روایت یک نهضت برای ایلام/مدرسهسازی یا سرمایهگذاری اجتماعی - تسنیم
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام با اشاره به طرح نهضت ملی مدرسه سازی هدف از این طرح را ساخت مدارس با مشارکت و همت مردمی عنوان کرد و گفت: با انجام این مهم تا پایان سال عمده مشکلات مدارس در استان مرتفع می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ، نهضت ملی مدرسهسازی و عدالت آموزشی در دولت چهاردهم به عنوان یک برنامه کلیدی برای بهبود وضعیت آموزشی در کشور، به ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته، شکل گرفته است.
این نهضت با هدف تأمین زیرساختهای آموزشی مناسب، ارتقاء کیفیت آموزشی و ایجاد فرصتهای برابر برای تمامی دانشآموزان کشور به ویژه در استان ایلام، آغاز شده است.
این طرح به شدت بر مشارکتهای مردمی و نیکوکاران تأکید دارد و تلاش میکند تا با جلب حمایتهای مالی و معنوی از جامعه، پروژههای مدرسهسازی را تسریع بخشد.
نهضت ملی مدرسهسازی در ایلام
جلال حمره در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام با بیان اینکه نهضت توسعه فضاهای آموزشی جزو برنامههای اصلی دولت چهاردهم است، اظهار داشت: این نهضت در استان نیز به عنوان یکی از محورهای اصلی مطرح شده دولت به صورت جدی پیگیری می شود.
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام هدف از این طرح را ساخت مدارس با مشارکت و همت مردمی عنوان کرد و گفت: با انجام این مهم تا پایان سال عمده مشکلات مدارس در استان مرتفع می شود.
وی با بیان اینکه این نهضت در کل کشور از طریق سازمان نوسازی مدارس، وزارت آموزش و پرورش و ریاست جمهوری پیگیری میشود، گفت: در استان ایلام، مسئولیت این نهضت بر عهده استاندار است که در قالب یک ستاد استانی با همکاری معاونت عمرانی، آموزش و پرورش، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، سپاه، گروههای جهادی، بنیاد علوی و بنیاد برکت پیگیری میشود و در شهرستانها نیز ستاد شهرستانی با ریاست فرماندار و دبیری اداره آموزش و پرورش تشکیل شده است.
ساماندهی 68 مدرسه با سازه سنگی در اولویت نهضت عدالت آموزشی در ایلام
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام با بیان اینکه در چند ماه گذشته، نظام مسائل فنی و شناسایی مشکلات مدارس مورد بررسی قرار گرفته است، تصریح کرد: از 1200 مدرسه موجود در استان، 68 مدرسه با سازه سنگی در اولویت ساماندهی تا پایان سال جاری قرار دارند.
وی با اشاره به شناسایی 17 مدرسه کانکسی با حداقل 10 دانش آموز، که معمولاً مربوط به مناطق عشایری و روستایی هستند، گفت: با کمک خیرین و بنیاد برکت این مدارس آماده بهرهبرداری هستند و تا قبل از مهرماه این مدارس به صورت هوشمند و با تجهیزات کامل تحویل آموزش و پرورش داده خواهند شد.
حمره ادامه داد:برنامهریزیها برای فاز نرمافزاری نیز پس از تکمیل سختافزارها در حال انجام است و امید است که تا پایان سال مدارس ما به استانداردهای لازم برسند.
وی گفت: در سالهای اخیر، تعدادی از مدارس عشایری با همکاری خیرین و دولت به سیستمهای گرمایشی و سرمایشی استاندارد مجهز شدهاند.
نوسازی مدارس ایلام با همکاری خیرین و نهادهای دولتی
مدیرکل نوسازی مدارس استان ایلام در بخش دیگر سخنان خود به ظرفیت خیرین برای تکمیل پروژههای نیمهتمام اشاره داشت و گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، 15 فضای آموزشی نیمه تمام توسط خیرین تا مهرماه سال جاری نیز آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وی یکی دیگر از اولویتهای اصلی طرح عدالت آموزشی را شناسایی و بازسازی مدارس تخریبی عنوان کرد و گفت: هدف شناسایی مدارس غیر قابل استفاده و همچنین نیازمند مقاومت سازی و بازسازی است.
حمره در ادامه با ساخت کلاس اضافی در برخی مناطق، به ویژه بخشهای موسیان و دشت عباس، اشاره داشت و گفت: در ابن مناطق نیاز به کلاسهای اضافی احساس میشود که در این راستا نیز برنامهریزیهایی جهت ساخت کلاس از محل مسئولیت های اجتماعی و ظرفیت خیرین و نهادهای دولتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این نهضت، کارگاههای جهادی نیز به منظور تسریع در روند ساخت و ساز مدارس برگزار میشود، گفت: دبیر قرارگاه جهادی استان مسئولیت نظارت بر این پروژهها را بر عهده دارد و هر شهرستان یک معین از میان معتمدین محلی برای پیگیری امور انتخاب شده است، این معینها مسئولیت هماهنگی با خیرین و نظارت بر روند ساخت مدارس را بر عهده دارند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان ایلام با اشاره به اینکه مدارس جدید با رعایت اصول فنی و کیفیت بالا ساخته خواهند شد، افزود: تمامی مراحل ساخت تحت نظارت اداره کل آموزش و پرورش استان انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای لازم رعایت میشود.
اجرای مدارس کوچک مقیاس با استفاده از روشهای نوین در ایلام
مدیرکل نوسازی مدارس استان با هدف بهبود کیفیت آموزشی و فضاهای آموزشی در استان ایلام، پروژه ساخت مدارس کوچک مقیاس دو و سه کلاسه با استفاده از روشهای نوین و صنعتی در حال اجراست، گفت: این روشها که هنوز در کشور به طور کامل جا نیفتادهاند، به ویژه در استان ایلام کمتر مورد استفاده قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه مدارس جدید با رعایت استانداردهای سازهای و معماری طراحی شدهاند تا از نظر اقتصادی به صرفه و مقاوم در برابر زلزله باشند، گفت: این سازهها به گونهای ساخته میشوند که بتوانند در برابر زلزلههای شدید مقاومت لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، زمان ساخت این مدارس نسبت به روشهای سنتی به طور قابل توجهی کاهش یافته و به سرفصلهای زمانی مشخصی دست مییابند.
حمره با بیان اینکه این پروژهها نه تنها به ارتقاء کیفیت آموزشی کمک میکنند، گفت: با توجه به استفاده از مصالح استاندارد و روشهای مدرن، به عنوان مدارس سبز نیز شناخته میشوند و هدف نهایی بهره مندی دان آموزان از امکانات بهتر جهت تحصیل در فضایی امن، استاندارد و مناسب است.
طراحی مدارس سازگار با محیط زیست و تأکید بر معماری ایرانی اسلامی در ایلام
حمره از برنامهریزیهای جدید برای طراحی و ساخت مدارسی سازگار با محیط زیست خبر داد و گفت: این مدارس بهگونهای طراحی خواهند شد که نه تنها با اصول معماری ایرانی اسلامی همخوانی داشته باشند، بلکه به عنوان کانونهای محلهای نیز عمل کنند.
وی هدف اصلی از ساخت این مدارس را حفظ محیط زیست برای نسلهای آینده عنوان کرد و گفت: برای این منظور، مطالعات انرژی بهطور جدی در طراحی مدارس انجام میشود تا حداکثر استفاده از نور طبیعی و کاهش نیاز به انرژی برای گرمایش و سرمایش فراهم و همچنین، استفاده از انرژیهای پاک مانند سلولهای خورشیدی برای تأمین برق مدارس در نظر گرفته شده است.
حمره با بیان اینکه در این طرحها، دیوارههای سبز در فضاهای آموزشی تعبیه خواهد شد تا دانشآموزان با اهمیت محیط زیست آشنا شوند، گفت: این نگرش در ذهن دانش آموزان نهادینه می شود و آنها میتوانند این آگاهی را به خانوادههای خود منتقل و در نتیجه مصرف آب، برق و گاز خانوادهها کاهش یابد.
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام با اشاره به مدرسه 12 کلاسی با این استاندارد ها در شهرستان ایوان که سال گذشته ب بهره برداری رسید، گفت: در این مدرسه سبز که دارای امکانات لازم برای تحصیل و ورزش است، همچنین، پارکینگ دوچرخهای برای تشویق دانشآموزان به استفاده از دوچرخه ایجاد شده است تا به کاهش مصرف سوخت نیز کمک کند.
حمره گفت: در شهر ایلام نیز یک مدرسه کاملاً استاندارد برای مقطع دوم راهنمایی دختران در حال ساخت است که هم از نظر جنسیتی و هم از لحاظ سازگاری با محیط زیست طراحی شده است.
این مدرسه دارای سالنهای چندمنظوره و سالن ورزشی است که امکان استفاده از آنها توسط اهالی محله در ساعات غیرآموزشی فراهم میشود.
وی با اشاره به برنامههایی برای بهبود نگهداری از فضاهای آموزشی، گفت: با مشارکت مردم و تبدیل مدارس به کانونهای محلهای، میتوان به نگهداری بهتر از این فضاها کمک و حس تعلق بیشتری در جامعه ایجاد کرد.
به گزارش تسنیم، نهضت ملی مدرسهسازی و تلاش برای تحقق عدالت آموزشی در دولت چهاردهم، نشاندهنده عزم جدی برای بهبود شرایط آموزشی در کشور و ایجاد فرصتهای برابر برای تمامی دانشآموزان است.
این برنامهها میتوانند نقش مهمی در توسعه پایدار و پیشرفت اجتماعی ایفا کنند.
انتهای پیام/180/.