آغاز تدوین برنامه عملیاتی منشور رهبر انقلاب در حوزه علمیه
دبیر همایش «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» گفت: از هفته آینده کارگروه های تخصصی در شورای عالی حوزه های علمیه تشکیل می شود تا راهکارهای عملیاتی سازی منشور اخیر مقام معظم رهبری به حوزه های علمیه را بررسی کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی، دبیر همایش «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» صبح امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت در جریان برگزاری این همایش در سالن همایشهای مدرسه دارالشفاء قم، با اشاره به پیشینه تاریخی حوزه علمیه قم گفت: این حوزه ریشه در قرن سوم هجری دارد و شاگردان ائمه اطهار(ع) و محدثان بزرگ قم به تعلیم و تعلم مشغول بودند.
این سنت علمی در قرون بعدی تداوم یافت تا در دوران معاصر با تأسیس رسمی حوزه توسط آیتالله العظمی حائری یزدی به اوج خود رسید.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش، تصریح کرد: پاسداشت یک قرن تلاش و مجاهدت علمی حوزه علمیه قم و تجلیل از مقام شامخ مؤسس بزرگوار آن، آیتالله حائری یزدی از اهداف این همایش بود، در این راستا، موفق شدیم 20 اثر قلمی و درسی این مرجع عظیمالشأن را احیا و منتشر کنیم که برخی از این آثار سالها نایاب بودند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه به بخش علمی همایش اشاره کرد و افزود: در این همایش، گزارشی جامع از روند تحول دانشهای حوزوی در رشتههای مختلف از جمله تفسیر، حدیث، فقه، اصول، فلسفه، عرفان و ادبیات عربی تهیه شدهاست، بیش از 310 محقق و پژوهشگر حوزوی در این پروژه مشارکت داشتند که حاصل آن تألیف 250 مقاله علمی معتبر بود.
دبیر همایش «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» با اشاره به انتشار حدود 250 مقاله در رابطه با یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم، گفت: این مقالات که بیش از 16 هزار صفحه را شامل میشوند، به 10 هزار منبع استناد کردهاند و نقش انقلاب اسلامی را در رشد علمی حوزهها بهصورت مستند نشان میدهند.
وی با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی بر رشد علمی حوزهها، خاطرنشان کرد: مطالعه تطبیقی این مقالات به خوبی نشان میدهد که چگونه انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری موجب تحول و جهش علمی در حوزههای علمیه شدهاست، به عنوان مثال، اگر قبل از انقلاب تنها در چهار یا پنج رشته علمی فعالیت آموزشی داشتیم، امروزه شاهد تنوع بیسابقهای در رشتههای حوزوی هستیم.
وی از استقبال گسترده از رشتههای جدید حوزوی خبر داد و گفت: هم اکنون برای سال تحصیلی جدید، بیش از 300 درخواست اجرای کد رشتههای جدید از سراسر کشور به دبیرخانه حوزههای علمیه ارسال شده که این نشاندهنده ظرفیت بالای علمی و استقبال طلاب از علوم نوین حوزوی است.
دبیر این همایش در بخش دیگری از سخنان خود به منشور اخیر مقام معظم رهبری به حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: این منشور که حاوی رهنمودهای ارزشمند رهبر انقلاب است، افقهای جدیدی پیش روی حوزههای علمیه گشودهاست، به همین منظور از هفته آینده کارگروههای تخصصی در شورای عالی حوزههای علمیه تشکیل میشود تا راهکارهای عملیاتیسازی این منشور را بررسی کنند.
مقیمی حاجی در پایان با اشاره به جایگاه حوزههای علمیه در تقابل با استکبار جهانی، تأکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری تأکید کردهاند، حوزههای علمیه باید همواره در خط مقدم مقابله با استکبار و دفاع از ارزشهای انقلابی باشند.
این همایش نیز با همین رویکرد و با هدف تبیین نقش حوزه در پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی و تقویت جبهه مقاومت برگزار شد.
به گزارش تسنیم، همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم روز گذشته با پیام مقام معظم رهبری در قم آغاز شد.
در ادامه برنامههای این همایش بین المللی، همایش یک روزه «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» امروز با سخنرانی شماری از اساتید حوزه علمیه قم و نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همت مرکز مدیریت حوزه های علمیه در نوبت صبح در حال برگزاری است.
انتهای پیام/