خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اولویت اصلی وزارت بهداشت اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 19:01
معاون توسعه وزیر بهداشت با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی عملیاتی در حکمرانی و مدیریت منابع، خواستار نقش‌آفرینی محوری معاونین توسعه در اجرای کارآمد برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع شد.
عملياتي،برنامه،بهداشت،نظام،وزارت،توسعه،كشور،موهبتي،اجرايي

باشگاه خبرنگاران جوان - طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در همایش معاونین توسعه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور و سازمان‌های وابسته با محوریت برنامه‌ریزی عملیاتی، بر ضرورت بازنگری در نظام برنامه‌ریزی کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مؤلفه‌های اصلی نظام حکمرانی، برنامه‌ریزی دقیق و مبتنی بر داده است، گفت:فقدان برنامه‌ریزی موجب روزمرگی و بی‌جهت ماندن حرکت سازمان‌ها می‌شود و این مسأله نه‌تنها به سازمان بلکه به نظام حکمرانی کشور آسیب می‌زند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با انتقاد از تغییر ساختار‌ها و برنامه‌ها همزمان با تغییر مدیریت‌ها افزود:برنامه‌های عملیاتی باید از ثبات برخوردار باشند و مبنای آنها، گزارش‌های مستند و داده‌محور باشد، درحالی‌که امروز مهم‌ترین غایب نظام برنامه‌ریزی ما، برنامه عملیاتی واقعی و اجرایی است.
موهبتی همچنین خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی که کمی و قابل اندازه‌گیری نیستند، نه‌تنها به‌درستی اجرا نمی‌شوند بلکه پایش و ارزیابی هم نمی‌شوند.
در شرایطی که دولت و مجلس بر لزوم تدوین برنامه‌های عملیاتی تأکید دارند، هنوز شاهد ضعف‌های اجرایی در این مسیر هستیم.
وی الزامات مهم برای موفقیت برنامه‌ریزی عملیاتی را شامل: اعتقاد و تعهد بالاترین مقام سازمان به برنامه عملیاتی، پرهیز از واگذاری سطحی و بدون نظارت برنامه به دیگران، مشارکت کارکنان در تدوین برنامه عملیاتی برای افزایش تعهد اجرایی، پرهیز از آرمان‌گرایی و غیرقابل تحقق بودن اهداف، قابل سنجش بودن و کمیت‌پذیری برنامه‌ها و تفکیک برنامه‌های جاری از برنامه‌های عملیاتی دانست.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت برنامه ملی «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» را نمونه‌ای از برنامه عملیاتی دانست که اولویت اصلی وزارت بهداشت است که معاونین توسعه می‌بایست نقش محوری در اجرای موثر و کارآمد آن ایفا کنند.
وی همچنین گفت: برنامه عملیاتی باید در جهت حل یک مسأله واقعی کشور تنظیم شود و ادبیات آن نباید به‌گونه‌ای باشد که با مقاومت سازمانی روبه‌رو شود.
ترویج و آموزش صحیح درباره برنامه نیز بسیار مهم است.
موهبتی به نقش کلیدی پایش در موفقیت برنامه عملیاتی اشاره کرد و افزود: هم‌راستایی بین بودجه و برنامه عملیاتی، ضرورتی انکارناپذیر است؛ چرا که بودجه در واقع تقویم برنامه عملیاتی است.
منبع: وزارت بهداشت