خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بگرام و بحران مشروعیت جبهه «پنجشیر»

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 15:53
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان به سخنان «عبدالله خنجانی» رئیس دفتر سیاسی جبهه پنجشیر، واکنش نشان داد و با انتقاد از اظهارات وی درباره پایگاه بگرام، مشروعیت این جبهه را زیر سوال برد.
بگرام،افغانستان،نبيل،ملي،پيشين،طالبان،پايگاه،امنيت،همكاري

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «رحمت‌الله نبیل» رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنش به سخنان اخیر عبدالله خنجانی رئیس دفتر سیاسی جبهه پنجشیر، به‌شدت از رویکرد قومی در بحث واگذاری پایگاه بگرام انتقاد کرده است.
خنجانی پیش‌تر در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال گفته بود که پایگاه بگرام در منطقه‌ای با اکثریت تاجیک قرار دارد و دونالد ترامپ نباید برای بازگرداندن کنترل آن با طالبان مذاکره کند.
وی پیشنهاد کرد که اگر آمریکا قصد بازگشت به افغانستان را دارد، باید با گروه‌های مقاومت همکاری کند.
نبیل در واکنش به این اظهارات گفته است، وقتی واژه «ملی» به یک جریان سیاسی افزوده می‌شود، تنها جنبه لفظی ندارد، بلکه تعهدی است به همه مردم، نه به یک قوم خاص.
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان تأکید کرد که اگر جغرافیا با منطق قومیت تملک و واگذار شود، آن عنوان، مشروعیت خود را از دست می‌دهد.
وی با صراحت نوشت: «نمی‌توان هم ملی نام گرفت و هم قومی اندیشید.» به‌گفته نبیل، افغانستان سرزمین مشترک همه مردم آن است، و نه جغرافیا، نه امنیت، و نه آینده‌اش، میراث یک قوم خاص نیست.
نبیل همچنین به اظهارات گذشته احمد مسعود اشاره کرد که گفته بود می‌خواهد بر قندهار نیز حاکمیت داشته باشد و هشدار داد: «اگر روزی می‌خواهیم با صدای بلند دعوای سیاسی بر قندهار داشته باشیم، نباید امروز بگرام را با منطق قومیت حاتم‌بخشی کنیم.»
در این میان، اشاره عبدالله خنجانی به موقعیت جغرافیایی بگرام و رد مذاکره با طالبان، از دید برخی ناظران، پیامی غیرمستقیم برای آمریکا نیز دارد که جبهه پنجشیر، در حال معرفی خود به‌عنوان شریک مشروع و جایگزین طالبان در همکاری احتمالی آینده با واشنگتن است و بگرام نیز پیشکش این همکاری است.
این بحث‌ها در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، بارها از خروج نیروهای آمریکایی از بگرام انتقاد کرده و به اهمیت استراتژیک این پایگاه نزدیک به مرزهای چین اشاره داشته است.
انتهای پیام/.