۲۵۰ مقاله علمی در همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه منتشر شد
قم- معاون پژوهش حوزههای علمیه از انتشار 250 مقاله علمی در همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» که در مدرسه دارالشفاء قم برگزار شد، با تشریح ابعاد علمی، تاریخی و تمدنی حوزه علمیه قم در آستانه صدمین سالگرد بازتأسیس آن، اظهار کرد: حوزه علمیه قم میراثدار سنت علمی مستمر و ریشهداری است که از قرن سوم هجری با فعالیت محدثان و شاگردان ائمه اطهار (ع) در این خطه آغاز شد و در دوران معاصر با تلاش آیتالله العظمی حائری یزدی به نقطه عطفی در تاریخ علمی شیعه رسید.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این همایش، پاسداشت یک قرن جهاد علمی و تجلیل از مقام علمی و احیایی مؤسس حوزه قم بوده، افزود: در همین راستا ۲۰ اثر قلمی و درسی از آیتالله حائری یزدی که بعضاً نایاب بودند، احیا و منتشر شد؛ آثاری که سهم بزرگی در شناخت منظومه علمی حوزه دارند.
مقیمی حاجی همچنین از مشارکت بیش از ۳۱۰ پژوهشگر حوزوی در تدوین بخش علمی این همایش خبر داد و تصریح کرد: طی فرآیندی علمی و پژوهشی، ۲۵۰ مقاله تخصصی در حوزههای مختلف همچون فقه، اصول، تفسیر، حدیث، فلسفه، عرفان، منطق، ادبیات عربی و کلام تهیه و منتشر شد که این مقالات که بالغ بر ۱۶ هزار صفحه هستند، از بیش از ۱۰ هزار منبع معتبر بهره گرفتهاند و ظرفیت علمی حوزه علمیه قم را بهصورت عینی و مستند به تصویر کشیدهاند.
وی با تأکید بر اینکه این پژوهشها نشاندهنده تأثیر شگرف انقلاب اسلامی بر جهش علمی حوزههای علمیه است، گفت: قیاس تطبیقی میان دوره قبل و بعد از انقلاب اسلامی نشان میدهد که چگونه به رهبری امام خمینی (ره) و آیتالله خامنهای، حوزهها از چهار یا پنج رشته سنتی عبور کرده و به تنوع بیسابقهای در رشتههای نوین علمی دست یافتهاند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه افزود: امروز شاهد تقاضای گسترده برای توسعه رشتههای جدید در حوزهها هستیم؛ بهگونهای که برای سال تحصیلی جدید، بیش از ۳۰۰ درخواست راهاندازی رشتههای نوین از سوی مدارس علمیه سراسر کشور به دبیرخانه مرکزی ارسال شده است.
مقیمی حاجی در ادامه با اشاره به پیام تمدنی رهبر معظم انقلاب به مناسبت یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم، آن را منشوری راهبردی و افقگشا دانست و خاطرنشان کرد: از هفته آینده، کارگروههای تخصصی در شورای عالی حوزههای علمیه تشکیل خواهند شد تا ضمن بررسی ابعاد گوناگون این پیام، راهکارهای عملیاتیسازی منویات معظمله را تدوین کنند.
وی با تأکید بر اینکه حوزه علمیه باید همچنان در خط مقدم تقابل با استکبار جهانی و دفاع از ارزشهای انقلاب باقی بماند، اظهار داشت: همانگونه که رهبر انقلاب بارها تصریح کردهاند، حوزههای علمیه مسئولیت تاریخی دارند تا از مرزهای اعتقادی، فرهنگی و تمدنی اسلام پاسداری کنند.
برگزاری این همایش نیز با همین هدف و با رویکرد تبیین جایگاه حوزه در پیشبرد آرمانهای انقلاب و تقویت جبهه مقاومت صورت گرفت.