خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پادکست|اهمیت منطقه‌ای انتخابات شوراهای شهر در لبنان - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 20:12
شصت و ششمین شماره از پادکست «در عمق» را به بررسی اهمیت و پیامدهای منطقه ای انتخابات شوراهای شهر در لبنان اختصاص داده ایم.
انتخابات،لبنان،شوراهاي،شهر،روستا،برگزار،سياسي،كشور،محلي،مديريت

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ شصت‌وپنجمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز سه‌شنبه 16 اردیبهشت ماه 1404 ضبط و منتشر شد، در این اپیزود «منصور براتی» میزبان «محمدحسین امیدی»، کارشناس مسائل لبنان است.
انتخابات شوراهای شهر و روستا در لبنان به‌عنوان یک آزمون برای سنجش میزان نفوذ گروه‌های سیاسی در صحنه داخلی این کشور، اهمیت ویژه‌ای دارد.
این انتخابات که پس از سال‌ها تأخیر و در شرایط حساس کنونی برگزار می‌شود، نمایانگر پیچیدگی‌های نظام سیاسی لبنان و نقش آن در مدیریت بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور است.
انتخابات پیشین شوراهای شهر و روستای لبنان در ماه مه سال 2016 برگزار شده بود و اگرچه این انتخابات باید هر چهار سال یک‌بار برگزار شود، اما دوره اخیر آن تاکنون به تعویق افتاده بود.
در بخش نخست، باید به ساختار و تاریخچه انتخابات شوراهای شهر و روستا در لبنان پرداخت.
این انتخابات با هدف انتخاب اعضای شوراهای شهر و روستا، از جمله شهرداران (رؤسای بلدیه‌ها)، در چارچوب محدوده‌های جغرافیایی مشخص برگزار می‌شود.
وظایف قانونی این شوراها شامل امور مرتبط با خدمات عمومی، زیرساخت‌ها، نظافت، و توسعه شهری یا روستایی است.
برخلاف انتخابات پارلمانی که در سطح ملی برگزار می‌شود، انتخابات شوراهای شهر و روستا بر مدیریت محلی تمرکز داشته و به‌عنوان یکی از پایه‌های دموکراسی محلی در لبنان شناخته می‌شود.
برای بررسی تاریخچه، باید به دوران پس از جدایی لبنان از امپراتوری عثمانی برگشت؛ امپراتوری‌ای که پس از جنگ جهانی اول فروپاشید.
قانون اساسی لبنان در سال 1926 ایجاد شد و تشکیل دولت را پیش‌بینی کرد.
سپس، در سال 1943 استقلال لبنان اعلام شد و انتخابات شوراهای شهر و روستا به بخشی از ساختار سیاسی کشور تبدیل شد.
این انتخابات، در طول سال‌ها، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های نظام ‌سیاسی کشور برای مدیریت امور محلی بوده است.
انتهای پیام/