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان کاشان تصریح کرد: در جلسه 891 شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی که در دیماه 1401 برگزار شد، ثبت «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور تصویب و بر این اساس روز 20 اردیبهشت به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی ثبت شد.
عبداله‌زاده ضمن اشاره به موسوم گلابگیری و گل‌چینی گفت: مراسم گلاب‌گیری در مناطق مختلف شهرستان کاشان از اوایل اردیبهشت آغاز شده و تا اواسط خرداد در شهرهایی چون قمصر، نیاسر و برزُک و همچنین در روستاهای اطراف برگزار می‌شود.
وی الگوی شکوفایی گل منطقه کاشان را به‌صورت تدریجی دانست و تاکید کرد: شکوفایی گل محمدی، از نواحی کویری به سمت ارتفاعات است و این توالی موجب شده که گردشگران بتوانند در بازه‌ای نسبتاً طولانی، از نقاط مختلف شهرستان بازدید کرده و در آیین گلاب‌گیری شرکت می کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع شهر ستان کاشان تصریح کرد: با توجه به گرایش روزافزون خانواده‌های شهری به سفرهای کوتاه‌مدت طبیعت‌گردی، آیین گلاب‌گیری کاشان توانسته سهم مؤثری در تقویت اقتصاد محلی، رونق مشاغل خانگی و زنده نگه‌داشتن سنت‌های بومی ایفا کند.
عبداله‌زاده در بیات ویژگی‌های خاص آیین گل‌چینی و گلابگیری در کاشان خاطرنشان کرد: این آیین یکی از معدود آیین‌هایی‌ست که توانسته پیوندی میان میراث، اقتصاد و گردشگری برقرار نموده و به یکی از برندهای ملی گردشگری فرهنگی ایران تبدیل شود.
انتهای پیام/801/.