اعتبار مالیاتی در ازای ساخت مدرسه؛ مشوق برنامه هفتم توسعه - تسنیم
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با تأکید بر نقش حیاتی آموزش وپرورش در حل بحران های اقتصادی کشور، از تصویب بند «خ» ماده 20 در برنامه هفتم خبر داد و گفت:اعتبار مالیاتی در ازای ساخت مدرسه؛ مشوقی تازه برای خیرین در برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محسن زنگنه، نماینده مجلس صبح امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت در همایش خیرین مدرسهساز خراسان رضوی اظهار کرد: طرحی که با ارائه مشوقهای مالیاتی به خیرین، ساخت و تکمیل مدارس نیمهتمام را شتاب میبخشد و زمینه مشارکت گستردهتری را برای نیکوکاران فراهم میکند.
آیا با اجرای کامل این طرح، مدرسهسازی به نقطه پایان بحران فضای آموزشی نزدیک خواهد شد؟
وی با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در حل مسائل کلان کشور همچون تولید، اشتغال، تورم و ارز، تأکید کرد: ریشه بسیاری از مشکلات فعلی اقتصادی و مدیریتی، در بیتوجهی به نظام آموزشی نهفته است و تنها با تقویت زیرساختها و محتوای آموزش و پرورش میتوان مدیران کارآمد برای آینده کشور تربیت کرد.
نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس افزود: اگر نظام آموزشی اولویت اول کشور قرار گیرد، بسیاری از چالشهای ساختاری رفع خواهد شد.
در همین راستا، اقدام ریاست محترم جمهوری در اولویت قرار دادن امر مدرسهسازی، اقدامی شایسته و قابل تقدیر است، مشروط بر آنکه در کنار ساخت فضاهای آموزشی، به روزآمدسازی محتوا، سرفصلها و شیوههای آموزشی نیز توجه ویژه شود.
زنگنه به تصویب بند «خ» ماده 20 قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: این بند که با پیشنهاد کارشناسان سازمان نوسازی مدارس استان خراسان رضوی تدوین شد، گام بزرگی در راستای تکمیل پروژههای نیمهتمام آموزشی کشور است.
وی تصریح کرد: بر اساس این بند، اگر خیّری در پروژهای که دولت آن را نیمهکاره رها کرده و در بودجه سنواتی دارای ردیف مشخص است، مشارکت کند و حداقل 50 درصد هزینه ساخت پروژه را بپردازد، 12.5 درصد از کل مبلغ پروژه به عنوان اعتبار مالیاتی برای وی لحاظ خواهد شد.
نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات در مجلس افزود: اگر خیّر بیش از 50 درصد در اجرای پروژه مشارکت کند، برای هر میزان اضافه، 25 درصد از مبلغ افزوده به عنوان اعتبار مالیاتی محاسبه خواهد شد.
برای نمونه، در پروژهای با هزینه 100 میلیارد ریال، در صورتی که خیّر 75 میلیارد ریال پرداخت کند، معادل 37.5 میلیارد ریال اعتبار مالیاتی برای او منظور خواهد شد.
زنگنه ادامه داد: در صورت مشارکت 100 درصدی خیّر در پروژهای که کلنگزنی شده ولی نیمهتمام رها شده است، 50 درصد کل هزینه پروژه، معادل 50 میلیارد ریال از مبلغ 100 میلیارد ریالی فرضی، به عنوان اعتبار مالیاتی مستقیم و قابل کسر از بدهی مالیاتی در نظر گرفته میشود.
این بدان معناست که دولت بخشی از دین خود را به خیّر، با کاهش مالیاتی پرداخت میکند و این مدل مشارکت، منافع دو طرفه برای دولت و مردم دارد.
وی همچنین با انتقاد از نگارش بخشی از آییننامه اجرایی این بند توسط دولت گفت: در آییننامه آمده است که همان خیّری که 50 درصد اول را پرداخت کرده، باید مابقی را نیز پرداخت کند، در حالیکه منظور قانونگذار این نبوده است.
ممکن است خیّری که مرحله اول را انجام داده، کشاورز یا فردی فاقد درآمد مشمول مالیات باشد.
در این موارد باید هر خیّری بتواند ادامه پروژه را انجام دهد و از امتیازات بند «خ» بهرهمند شود.
این نکته باید از طریق استفساریه یا اصلاح آییننامه مرتفع شود که در حال پیگیری از طریق ریاست مجلس است.
نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات در مجلس تأکید کرد: خراسان رضوی در نهضت مدرسهسازی پیشرو بوده و امروز با استفاده از ظرفیت قانونی بند «خ» ماده 20 و روحیه جهادی خیرین، میتواند به یکی از استانهای الگو در حل معضل مدارس نیمهتمام و فرسوده کشور تبدیل شود.
زنگنه همچنین از نمایندگان مجلس خواست با همکاری نزدیک با مجریان و خیّرین، اجرای کامل این بند قانونی را تسهیل و تسریع کنند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ضوابط اجرایی بند «خ» ماده 20 قانون برنامه هفتم توسعه بیان کرد: بر اساس آییننامه ابلاغشده، دو شرط اصلی برای بهرهمندی از مشوقهای مالیاتی وجود دارد؛ نخست آنکه پروژه مربوطه باید جزو طرحهای عمرانی مصوب دولت باشد که این موضوع با تأیید و پیگیری سازمان برنامه و بودجه استانها محقق میشود.
نایبرئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، شرط دوم را واریز مستقیم مبالغ توسط خیرین به حساب سازمان نوسازی مدارس عنوان کرد و افزود: پرداختها باید پس از تأیید رسمی طرح صورت گیرد و فاکتورهای شخصی یا هزینهکردهای غیررسمی قابل قبول نیستند.
لیست پروژههای مشمول نیز بر اساس آییننامه منتشر میشود تا فرایند شفاف و قابل پیگیری باشد.
زنگنه تأکید کرد: در صورتی که ادارهکل امور مالیاتی استان نسبت به اعمال این اعتبار مالیاتی همکاری لازم را نداشته باشد، موضوع از سوی نمایندگان مجلس به طور ویژه پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام/282