25 تا 30 میلیارد دلار یا یورو به صورت گردشی در اختیار مردم
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجاندر مجلس شورای اسلامی به بیان چالش ها، ظرفیت ها و راهکارهای پیش روی تولید و صادرات پرداخت و با نگاهی تحلیلی، ریشه مشکلات امروز کشور را نه در کمبود منابع، بلکه در ضعف مدیریتی دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نادرقلی ابراهیمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، عصر امروز در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی با انتقادی صریح نسبت به عدم استفاده از ظرفیتهای قانونی و مالی موجود در کشور، گفت: به استناد تبصره 11 قانون، میتوان از اعتبار مالیاتی برای ارتقاء صنعت در هر بخش استفاده کرد.
اما سؤال اینجاست که چقدر از این ظرفیت استفاده کردهایم؟
وی افزود: این موضوع را بارها با استاندار مرکزی مطرح کرده ام و خوشبختانه استاندار مرکزی اهل شنیدن هستند؛ اما متأسفانه در سال گذشته، استفاده ما از این تبصره به شکل خندهآوری پایین بود و ما نزدیک به یک همت (هزار میلیارد تومان) اعتبار مالیاتی داشتیم، اما کمتر از 50 میلیارد تومان از آن استفاده شد.
یعنی نه پول نداریم، نه برنامه، نه فکر، نه اراده.
ابراهیمی تصریح کرد: این یعنی ما با کمبود منابع مواجه نیستیم، بلکه با ناترازی مدیریت و اراده روبهرو هستیم.
چه نیازی داریم همهچیز را به مذاکره وصل کنیم؟
حتی رئیس بانک مرکزی نیز در جلسات تخصصی، به استفاده ضعیف از ظرفیتهای قانونی تأمین مالی اشاره کرده است.
وی عنوان کرد: ما چقدر از اعتبارات متعددی که در قوانین موجود است، استفاده کردهایم؟
چه میزان از قوانین مرتبط با صادرات، واردات، مانعزدایی و تسهیلگری را به کار گرفتهایم؟
در حالی که جاده واردات ما باز است، صادرات با موانع متعددی مواجه است و چرا کالای واسطهای و سرمایهای وارد میشود ولی صادر نمیشود؟
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعنوان مثال، کالای واسطهای بین 65 تا 70 درصد هزینه ما را تشکیل میدهد، اما تنها 20 تا 30 درصد از امکانات و تجهیزات کارخانهها بهطور اشتراکی استفاده میشود و هر کارخانه میخواهد خودش مستقل تجهیزات بخرد، هیچ هماهنگی و همافزایی وجود ندارد.
ناترازی امروز، ناترازی اراده و تدبیر است
ابراهیمی با نگاهی کارشناسی و تجربهمحور در حوزه آب و برق، اظهار کرد: ناترازی امروز کشور، ناترازی امکانات نیست بلکه ناترازی عقل، اراده، تغییر و مدیریت است و ما از فرصتهای در اختیار، به درستی استفاده نمیکنیم که این ناتوانی مدیریتی است که بحران میآفریند.
وی افزود: با توجه به شرایط بحرانی کشور، امروز کشور در مرحلهای قرار دارد که نیازمند تخریب ساختارهای ناکارآمد و بازسازی مجدد با اراده و همت ملی است و ما در این مسیر با دور زدن تحریمها میکوشیم ایران را بسازیم و افتخار آفرین شویم.
ابراهیمی تصریح کرد: امروز 25 تا 30 میلیارد دلار یا یورو به صورت گردشی در اختیار مردم است.
همچنین یک هزار و 500 تا 2 هزار همت منابع ریالی نیز در دست مردم قرار دارد، اما چقدر توانستهایم این منابع را وارد چرخه تولید کنیم؟
با توجه به اینکه بیش از 95 درصد منابع مالی کشور از طریق بانکها تأمین میشود بانکها باید مناسبات ریالی، ارزی و مالی را به درستی تنظیم کنند تا تزریق نقدینگی به جامعه بهینه شود و اگر بتوانیم منابع مردمی و بانکی را وارد چرخه اقتصادی کنیم، قطعاً با کمبود سرمایه مواجه نخواهیم بود.
برنامه هفتم توسعه؛ رشد 8 درصدی اقتصاد با تکیه بر دانش و فناوری
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به قانون جهش تولید دانشبنیان بهعنوان فرصتی مهم برای بهرهبرداری از ظرفیتهای فناورانه اظهار کرد: 35 درصد از رشد اقتصادی 8 درصدی سالیانه که در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده، باید از مسیر نفوذ علم، دانش، فناوری و نوآوری محقق شود.
وی افزود: بر اساس پیشبینی رشد 23 درصدی صادرات غیرنفتی در برنامه هفتم، باید صادرات غیرنفتی ما تقریباً دو برابر صادرات نفتی رشد کند و استان مرکزی با 29 شرکت افتخارآفرین در این مسیر پیشتاز بوده که 4 شرکت از آنها رتبه ملی کسب کردهاند که این موضوع مایه افتخار است.
ابراهیمی بیان کرد: جایگاه جمهوری اسلامی ایران در معادلات منطقهای و جهانی بسیار بی بدیل است و ما با افتخار و اقتدار، نقشآفرین صحنههای بینالمللی هستیم و محل و نوع مذاکرات تغییر کرده و این تغییرات نشاندهنده اقتدار جمهوری اسلامی است.
ضمن اینکه، ما اجازه نخواهیم داد دشمن از مزیتهای اقتصادی، سیاسی و نظامی کشور بهرهبرداری کند.
270 آییننامه برنامه هفتم هنوز تدوین نشده است!
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با انتقاد از بهرهبرداری پایین از ظرفیت صنایع اظهار کرد: چند درصد از ظرفیت کارخانهها و شرکتهای ما پر شده؟
چقدر سرمایهگذاری شده تا این زیرساخت و امکانات فراهم شود؟
آیا بر اساس طرح آمایش سرزمین بوده؟
ما نمیتوانیم در مناطق مرکزی مثل اصفهان، یزد یا کرمان بارگذاری جدید داشته باشیم؛ چون با بحران آب و انرژی روبهرو هستیم.
ابراهیمی افزود: ما راهکار را در بازنگری اساسی در روابط بخش خصوصی و دولتی می بینیم و نیاز به یک تکان جدی در بخش دولتی و بهویژه در تدوین مقررات و آییننامهها داریم چراکه از 321 آییننامهای که باید برای اجرای برنامه هفتم توسعه تدوین میشد، تنها 51 مورد تهیه شده است و اکنون که سال دوم برنامه هستیم؛ زمان زیادی نداریم.
وی بیان کرد: با همافزایی و اراده، بسیاری از این مشکلات قابل حل است و اگر بخواهیم، میتوانیم چراکه کشورمان امروز نیازمند این خواستن است و قطعاً این خواستن محقق خواهد شد و با توجه به ضرورت تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور، باید سند توسعه صنعتی ایران توسط مدیرکل صمت ارائه دهند که هنوز این سند در اختیار ما نیست و بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، مسیر روشن است و پیشنهاد من این است که استاندار مرکزی دستور دهند جمعی مأمور شناسایی دقیق موانع صنعت استان شوند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهاد میکنم با حضور نمایندگان مجلس، بخش صنعت، بانک مرکزی و کمیسیون جهش تولید دانشبنیان، این موضوعات در سطح ملی مطرح و دنبال شود که در سایر استانها نتیجه داده و قطعاً برای استان مرکزی هم نتیجه خواهد داد.
ابراهیمی افزود: ما به پشتوانه مدیریتی استاندار مرکزی، متحد و هماهنگ به جلو میرویم و امید است این هماهنگی نتیجهبخش باشد و استان مرکزی دوباره افتخارآفرین شود.
ضمن اینکه، خدا قوت میگویم به همه صادرکندگانی که در این شرایط سخت کشور، در میدان تولید و صادرات ایستادهاند و یقین دارم با همت شما میتوانیم این شرایط دشوار را بهینه کنیم.
همچنین، یاد شهید رئیسی و سایر شهدای عرصه صنعت و خدمت را گرامی می داریم ، کسی که با نجات و راهاندازی مجموعههایی چون آذراب و هپکو، اثری ماندگار و باقیاتالصالحات بر جای گذاشت.
انتهای پیام/711/