خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیرخارجه هند: جامعه جهانی در قبال تروریسم قاطعانه برخورد کند

اعتماد | همه | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 - 08:29
در شرایطی که ارتش هند نقاطی در پاکستان را هدف حمله موشکی قرار داده و پاکستان هم از سرنگون کردن چند جنگنده طرف مقابل خبر داده، وزیر خارجه هند در پیامی به جهان خواستار «تحمل صفر در برابر تروریسم» شد.
پاكستان،هند،حمله،خارجه،كشمير،وزير،كشور،تروريسم،تحمل،صفر

در شرایطی که ارتش هند نقاطی در پاکستان را هدف حمله موشکی قرار داده و پاکستان هم از سرنگون کردن چند جنگنده طرف مقابل خبر داده، وزیر خارجه هند در پیامی به جهان خواستار «تحمل صفر در برابر تروریسم» شد.
کد خبر: 712003 | ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ ۰۸:۱۵:۵۷
در ساعات اولیه امروز چهارشنبه، ارتش و نیروی هوایی هند ماموریت مشترکی به نام «عملیات سندور» را علیه آنچه زیرساخت‌های «تروریستی» در پاکستان و کشمیر تحت کنترل پاکستان خواندند، آغاز کردند.
این در حالیست که اسلام‌آباد می‌گوید نقاطی که هدف حمله قرار گرفتند، مناطق غیرنظامی بودند و حق واکنش را برای خود «در زمان و موقعیت مناسب» محفوظ دانست.
به گزارش تسنیم، در بحبوحه اقدامات نظامی دهلی‌نو، «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر امور خارجه هند در یک توییت یک خطی، از جهان خواست که در برابر «تروریسم» تحمل صفر نشان دهند.
جایشانکار در این پست با به اشتراک گذاشتن هشتگ #عملیات_سندور نوشت: «جهان باید در برابر تروریسم تحمل صفر نشان دهد.»
در واکنش به اقدامات نظامی دهلی‌نو، پاکستان می‌گوید حمله هند ۸ کشته برجای گذاشته است.
«محمد اسحاق‌دار» وزیر خارجه پاکستان گفت در جریان حمله بامداد چهارشنبه هند به این کشور، ۸ غیرنظامی کشته و ۳۵ نفر زخمی شده‌اند.
وزیر خارجه پاکستان گفت بیشترین آمار قربانیان در شهر احمدپور این کشور بوده است.
پاکستان همچنین به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که «حق پاسخگویی» به هند را برای خود محفوظ می‌دارد.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای تصریح کرد: «پاکستان حق دارد مطابق با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و مطابق با قوانین بین‌المللی، در زمان و مکان دلخواه خود به طور مناسب به اقدام هند پاسخ دهد.»
در پی حمله تروریستی اخیر در پهلگام واقع در کشمیر هند که طی آن ۲۶ گردشگر کشته شدند، دهلی‌نو پاکستان را مسئول آن دانست و تنش‌ها شدت گرفته است.
این در حالیست که پاکستان هرگونه ارتباط با عوامل این جنایت را رد کرده و خواستار تحقیقات شفاف شده است.
هند و پاکستان از زمان استقلال‌شان در سال ۱۹۴۷، سه جنگ تمام‌عیار و چندین درگیری مرزی داشته‌اند، که اغلب بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر بوده است.
هر دو کشور مالکیت کامل کشمیر را ادعا می‌کنند، اما آن را به‌طور جزئی در کنترل دارند.
با توجه به اینکه هر دو کشور دارای تسلیحات هسته‌ای هستند، هرگونه درگیری میان آن‌ها نگرانی‌های جدی بین‌المللی در پی دارد.
حوادثی مانند حمله پولواما و بحران بالاکوت در سال ۲۰۱۹ نمونه‌هایی از این تنش‌های خطرناک بوده‌اند.