خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رشد جمعیت در استان مرکزی متوقف مانده است

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 16:12
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک روند کاهشی نرخ رشد جمعیت در استان مرکزی را زنگ خطری برای آینده این منطقه دانست و با ابراز نگرانی از پیر شدن جمعیت استان، بر لزوم اجرای برنامه های مؤثر در حوزه جوانی جمعیت و افزایش باروری تأکید کرد.
جمعيت،مركزي،استان،پزشكي،جمعيتي،اراك،سلامت،نرخ،علوم

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، جواد نظری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، ظهر امروز در آیین گرامیداشت مقام مراقبین سلامت با اشاره به چالش‌های جمعیتی استان مرکزی، گفت: متأسفانه علی‌رغم تلاش‌های صورت‌گرفته در سال‌های اخیر، نرخ رشد جمعیت در استان مرکزی تغییر محسوسی نداشته و در حدود یک درصد باقی مانده است.
وی افزود: استان مرکزی به‌دلیل مهاجرت‌ها و کاهش نرخ باروری، از استان‌های دارای جمعیت سالمند محسوب می‌شود که این مسئله می‌تواند در آینده نزدیک چالش‌های جدی در حوزه نیروی انسانی، نظام سلامت و خدمات اجتماعی ایجاد کند.
نظری تصریح کرد: وزارت درمان و آموزش پزشکی برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت از جوانی جمعیت و ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری در دستور کار دارد و استان مرکزی نیز هم‌راستا با این سیاست‌ها اقداماتی را آغاز کرده که امید است در سال‌های آینده منجر به تغییر مسیر روند جمعیتی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با توجه به مخاطرات در جامعه، برخی از سقط‌های غیرمجاز، بدون رعایت ضوابط قانونی انجام می‌شود که می‌تواند جان مادران را با خطرات جدی مواجه کند و دانشگاه علوم پزشکی در صدد شناسایی این افراد است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد که مردم باید در صورت نیاز، تنها به مراکز مجاز و قانونی مراجعه کنند و از هرگونه اقدام خودسرانه یا غیرقانونی پرهیز نمایند.
وی عنوان کرد: پایین بودن نرخ رشد جمعیت در استان مرکزی علاوه‌ بر پیامدهای اقتصادی و اجتماعی، در آینده نزدیک نظام سلامت را نیز با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد.
چراکه کاهش جمعیت جوان و افزایش سالمندان می‌تواند فشار مضاعفی بر خدمات درمانی، بازنشستگی و مراقبت‌های بهداشتی وارد کند، از این رو برنامه‌ریزی جامع و همکاری همه‌جانبه دستگاه‌ها برای ترغیب به فرزندآوری و ارتقای شاخص‌های جمعیتی ضروری است.
انتهای پیام/711/