وقتی اقتصاد پشت درهای بروکراسی میماند؛سرمایهگذاری نمیجوشد - تسنیم
کارشناس مسائل سیاسی و روابط بین الملل گفت: اعتمادسازی مردمی و کاهش بروکراسی اداری زمینه ساز تحقق «سرمایه گذاری برای تولید» است.

مجتبی قزاق میری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به نامگذاری شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، اظهار داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزه فراوان، سرمایهگذاری برای تولید را جدی گرفته و دنبال کنند؛ سرمایهگذاری تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرف کردن مشکل معیشت مردم است.
این کارشناس مسائل سیاسی و روابط بینالملل افزود: جهت تحقق شعار سال باید از ظرفیتهای خوش فکر و نیروهای متخصص برای توسعه اقتصادی استفاده کنیم.
شناخت توانمندیهای هر منطقه و کمک به رشد توانمندیها و ارائه تسهیلات از طرف دولت میتواند شکوفایی اقتصادی و توسعه را به همراه داشته باشد.
وی گفت: با توجه به شعار سال تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» باید هر سه قوه سیاستگذاری و برنامهریزی خود را در مسیر جهش سرمایهگذاری قرار دهند، زیرا سرمایهگذاری در تولید نیازمند زیرساختهایی است تا اقتصاد از دام تورم و رکود خارج شود بنابرین این راه سخت و دشوار، اما شدنی و قابل دسترس است.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، عدم شفافیت در سیاستهای اقتصادی کشور زمینهساز بیاعتمادی در تصمیمگیریهای سرمایهگذاران شده است که اگر اعتماد را به مردم برگردانیم میتوانیم از سرمایه خرد مردم جهت توسعه اقتصادی استفاده استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مردم ایران سرمایههای خرد بسیاری در اختیار دارند و اگر اعتمادسازی توسط سران قوا به جامعه برگردد، این سرمایهها به میدان میآیند و توسعه اقتصادی به همراه خواهد داشت.
قزاق میری خاطرنشان کرد: از طرفی بروکراسی اداری در ایران روند جذب سرمایهگذار را در این کشور با مشکل روبرو کرده و دولت میتواند با حذف موارد دست و پاگیر باعث تسریع در روند و جذب سرمایهگذار بیشتر در عرصه اقتصادی شود.
این کارشناس با اشاره به شرایط تحریمی کشور اظهار داشت: بیشک مسائل اقتصادی بر مسائل سیاسی اولویت پیدا کرده و مسائل اقتصادی یک چالش پیش روی کشور است و با ورود بخش خصوصی در حوزه اقتصاد شرایط کشور رو به بهبودی خواهد رفت.
وی بیان کرد: یکی دیگر از عوامل اصلی مشکلات اقتصادی، هدایت نادرست سرمایهها است؛ سرمایهها نباید به سمت فعالیتهای غیرمولد مانند خرید و فروش طلا و ارز برود، بلکه باید در مسیر تولید و اشتغالزایی قرار گیرد؛ اگر سرمایهها به سمت تولید هدایت نشود، نه تنها مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد، بلکه معضلاتی مانند تورم، بیکاری و نوسانات اقتصادی ادامه خواهد یافت.
باید نظارت و برخورد جدی با دلالیهایی که باعث اخلال در اقتصاد میشود، صورت گیرد.
قزاق میری خاطرنشان کرد: اگر در طول این سالها قدمهای موثر و حرکت سازنده برای قوامسازی تولید، اقتصاد و معیشت برداشته میشد، شاید امروز دیگر نیازی نبود مقام معظم رهبری برای چندمین بار متوالی عنوان سال را به تولید و اقتصاد اختصاص دهند، زیرا چرخه تولید به هر دلیلی متوقف شود به اقتصاد و معیشت جامعه در ابعاد مختلف ضربه وارد میکند.
انتهای پیام/