خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تراکم 24 درصد جمعیت آذربایجان شرقی در حاشیه‌نشینی تبریز - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 11:53
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، گفت: امروز 24 درصد از جمعیت تبریز در مناطق حاشیه نشین ساکن هستند و بسیاری از روستاهای استان نیز به دلیل مهاجرت، خالی از سکنه شده اند.
استان،جمعيت،شرقي،نفر،مديريت،آذربايجان،درصد،افزايش،رئيس،سازما ...

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حیدر فتح‌زاده در چهلمین اجلاس عمومی شورای اسلامی آذربایجان‌ شرقی، با اشاره به چالش‌های جمعیتی و آینده‌نگری در برنامه‌ریزی توسعه، گفت: توسعه متوازن زمانی محقق می‌شود که همه ارکان مدیریتی و تصمیم‌گیر استان به آن باور داشته باشند و برای تحقق آن اقدام کنند.
وی با بیان اینکه آذربایجان‌ شرقی هم‌اکنون چهار میلیون و 107 هزار و 323 نفر جمعیت دارد، بیان کرد: نزدیک به 54 درصد این جمعیت در کلان‌شهر تبریز متمرکز شده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده عدم توازن در توزیع جمعیت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی با انتقاد از بی‌توجهی گذشته به مدیریت آینده، افزود: امروز 24 درصد از جمعیت تبریز در مناطق حاشیه‌نشین ساکن هستند و بسیاری از روستاهای استان نیز به دلیل مهاجرت، خالی از سکنه شده‌اند.
فتح‌زاده با اشاره به روند نگران‌کننده کاهش نرخ رشد جمعیت استان، گفت: در سال 1335 حدود 49 درصد جمعیت استان در بازه سنی زیر 14 سال قرار داشتند، اما پیش‌بینی می‌شود تا سال 1430 حدود 20 درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل دهند.
وی افزود: این روند منجر به افزایش چشمگیر مرگ‌ومیر طبیعی در بازه سال‌های 1410 تا 1415 خواهد شد؛ به‌طوری که برای اولین‌بار مرگ‌ومیر از نرخ زاد و ولد پیشی خواهد گرفت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در سال 1395 تعداد تولدهای ثبت‌شده در استان بیش از 67 هزار نفر بود، در حالی که این رقم در سال 1403 به 47 هزار نفر کاهش یافته است.
در همین مدت، آمار مرگ‌ومیر از 22 هزار نفر به 28 هزار نفر رسیده و در افق 1410 پیش‌بینی می‌شود این رقم به بیش از 36 هزار نفر برسد.
فتح‌زاده با ابراز نگرانی از افزایش نگران‌کننده نرخ طلاق، گفت: در سال 1379 از هر 100 ازدواج 7 مورد منجر به طلاق می‌شد، اما هم‌اکنون این نسبت به 47 مورد در هر 100 ازدواج رسیده است که نشان‌دهنده چالش‌های جدی اجتماعی است.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش هم‌زمان سالمندی، کاهش زاد و ولد، مهاجرت روستاییان و افزایش هزینه‌های بهداشتی و بیمه‌ای، باید از هم‌اکنون برای آینده استان برنامه‌ریزی کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی از برنامه‌ریزی برای اجرای سرشماری نفوس و مسکن در سال 1405 خبر داد و گردشگری بومی‌گردی را یکی از ظرفیت‌های قابل توجه توسعه استان دانست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی بر ضرورت توانمندسازی نقاط روستایی و اثربخش کردن ارزش افزوده پرداختی به روستاها و شهرها تاکید کرد.
انتهای پیام/