سلطان سید جلالالدین اشرف (ع) بنیانگذار حکومت شیعی در ایران است
آستانه اشرفیه - مدیرکل اوقاف گیلان گفت: سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) بنیانگذار نخستین حکومت شیعی در ایران بود که زمینه گسترش معارف دینی را فراهم آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل تدینی عصر چهارشنبه در همایش بزرگداشت حضرت سلطان سید جلالالدین اشرف (ع) با اشاره به جایگاه امامزادگان در ایران، اظهار کرد: امامزادگان ایرانی نبودند، اما مردم متدین ایران آنان را در آغوش گرفته و از ظلم بنیعباس نجات دادند.
مدیرکل اداره اوقاف استان گیلان افزود: کشور دارای ۸ هزار و ۷۶۰ بقعه متبرکه و امامزاده است و ۱۱ هزار امامزاده در سراسر ایران شناخته شدهاند که نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ کشور دارند.
وی با اشاره به نقش تاریخی حضرت سلطان سید جلالالدین اشرف (ع) گفت: امامزاده سید جلال الدین اشرف نخستین حکومت شیعی را در ایران بنیانگذاری کردند و زمینه گسترش معارف دینی را فراهم آوردند.
حجتالاسلام تدینی با اشاره به اهمیت بقاع متبرکه افزود: این اماکن، علاوه بر جایگاه مذهبی، تأثیر عمیقی در هویت دینی و اجتماعی جامعه دارند لذا اداره بقاع متبرکه بدون کمک دولتی و تنها با حمایتهای مردمی صورت میگیرد و مردم باید در صورت نیاز به توسعه این اماکن، از کمک دریغ نکنند.
وی در ادامه با اشاره به نقش مردم گیلان در تاریخ تشیع گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: «میتوانم بگویم ملت ایران ایمان و عقیده خود را مرهون گیلان است».
حجتالاسلام والمسلمین تدینی با اشاره به جایگاه معنوی سید جلالالدین اشرف (ع) گفت: سید جلال الدین اشرف پس از هجرت امام رضا (ع) به خراسان، مسیر هجرت را در پیش گرفتند و با ورود به گیلان، زمینهساز شکلگیری نخستین حکومت شیعی در ایران شدند.
وی اضافه کرد: این منطقه به دلیل فرهنگ پذیرنده و زمینه مساعد برای نشر معارف دینی، به پایگاهی برای قیام و ایجاد حکومت اسلامی تبدیل شد.
مدیرکل اداره اوقاف استان گیلان با تأکید بر ضرورت توجه به نشر معارف دینی گفت: حفظ و تقویت این بقاع متبرکه نقش مهمی در ارتقای سطح فرهنگی جامعه دارد.
این اماکن نهتنها محل عبادت، بلکه مرکز فرهنگی و اجتماعی برای نشر معارف قرآنی، خدمترسانی به مجاورین حرم و حفاظت از ارزشهای دینی و تاریخی هستند.