شیرآبه یکی از معضلات اصلی پسماند است
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، شیرآبه را یکی از معضلات اصلی پسماند دانست و گفت: کاهش تولید پسماند، تفکیک زباله از مبدأ، بازیافت و استفاده مجدد از مواد می تواند حجم پسماند دفن شده و در نتیجه تولید شیرابه را کاهش دهد.

مسعود رضوی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهد اظهارداشت: امروزه، مدیریت پسماند یکی از چالشهای بزرگ زیستمحیطی در سراسر جهان به شمار میرود.
در این میان، شیرآبه، مایعی که از تجزیه پسماندها به وجود میآید، به عنوان یک معضل اساسی مطرح است.
چراکه شیرابه یک مایع بسیار آلوده است که از عبور آب از مواد زائد جامد (پسماندها) در محلهای دفن زباله یا سایر محلهای نگهداری پسماند ایجاد میشود؛ این مایع حاوی طیف گستردهای از مواد آلی و معدنی محلول و معلق، از جمله مواد شیمیایی خطرناک، فلزات سنگین و میکروارگانیسمهای بیماریزا است.
وی ادامه داد: بنا به نظر کارشناسان در هر میلیگرم شیرابه زبالهها بیش از 100 میلیون باکتری مضر موجود است که عامل انتقال بیش از 118 نوع بیماری حاد و خطرناک است که سلامت انسان و محیطزیست را به شدت تهدید میکند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: براساس پژوهشهای صورت گرفته فقط یک لیوان شیرابه قادر است یک درخت تنومند را بطور کامل از ریشه بخشکاند.
آن مقدار رطوبت و آبی که در منازل در سطلهای زباله تولید میشود و در پسماندهای شهری موجود است، «آب زبالهها» هستند و هنوز عنوان «شیرابه» را نمی توان به آنها اطلاق کرد؛ اما این آب زبالهها اگر درون پسماندها مواد سمی و خطرناک وارد شود تبدیل به شیرابه بسیار خطرناک میشود.
رضوی اصلیترین خطر آن را آلودگی منابع آب دانست و گفت: نفوذ شیرآبه به آبهای سطحی و زیرزمینی میتواند این منابع حیاتی را به مواد سمی آلوده کرده و سلامت انسانها و حیات آبزیان را به خطر بیاندازد.
علاوه بر این، شیرآبه میتواند خاک را آلوده کند، بوی نامطبوع ایجاد کند و حتی باعث انتشار گازهای گلخانهای شود.
وی تاکیدکرد: شیرآبه به دلیل آلودگی آب، خاک و هوا، هزینههای بالای تصفیه و حجم بالای تولید، یکی از معضلات اصلی پسماند به شمار میرود بنابراین مدیریت صحیح آن، از جمله جمعآوری، تصفیه و دفع مناسب آن، برای حفظ سلامت انسان و محیط زیست ضروری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، کاهش تولید پسماند، تفکیک زباله از مبدأ، بازیافت و استفاده مجدد از مواد را بسیار موثر در کاهش تولید شیرابه عنوان کرد و گفت: بهترین راه، کاهش تولید شیرآبه از طریق کاهش حجم پسماند ورودی به محلهای دفن است.
این امر مستلزم اجرای برنامههای تفکیک زباله از مبدأ، بازیافت و کمپوستسازی است.
همچنین، مدیریت صحیح محلهای دفن زباله، از جمله ایجاد سیستمهای جمعآوری شیرآبه و پوشش مناسب پسماندها، میتواند به کاهش تولید شیرآبه کمک کند.
انتهای پیام/282