خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۴۵۰۰ تجهیزات آزمایشگاهی در اختیار محققان قرار گرفته است

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 16 تیر 1398 - 15:38
رضانژاد گفت: از بین حدود ۶۰ هزار قلم کالای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه‌های پیام نور، ۴۵۰۰ نوع از تجهیزات بسیار پیشرفته و تحقیقاتی هستند.
دانشگاه،نور،پيام،مركز،آزمايشگاه،تجهيزات،آزمايشگاهي،ملي،قطبي، ...

رئیس مرکز آزمایشگاه‌های ملی و قطبی دانشگاه پیام نور:
به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم رضانژاد رئیس مرکز آزمایشگاه‌های ملی و قطبی دانشگاه پیام نور با عنوان اینکه بخش ارائه خدمات الکترونیکی به متقاضیان استفاده از خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه پیام نور در سامانه شاپنا راه اندازی می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر فرایند کار در مرحله نهایی است و پیش بینی می‌شود این بخش از سامانه در مهرماه ۹۸ بهره برداری برسد و از این پس کلیه محققان و پژوهشگران داخل و خارج از دانشگاه می‌توانند با اطلاع از تجهیزات پیشرفته و تحقیقاتی دانشگاهی برای دریافت خدمات مورد نظر اقدام کنند.
رضانژاد ادامه داد: مرکز آزمایشگاه‌های ملی و قطبی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های معاونت فناوری و پژوهش در راستای پیاده سازی و ارتقا اهداف دانشگاه برای توسعه کیفی و ارتقا کیفیت آموزشی، گسترش پژوهش‌های بنیادی و کاربردی، گسترش تحقیقات، استانداردسازی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه، ایجاد شبکه آزمایشگاه‌ها و کارگاه ها، نظارت بر راه اندازی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مجازی در حال فعالیت است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۱ کمیته فنی آزمایشگاهی و کارگاهی در ۳۱ استان کشور طبق آیین نامه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه مصوب سال ۹۵ تشکیل شده و به عنوان بازو‌های کارامد، این مرکز را در پیاده سازی اهداف کمک می‌کنند.
تحصیل ۱۷ درصد دانشجویان پیام نور در رشته‌های دارای آزمایشگاه و کارگاه
رئیس مرکز آزمایشگاه‌های ملی و قطبی دانشگاه پیام نور یادآور شد: حدود ۱۷ درصد از کل دانشجویان دانشگاه پیام نور در رشته‌های دارای آزمایشگاه و کارگاه مشغول به تحصیل بوده و دانشگاه در ۳۷۴ مرکز و واحد دارای آزمایشگاه و کارگاه است.
وی با اشاره به تعداد تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه، افزود: حدود ۶۰ هزار قلم کالا در قالب ۴۷۰۰ نوع تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی در دانشگاه‌های پیام نور سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۴۵۰۰ نوع تجهیزات بسیار پیشرفته و تحقیقاتی است.
رضانژاد با عنوان اینکه نسخه سوم سامانه آزمایشگاه‌های دانشگاه پیام نور ایران (شاپنا) از سال ۹۶ با هدف متمرکز کردن و ایجاد هماهنگی بین نیروی انسانی، تجهیزات و فضای آزمایشگاهی، عملیاتی شده است، افزود: با راه اندازی این سامانه دانشگاه به اهداف مورد نظر خود که صرفه جویی در وقت، هزینه‌ها و استفاده بهتر و بیشتر از سرمایه‌های موجود است، دست می‌یابد.
وی سامانه شاپنا را دارای قابلیت‌های بالایی دانست و تصریح کرد: این سامانه قابلیت آمایش و مدیریت درون سیستمی سه بخش نیروی انسانی، تجهیزات و فضای آزمایشگاهی و همچنین ارائه خدمات به داخل و خارج از سیستم را داراست که با راه اندازی بخش مشتریان به زودی می‌توانیم خدمات گسترده‌ای را به تمامی محققان و پژوهشگران کشور ارائه کنیم.
رئیس مرکز آزمایشگاه‌های ملی و قطبی دانشگاه پیام نور از افتتاح آزمایشگاه ملی دانشگاه پیام نور در آینده‌ای نزدیک خبر داد و اظهار کرد: فرایند کاری و فضای مورد نیاز این آزمایشگاه برآورد شده و با افتتاح این آزمایشگاه در آینده‌ای نزدیک در جهت استقرار تجهیزات ارزشمند و پیشرفته و بهره وری مناسب از آن‌ها گام مثبتی برداشته خواهد شد.
وی همچنین به گسترش تعاملات بین دانشگاه‌ها و ارگان‌ها اشاره کرد و افزود: مرکز آزمایشگاه‌های ملی و قطبی دانشگاه پیام نور علاوه بر ساماندهی آزمایشگاه‌ها، تجهیزات و نیروی انسانی به دنبال گسترش تعاملات با دیگر ارگان‌ها و همچنین بخش‌های صنعتی است و در این راستا با اداره استاندارد و معاونت راهبردی شبکه نانو تفاهم نامه همکاری امضا کرده است و به این ترتیب محققان می‌توانند از تجهیزات ویژه آزمایشگاهی دانشگاه پیام نور برای ارزیابی کیفیت محصولات و یا دیگر فعالیت‌های تحقیقاتی استفاده کنند.
رضانژاد تولید محتوای الکترونیکی و مالتی مدیا را از دیگر برنامه‌های مهم مرکز آزمایشگاه‌های دانشگاه پیام نور دانست و افزود: تولید محصولات کمک آموزشی برای دانشجویانی که دروس عملی آزمایشگاه دارند و برای استفاده از آزمایشگاه باید به مرکز دیگری بروند، بسیار کمک کننده است و با تولید این محصولات دانشجویان می‌توانند از محتوای الکترونیکی در طول تحصیل خود استفاده کرده و در یک مدت زمانی مشخص با مراجعه به آزمایشگاه مرکز دیگر کل دوره آزمایشگاهی خود را بگذرانند.
انتهای پیام/