خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نمایندگی ایران: خلیج فارس برای همیشه پارسی خواهد ماند

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404 - 12:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به ادعاها مبنی بر تغییر نام خلیج فارس توسط آمریکا تصریح کرد: خلیج فارس برای همیشه پارسی خواهد ماند.
خليج،فارس،ايران،نمايندگي،درياي،عراقچي،ايكس،شناخته_شده_است،اي ...

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ژنو در واکنش به ادعاها در خصوص خواست آمریکا برای تغییر نام خلیج فارس در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: در طول تاریخ - از مورخان یونان باستان گرفته تا جغرافی‌دانان مسلمان قرون وسطی - این پهنه آبی در جنوب فلات ایران همواره با نام خلیج فارس شناخته شده است.
نمایندگی ایران افزود: این نام نشان‌دهنده تداوم عمیق هویت، فرهنگ و حقیقت تاریخی است که هیچ دستور کار سیاسی نمی‌تواند آن را پاک کند.
این نمایندگی تصریح کرد: خلیج‌فارس برای همیشه پارسی خواهد ماند.
پیشتر نیز عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نام خلیج فارس، مانند بسیاری از نام‌های جغرافیایی، ریشه عمیق در تاریخ بشر دارد.
ایران هرگز به استفاده از نام‌هایی مانند دریای عمان، اقیانوس هند، دریای عرب یا دریای سرخ اعتراضی نداشته است.
استفاده از این نام‌ها به معنای مالکیت هیچ ملت خاصی نیست، بلکه نشان‌دهنده احترام مشترک به میراث جمعی بشریت است.
وزیر خارجه افزود: در مقابل، اغراض سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، نشان‌دهنده نیت خصمانه علیه ایران و مردم آن است و به شدت محکوم می‌شود.
چنین اقدامات مغرضانه‌ای، توهین به همه ایرانیان، صرف نظر از پیشینه یا محل اقامت آنها، است.
عراقچی با اشاره به اینکه امیدوارم که شایعات مضحکی که در مورد نام خلیج فارس وجود دارد، چیزی بیش از یک کمپین دروغ‌پراکنی توسط افراد «همیشه جنگ‌طلب» برای خشمگین کردن ایرانیان در سراسر جهان و تحریک آنها نباشد، گفت: مطمئنم که رئیس جمهور آمریکا می‌داند که نام خلیج فارس قرن‌ها قدمت دارد و توسط همه نقشه‌نگاران و نهادهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و حتی تا همین اواخر دهه 1960 توسط همه رهبران منطقه در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌شد.
انتهای پیام/