گرد و غبار؛ مهمان ناخوانده البرزیها
کرج - معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست البرزگفت: بررسیهای کارگروه اضطرار آلودگی هوا در این استان منشا گردو غبار را ازکشورهای عربی خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا لشگری در خصوص گرد و غبار که از ۱۳ اردیبهشت تا کنون آسمان استان را فراگرفته، اظهار کرد: با توجه به اینکه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار به شرایطی گفته میشود که میانگین ۲۴ ساعت غلظت ذرات معلق با قطر برابر یا کمتر از ۱۰ میکرون در یک منطقه از ۲۵۵ میکروگرم بر مترمکعب فراتر رود، بنابراین طی چند روز اخیر تاکنون با لحظه اضطرار گرد و غبار در البرز مواجه نبودهایم.
وی بابیان اینکه براساس شیوه نامه گرد و غبار ۲ نشست و ابلاغ صورتجلسه در خصوص مقابله با پدیده گردوخاک در البرز در راستای هشدار هواشناسی، برگزار شد؛ افزود: وظایف دستگاههای اجرایی در شیوه نامه گرد و غبار به تفکیک آمده و حتی وظایف علوم پزشکی استان البرز در بحث تجهیز مراکز درمانی و آماده باش شهرداریها از حیث نظارت برکارگاه های ساختمانی، شن و ماسه بیان شده است.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز اضافه کرد: در شیوهنامه گرد و غبار، شهرداریها موظفند؛ پایداری خاک را با پاشیدن آب و شستشوی معابر ودرختان را با آب بازیافتی انجام دهند.
وی با اشاره به ۲ هشدار هواشناسی در البرز، گفت: هنوز با شرایط اضطرار مواجه نشده ایم و ابلاغ لازم انجام شده و گزارشها را جمع بندی و به ستاد ملی گرد و غبار ارسال میکنیم.
لشگری گفت: براساس بررسیهای کارگروه اضطرار آلودگی هوا در این استان منشأ گردو غباری که از روز ۱۳ اردیبهشت شاهد آن بودیم و تا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ادامه دارد از عراق، و عربستان و بسیاری از استانهای غربی کشور است.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: شهروندان اطلاع داشته باشند شاخص کیفیت هوا برای ذرات معلق pm۱۰ با محدودههای شرایط پایداری هوا که در زمستان مواجه هستیم متفاوت است و محدودههای شاخص کیفیت هوا در شرایط اضطرار گرد و غبار سطح پاک از صفر تا ۵۴، ۵۵ تا ۱۵۴ شاخص سالم ،۱۵۵ تا ۲۵۴ ناسالم برای گروههای حساس و شاخص ناسالم برای همه ۲۵۵ تا ۳۵۴ است.
وی یاد آورشد: شاخص خیلی ناسالم ۳۵۵ تا ۴۲۴ است و برای شرایط خطرناک ۴۲۵ به بالا میباشد که شرایط و دستورالعملهای متفاوتی را دراین زمینه داریم.