انتقال تجربه فیلمسازی رامبد جوان؛ وحشتناک است کمدی بسازید و کسی نخندد!
رامبد جوان در کارگاه جشنواره فیلم ۱۰۰ از تجربیات فیلمسازی خود، تولید کمدی، نکات مهم تدوین و … سخن گفت.

به گزارش خبرنگار مهر، رامبد جوان بازیگر، کارگردان و برنامه ساز در کارگاه خود در جشنواره فیلم ۱۰۰ که عصر امروز ۱۶ اردیبهشت در پردیس سینمایی ملت برگزار شد ابتدا با اشاره به کتابی به نام «هرگز سازش نکنیم» به تجربیات خود اشاره و عنوان کرد: یکی از مهمترین نکات کارگردانی این است که کارگردان بلد باشد فضای ذهنش را به دیگران منتقل کند ما مدیران و کارگردانان و … داریم که از انتقال ذهنیات خود به دیگران عاجز هستند.
من ۳۵ سال است در این حرفه کار میکنم و الان متوجه هستم که گفتگو کردن و شنیدن درست و نکته ای را توضیح دادن چقدر مهم است.
وی اضافه کرد: ما یا دغدغه و مساله ای داریم یا قصه عجیبی داریم که دوست داریم تعریفش کنیم یعنی یا دغدغه اجتماعی، سیاسی، مذهبی است و یا قصه جالب است که دغدغه باید در قالب آن قصه قرار بگیرد.
درنهایت باید بدانیم چقدر بلد هستیم موضوع را هدایت کنیم و تا جایی که می توانیم برایش مذاکره کنیم.
آن کتاب می گوید هیچ گاه از آنچه که می خواهید کوتاه نیایید.
البته باید خودتان ابتدا به این نکته برسید که آنچه می خواهید درست است.
وی با اشاره اینکه دنبال تایید دیگران نیست، بیان کرد: من اصلاً به گونه ای زندگی نمی کنم که تشویق شوم.
به گونه ای زندگی و کار میکنم که خودم باورش دارم.
جوان درباره هیجان و آگاهی نسبت به فیلمسازی اظهار کرد: هنوز وقتی می خواهم فیلم خود را برای اولین بار در سینما ببینم ضربان قلبم هزار می شود.
هیچکس به اندازه خود کارگردان نمی داند چقدر خراب کرده است و هیچ منتقد و همکاری نمی تواند، بفهمد چقدر صحنه ها درست بوده است یا خیر.
وی تصریح کرد: فیلمسازی آنقدر گران شده است که نمی توان به راحتی سرمایه جذب کرد و اگر فیلم اول بلند را بد بسازید دیگر نمی توانید فیلم دوم را بسازید و فاتحهتان خوانده است.
جوان با طرح پیشنهادی از سوی یکی از مخاطبان درباره تیزرسازی گفت: من سال ۷۵ «خانه سبز» را بازی کردم و در اوج محبوبیت در سال ۷۶ شرکت تبلیغاتی تاسیس کردم و احساس کردم نمی خواهم فقط بازیگر شوم و چون معروف شده بودم در جلسات با صاحب برند و کارخانه از من استقبال می شد.
تیزر می ساختم و ظرف پنج سال به یکی از پرکارترین شرکت های تبلیغاتی ایران تبدیل شدیم.
من از همین تجربه تیزرسازی هم پول خوب دریافت کردم و هم آزمون و خطا می کردم و تجربه به دست میآوردم.
وی با اشاره به یک پیشنهاد برای بهتر شدن فیلم تصریح کرد: تدوینگر را وارد فیلمنامه نویسی کنید او سکانس اضافه را تشخیص می دهد.
ساختار مشخص می شود و به نتیجه می رسید که کدام حذف و اضافه درست است.
باید بتوانید در پیش تولید فیلمتان را بسازید.
کارگردان «زودپز» با اشاره به تجربه خود در فیلمسازی یادآور شد: فیلم «زودپز» با عدد حدود ۵۰ میلیارد در سال ۱۴۰۲ ساخته شد.
بعد از «زودپز» طرحی به دستم رسید که برایم جالب بود و با نویسنده ۶ ماه روی فیلمنامه آن کار کردیم.
فیلم یک کمدی جاده ای است که من به ۲ مدیر تولید دادم یک نفر ۹۸ و یک نفر ۸۵ میلیارد برآورد کرد که رقم خیلی زیادی برای یک فیلم است.
کارگردان «خندوانه» خطاب به علاقهمندان همکاری با او گفت: من خودم علاقهمند هستم با نسل جدید کار کنم و با افراد علاقهمند در ارتباط باشم.
ما در هشت فصل «خندوانه» بیش از ۳۰۰ نفر نیرو جذب کردیم و پروراندیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه خودش تاکنون ناامید شده است یا خیر؟
بیان کرد: همه بی انگیزه و ناامید می شویم اما بلند می شویم و ادامه می دهیم.
کارگردان «ورود آقایان ممنوع» درباره کمدی های خوب عنوان کرد: کمدی می تواند وابسته به خیلی موارد باشد گاهی در پشت صحنه فیلم، همه عوامل با شوخی ها قهقهه زنان می خندند اما وقتی همان سکانس پخش می شود تماشاگران در سالن جدی هستند و نمیخندند چون همه حرف هایی که پشت صحنه می گویید، شوخی هایی که دارید و فضاسازی ها برای شما به کد تبدیل می شود اما وقتی جلوی دوربین می رود مخاطب متوجه آن کدها نمی شود و برایش خنده ندارد.
باید به عنوان کارگردان بفهمید آیا یک شوخی، مستقل از کدها می تواند عمل کند یا نه.
شوخی دوز دارد اگر به آن دوز نرسد نمی خنداند اگر از دوز بگذرد هم بی مزه می شود و این وحشتناک است که فیلم کمدی بسازید روی پرده برود و مخاطب نخندد.
جوان در بخش پایانی صحبتهایش درباره فرق فیلمسازی و سریال سازی در پلتفرم گفت: سرمایه گذار در پلتفرم دست و دلش نمی لرزد که کار بسازد چون می داند با اکانتی که می فروشد یا تبلیغی که می گیرد به هر حال می تواند سرمایه را بازگرداند.