خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایت سفر پُرکار انصاری به سمنان؛ چالش‌های محیط زیستی در کانون توجه

مهر | اجتماعی و حوادث، سیاسی، استان‌ها | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 23:01
سمنان- سفر پرمشغله معاون رئیس‌جمهور به سمنان خاتمه یافت، وی در این یک‌روز کوشید تا صدای دغدغه‌های زیست‌محیطی مردم و فعالان این استان را مستقیماً بشنود و وعده‌های عملی برای حل مشکلات دهد.
محيط،زيست،استان،سمنان،سازمان،حفاظت،انصاري،آب،رئيس،ديدار،شاهو ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست امروز سه شنبه مهمان مردم سمنان بود تا در سفر یک روزه به این استان از حیات وحش پرور بازدید و با مسئولان این استان گفتگو کند.
نخستین برنامه شینا انصاری در سفر به سمنان، حضور در گلزار شهدا و ادای احترام به سه هزار شهید دفاع مقدس بود او در این مراسم، با حضور بر مزار شهید محیط بان جعفری، یاد و خاطر این شهید گرانقدر را نیز گرامی داشت.
ادای احترام به شهدا
محیط بان شهید غلامرضا جعفری که متولد خارتوران شهرستان شاهرود است که ۲۰ سال قبل در منطقه صیدوا به ضرب گلوله شکارچیان غیرمجاز به شهادت رسید و امروز شینا انصاری در ابتدای سفر خود به استان سمنان یادی از این شهید گرانقدر کرد.
انصاری در این مراسم اعلام کرد: در سکوت مقدس این اماکن مقدس، همان عهدی را تجدید می‌کنیم که شهیدان با خون خود بستند؛ پاسداری از این سرزمین، هم از مرزهایش و هم از طبیعتش، امروز ما وامدار شهدای استان سمنان هستیم، همان‌گونه که فردا، نسل‌های آینده وامدار محیط زیستی پاک خواهند بود.
وی ضمن گرامی داشت یاد سه هزار شهید استان سمنان ادامه داد: اینجا (گلزار شهدا) در کنار آرامگاه عزیزانی که خاک را با خون خود مقدس کردند، سوگند یاد می‌کنیم که همان‌گونه که آن‌ها از میهن دفاع کردند، ما نیز از طبیعت این مرز و بوم حفاظت خواهیم کرد.
دیدار با محیط‌بانان
شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه سفر خود به استان سمنان در اداره کل محیط زیست این استان حاضر شد تا ابتدا درد دل‌های محیط‌بانان استان را بشنود و بعد در جمع آنها سخنرانی کند.
جمعی از محیط‌بانان استان در این مراسم ضمن اشاره به کمبودها، سختی کار و شیفت‌های مکرر، از وی خواستار پیگیری وضعیت شأن شدند.
محیط‌بانان استان سمنان با اشاره به کمبود نیرو، مستهلک شدن وسایل و لوازم که همین چندی قبل سبب شد تا یک محیط‌بان شاهرودی در توران دچار حادثه شده و به کما برود و هنوز هم درمان او تمام نشده، را در زمره مشکلات خودشان دانست و انصاری نیز در این دیدار قول داد که به این مشکلات رسیدگی کند اما به شرط آنکه محیط‌بانان نیز قدری صبر داشته باشند زیرا مشکلات به سرعت قابل حل نیست.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به تلاش برای رفع دغدغه‌های محیط‌بانان سراسر کشور، گفت: برای حل مشکلات نیازمند زمان هستیم و مسائل به صورتی نیستند که بتوان یک شبه آنها را حل کرد.
همچنین مشکلات و کمبودها سبب می‌شود تا محیط‌بانان ما اطمینان نداشته باشند در صورتی که در این شغل نیاز به فراغت و اطمینان خاطر و تمرکز روی انجام وظایف است لذا سازمان به این موضوعات واقف بوده و تلاش خود را برای حل مشکلات به کار می‌بندد.
دیدار با نماینده ولی فقیه در سمنان
انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه سفر خود به سمنان، به دفتر امام جمعه مرکز استان رفت تا با حجت الاسلام مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در این استان دیدار و گفتگو کند.
همانطور که پیش بینی می‌شد بخش اعظمی از این دیدار با صحبت درباره مسائل مرتبط با آب، این مهمترین خواسته مردم استان سمنان در کنار حفظ محیط زیست طبیعی و انسانی، اختصاص داشت.
حجت الاسلام مطیعی نماینده ولی فقیه در استان سمنان ضمن اشاره به کمبود آب شدید و با بیان اینکه بحران آب در استان سمنان وجود دارد، تاکید کرد: شاهرود، سمنان و گرمسار و دیگر نقاط، علاوه بر کمبود آب، موضوع مهم حفاظت از منابع آبی را نیز باید در دستور کار قرار گیرد دو بار در گذشته انتقال آب به سمنان با مشکلاتی که سازمان محیط زیست وارد کرده، عملی نشده و حالا برای بار سوم نیز در اختیار محیط زیست است لذا از سازمان محیط زیست می‌خواهیم که با موافقت این طرح هدیه خوبی را به مردم استان سمنان بدهند.
وی ضمن بیان اینکه استان سمنان یکی از استان‌های شاخص در حوزه محیط زیست کشور است، تاکید کرد: گستردگی جغرافیایی یکی از چالش‌های اداره کل حفاظت از محیط زیست در این استان است از سوی دیگر باید تاکید کرد که سمنان استانی بسیار وسیع و پهناور با تراکم اندک است که خدمت رسانی در عرصه‌های طبیعی مانند محیط زیست در آن کار دشواری است لیکن دقت لازم و شفافیت آن چیزی است که انتظار می‌رود سازمان محیط زیست به آن توجه داشته باشد.
استان سمنان میزبان ۱۹ درصد از مناطق حفاظت شده کشور
معاون رئیس جمهور نیز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان سمنان ضمن اشاره به مشکلات آب در همه جای کشور و به خصوص استان‌هایی مانند سمنان، گفت: مسائلی که به دلیل عدم توجه در ادوار گذشته باعث ایجاد آلودگی‌ها شده مانند پسماندهای صنعتی و … چالش‌هایی را برای این استان ایجاد کرده است.
انصاری با اشاره به ظرفیت‌های زیست محیطی سمنان، تاکید کرد: ۱۹ درصد از مناطق حفاظت شده کل کشور، در استان سمنان قرار دارد همچنین این استان همچنین میزبان گونه‌های نادر جانوری و تنها زیستگاه زادآور یوزپلنگ آسیایی در دنیا است و لذا گونه‌های نادر و مهم طبیعی مانند انواع عقاب سانان و پرندگان و گورخر ایرانی و … بر ارزش‌های زیست محیطی این استان افزوده است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست سمنان را استانی شاخص در محیط زیست کشور دانست و تاکید کرد: تنوع زیستی و گونه‌هایی که به شدت در معرض انقراض قرار دارند از جمله موضوعاتی است که سبب می‌شود سمنان، یک استان ویژه در امر محیط زیست شناخته شود
آب نیاز استان سمنان
بعد از دیدار معاون رئیس جمهور با نماینده ولی فقیه در استان سمنان، نشستی با موضوع رفع موانع تولید در استانداری سمنان برگزار شد که شینا انصاری نیز در آن حضور یافت نشستی که بیشتر مباحث آن به ضرورت تأمین آب مورد نیاز استان سمنان اختصاص داشت.
نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس در این نشست با بیان اینکه مجلس در تحقق اهداف سازمان محیط زیست در کنار آن خواهد بود، گفت: اگر مجلس تحقیق و تفحصی را برای مثال در زمینه آلایندگی و گرد و غبار صورت می‌دهد این در راستای تحقق اهداف سازمان حفاظت از محیط زیست برای مقابله با چالش‌های زیست محیطی است.
عباس گلرو با بیان اینکه یکی از دستور کارهای ثابت ما باید توسعه پایدار مبتنی بر محیط زیست باشد، گفت: اهمیت محیط زیست کاملاً درک می‌شود و ما در استان سمنان نیز تلاش می‌کنیم در مسائلی که مطالبه داریم حتماً چارچوب‌های مورد ملاحظه سازمان محیط زیست لحاظ شود.
چالش‌های اساسی محیط زیستی
معاون رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه تاکید رئیس جمهور و دولت همواره دغدغه‌های محیط زیستی است، گفت: سازمان محیط زیست مخالف توسعه نیست اما رویکردها باید به سمت محور بودن موازین محیط زیستی پیش برود که اگر نباشد، شاهد همین آلودگی‌هایی هستیم که حتی گریبان استان سمنان را هم گرفته و پسماندهای صنعتی و صنایع آلاینده و … گرفته است.
انصاری با بیان اینکه آلاینده‌های محیط زیستی سلامت مردم را تهدید می‌کند و اگر بخواهیم صرفاً به توسعه صنعت نگاه کنیم و محیط زیست را اولویت ندانیم، تخریب‌های متعدد را شاهد خواهیم بود، ابراز کرد: ما در استانی حضور داریم که به صورت جدی محدودیت منابع آبی دارد لذا در استقرار صنایع باید محدودیت‌هایی در استان سمنان وجود داشته باشد
وی با بیان اینکه محدودیت منابع آبی بحران اساسی و جدی تمام کشور است و برداشت‌های بی رویه آبخوان‌ها سبب بروز فرونشست‌های جدی شده که سمنان نیز در برابر این تهدید قرار دارد، گفت: باید به سوی فناوری‌های پاک و بازسازی و نوسازی خطوط مستهلک و خطوط تولید جدید و مدرن و … حرکت کنیم تا آلودگی‌ها را کاهش دهیم و چه بسا همین موضوع به افزایش راندمان تولید هم کمک جدی کند.
دیدار با محیط زیستی ها
پس از این دیدار شینا انصاری در رأس هیئتی در کنار ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست به بازدید از منطقه پرور در شهرستان مهدیشهر رفتند و با محیط بانان آنجا نیز دیدار و گفتگو کردند بعد از این دیدار بود که نشست خانم انصاری با تشکل‌های محیط زیستی و سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست استان سمنان در اداره کل محیط زیست این استان برگزار شد.
دیداری که در آن نمایندگان تشکل‌های زیست محیطی استان سمنان صحبت کردند و گلچهره محمدی از سمن توسعه پایدار شاهوار، با بیان اینکه سال‌ها است که مردم شاهرود برای تعطیلی معدن مخرب بوکسیت در شاهوار، این کانون آبساز و حیات بخش تلاش می‌کنند، تاکید کرد: متأسفانه در برابر همه تلاش‌های مردمی شاهد هستیم که برخی مدیران پای اظهارات دروغ را امضا می‌کنند.
وی با بابیان اینکه شرکت آلومینا به عنوان بهره بردار معدن بوکسیت با جسارت کامل و با استناد به تعطیلی معدن از جیب ملت آب را برای آزمایش به کشورهای اروپایی فرستاده در حالی که آب در زمان فعالیت معدن آلوده بوده است، تاکید کرد: مردم خواهان تعطیلی کامل معدن هستند.
توقف کامل معدن کاری در شاهوار
امیرحسین ولیان دبیر جمعیت دیده بان طبیعت نیز خواستار توقف کامل معدن کاری در شاهوار شد و گفت: بهره بردار معدن بوکسیت ده‌ها معدن دیگر در کشور دارند اما چرا اصرار به بازگشایی این معدن در شاهوار دارند در حالی که ۲۰۰ هزار جمعیت شاهرود و بسطام تنها یک منبع آب که همانا شاهوار است، امید دارند و وابسته هستند.
سعید یوسف پور مدیرکل جوان محیط زیست استان سمنان سخنران دیگر این مراسم بود که با بیان اینکه تشکل‌های محیط زیستی پشتیبان اداره کل محیط زیست استان سمنان و مدافعان محیط زیست هستند، افزود: این سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌ها ظرفیت‌های بی نظیری را به استان بخشیده‌اند.
تشکل‌ها تعامل زیادی با اداره کل محیط زیست دارند و نقد آنها منصفانه است لیکن تلاش ما در مجموعه محیط زیست استان بر شفافیت و بیان ظرفیت‌ها است.
وی با بیان اینکه تشکل‌های محیط زیست سرمایه بی‌بدیل و بی نظیری هستند، ابراز داشت: وجود این تشکل‌ها پشتوانه اداره کل حفاظت از محیط زیست استان سمنان است همچنین باید تاکید کرد که تشکیل‌های زیست محیطی استان سمنان نقش مهمی در آموزش جوامع محلی و نگه داشت عرصه‌های زیست محیطی پیرامون خود دارند.
صحبت‌های مهم ظهرابی
معاون سازمان حفاظت از محیط زیست کشور اما دیگر سخنران این مراسم بود که با بیان اینکه تأثیرات مخرب فعالیت‌های معدنی بر شاهوار و شاهرود بر هیچکس پوشیده نیست، گفت: زمانی که بنده در محیط زیست استان سمنان حضور داشتم بارها مخالفت سازمان با معدنکاری در شاهوار را بیان کردیم.
حمید رضا ظهرابی با بیان اینکه در همان زمان حتی سازمان محیط زیست کار را به دستگاه قضائی کشاند اما موفق به جلوگیری بازگشایی معدن نشد افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست همواره مخالف معدنکاری در کوهستان شاهوار شاهرود است.
معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه موضوع قانون عدم استعلام در زون های غیر چهارگانه محیط زیستی قدری مسئله ورود به شاهوار را برای سازمان دشوار کرده است تاکید کرد: سازمان محیط زیست اما از طریق نظارت دقیق بر آلودگی‌های زیست محیطی این موضوع را پیگیری می‌کند شاید بتوان کاری صورت داد.
پیگیر مطالبات مردم هستیم
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه استان سمنان با تهدیدهای بسیاری نیز مواجه است، ابراز داشت: محدودیت منابع آب، فرونشست زمین و ریزگرد مسائلی نیست که چشم خود را بر روی آن ببندیم.
نگاه ما باید به سمت توسعه پایدار باشد لذا مطالبه مردم شاهرود پیرامون ابطال پروانه بهره برداری رویکرد خوبی که خط قرمز شما شاهوار است.
وی با بیان اینکه مطالبات مردم شاهرود پیرامون بوکسیت تاش پیگیری خواهیم کرد، افزود: استاندار باید جلسه با فعالان محیط زیست داشته باشند و صحبت‌های شما می‌بایست شنیده شود همچنین باید تاکید کرد که برای حل مسائل کلان محیط نیازمند حضور فعالان محیط زیست هستیم.
شینا انصاری اما دقایقی کوتاه با خبرنگاران نیز صحبت کرد و از تدوین بسته‌های سبز سرمایه گذاری در کشور خبر داد او همچنین بیان کرد: این بسته شامل سرمایه گذاری بر روی انرژی‌های تجدید پذیر و پاک در راستای شعار سال است این بسته سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف شامل انرژی خورشیدی و بادی، بازچرخانی آب و تصفیه خانه‌ها و پساب مورد نیاز صنایع، فناوری‌های نوین و سبز و… خواهد بود.
انصاری در نهایت بعد از این نشست به تهران بازگشت دیدار او با مسئولان استان سمنان و تلاش برای حل آب از یکسو و امید دادن به تشکل‌های زیست محیطی برای پیگیری امور مرتبط با مسائل و چالش‌های زیست محیطی ماحصل سفر او به استان سمنان بود.