خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا کمیسیون مسکن دولت ادغام شد؟

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 11:24
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: ادغام کمیسیون مسکن دولت با سایر کمیسیون‌ها با هدف چابک‌سازی ساختار دولت و تقویت سیاست‌گذاری حوزه مسکن صورت گرفته است.
مسكن،كميسيون،عمران،شهرسازي،دولت،هيئت،ادغام،ساختار،حوزه،فرآين ...

به گزارش خبرنگار مهر، در شرایطی که بحران مسکن در کشور به شدت گریبان‌گیر اقشار مختلف جامعه است، کمیسیون مسکن و عمران دولت که در دوره شهید آیت‌الله رئیسی با هدف رفع موانع ساخت مسکن، تسهیل شرایط برای تولید و تأمین مسکن به ویژه برای اقشار محروم و روستایی، و تنظیم سیاست‌های اجرایی در این حوزه ایجاد شده بود.
این کمیسیون به عنوان یک ابزار تقنینی و تصمیم ساز در خدمت مردم عمل می‌کرد.
این کمیسیون به طور خاص به رفع موانع قانونی و حقوقی، تأمین منابع مالی برای پروژه‌های مسکنی و تسهیل فرآیندهای ساخت مسکن و توسعه عمران کشور ایجاد شد.
اما روز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت) محمدرضا عارف معاون اول رئیس در نامه‌ای از انحلال این نهاد و ادغام آن در کمیسیون‌های دیگر با پیشنهاد فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، خبر داد.
در همین رابطه، وزارت راه و شهرسازی در خصوص ادغام کمیسیون مسکن و عمران دولت اعلام کرد:
بر اساس مصوبه هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۱۰ و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کمیسیون مسکن و عمران موضوع بند (۸) ماده (۶) اصلاحی آئین‌نامه داخلی هیئت دولت، با حفظ کلیه پست‌های سازمانی مرتبط و با امکان جابجایی آن‌ها به سایر بخش‌های دفتر هیئت دولت و تعیین مسئولیت طبق احکام تشکیلاتی، در کمیسیون زیرساخت، صنعت و محیط زیست ادغام شده است.
این اقدام با هدف هم‌افزایی و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها و به‌منظور چابک‌سازی ساختار دولت، کاهش موازی‌کاری و تقویت سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی حوزه‌های زیرساختی از جمله مسکن و شهرسازی انجام شده است.
بدیهی است مأموریت‌ها و پیگیری‌های حوزه مسکن و عمران همچنان با قوت در چارچوب کمیسیون جدید ادامه خواهد داشت.
شایان ذکر است که ترکیب اعضای دو کمیسیون یکسان بوده و ریاست هر دو کمیسیون چه در ساختار پیشین و چه در ساختار جدید بر عهده وزیر راه و شهرسازی است.
بر این اساس، مدیریت این حوزه همچنان در اختیار وزارت راه و شهرسازی باقی مانده و هیچ‌گونه تضعیف یا حذف در نقش این وزارتخانه در فرآیندهای سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی صورت نگرفته است.