خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خلیج فارس یک هویت تاریخی و غیرقابل تغییر است

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 16:12
یک عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و نویسنده کتاب «نام خلیج فارس در تفاسیر قرآن» در مراسم رونمایی از این کتاب گفت: خلیج فارس یک هویت و عنوان تاریخی است که برخی اسناد مفسرین قرآنی آن را به صدر اسلام دلالت می دهند.
فارس،دانشگاه،خليج،تاريخي،اهواز،چمران،شهيد،علمي،قرآن،تأكيد،تف ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، در نشستی با حضور حجت‌الاسلام‌ آیت عادلی‌نژاد، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز از کتاب «نام خلیج فارس در تفاسیر قرآن» نوشته شهرام جلیلیان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز رونمایی شد.
فرشید نادری، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز در این نشست،که امروز ظهر برگزار شد، اظهار داشت: این مراسم رونمایی از «نام خلیج فارس در تفاسیر قرآن» با همکاری کانون قرآن و عترت و ایران‌شناسی و گردشگری دانشگاه برگزار شد که نشان از دغدغه دانشجویان نسبت به هویت و سرزمین ایران است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز با تقدیر از زحمات نویسنده افزود: دکتر جلیلیان تالیف این کتاب را سال‌ها پیش با بنده در میان گذاشته بود و من شاهد جست‌و‌جوهای شبانه ایشان در میان آیات قرآن بودم تا امروز که این تلاش‌ها به ثمر نشست و ما بر خود واجب دانستیم که در خوزستان پهناور که در کرانه خلیج همیشه فارس قرار دارد آیین رونمایی این کتاب را برگزار کنیم.
حجت‌الاسلام آیت عادلی‌نژاد، مسئول نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان ضمن تقدیر از برگزارکنندگان با اشاره به پیچیدگی‌های دنیای امروز، تأکید کرد: قدرت‌های جهانی از ابزارهای خود برای تغییر حقایق تاریخی استفاده می‌کنند و نمونه‌ای از این روند را در تغییر نام‌های جغرافیایی و جعل تاریخ می‌بینیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان با اشاره به موضوع اشغال فلسطین، این مسئله را یکی از مهم‌ترین چالش‌های سیاسی عصر حاضر دانست و بر ضرورت آگاهی‌بخشی نسبت به تحولات بین‌المللی تأکید کرد.
عادلی نژاد همچنین به خبرهای منتشر شده درباره احتمال تغییر نام خلیج فارس از سوی رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و این اقدام را بخشی از سیاست‌های تحریف تاریخی قدرت‌های جهانی دانست.
وی در ادامه به شرایط داخلی ایران پرداخت و بر لزوم همدلی و انسجام اجتماعی تأکید و اذعان داشت : در سال‌های اخیر زبان مشترک بین اقشار مختلف جامعه دچار اختلال شده و این امر ممکن است تحت تأثیر روندهای جهانی و برخی سیاست‌های داخلی رخ داده باشد اما شکل‌گیری اختلافات حتی در حوزه‌های علمی و ورزشی نشان‌دهنده ایجاد دو قطبی‌های اجتماعی است که می‌تواند جامعه را با چالش‌های بزرگ مواجه کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان ضمن تأکید بر اهمیت این پژوهش، پیشنهاد کرد: مباحث مطرح‌شده در این کتاب به بستری برای گفت‌وگوهای گسترده‌تر در میان اقشار مختلف جامعه تبدیل شود تا از این راه به ایفای نقش مؤثر همه افراد در حفظ و تقویت ارزش‌های ملی و تاریخی ایران، به ویژه خلیج فارس بپردازیم.
در پایان شهرام جلیلیان، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، به بررسی اهمیت نام خلیج فارس در منابع تاریخی و دینی پرداخت و ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این نشست، تأکید کرد: پژوهش‌های انجام‌شده در این زمینه می‌توانند نقشی اساسی در حفظ هویت ملی و تاریخی ایران داشته باشند.
وی در ادامه به بررسی سابقه نام‌گذاری خلیج فارس در تفاسیر قرآن پرداخت و گفت: نام "بحر فارس" یا "الخلیج فارس" در طول قرون متمادی در تفاسیر اسلامی ذکر شده و هیچ جایگزینی برای آن در متون معتبر دیده نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با ارائه نمونه‌هایی از تفاسیر مختلف قرآن از قرن سوم هجری تا عصر حاضر، اذعان داشت که این نام در روایات اسلامی و تاریخی کاملاً تثبیت شده و تلاش برای تغییر آن، در واقع تحریف واقعیت‌های تاریخی و هویتی محسوب می‌شود.
جلیلیان افزود: نام‌گذاری دقیق این منطقه، نه‌تنها از دیدگاه تاریخی، بلکه از منظر مذهبی نیز اهمیت دارد و تأکید کرد که باید در برابر هرگونه تحریف نام خلیج فارس ایستادگی کرد.
وی همچنین به ابعاد سیاسی تغییر نام خلیج فارس اشاره کرد و تصریح کرد: این تلاش‌ها، که عمدتاً از سوی قدرت‌های جهانی و برخی کشورهای منطقه دنبال می‌شود، بیش از آنکه ریشه علمی داشته باشد، اقدامی سیاسی و هدفمند است که با هدف تغییر هویت تاریخی و فرهنگی منطقه صورت می‌گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به گزارش‌های منتشرشده در فضای رسانه‌ای جهانی، بیان کرد: برخی سیاستمداران، به‌ویژه در سطح بین‌المللی، در تلاش‌اند تا نام خلیج فارس را تغییر داده و آن را به گونه‌ای دیگر معرفی کنند، از این رو چنین اقداماتی نباید بدون واکنش علمی و دیپلماتیک باقی بماند و لازم است که دانشگاهیان، پژوهشگران و نهادهای فرهنگی نقش پررنگ‌تری در آگاهی‌بخشی و دفاع از نام و هویت خلیج فارس ایفا کنند.
انتهای پیام/341