خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برخورداری کامل از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، حق ایران است

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 19:58
کمالوندی گفت: حق هر کشوری است که از مزیت‌های فناوری و انرژی هسته‌ای برخوردار باشد.
انرژي،ايران،اتمي،صنعت،سازمان،كشور،فناوري،برق،تصريح،امور،اشار ...

باشگاه خبرنگاران جوان - شرکت‌کنندگان جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای «صبح» با حضور در سازمان انرژی اتمی ضمن بازدید از نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای کشور با بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار کردند.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران در این نشست ضمن پاسخگویی به سوالات فعالان رسانه‌های خارجی، با اشاره به مصاحبه اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار کرد: جدیدترین مساله مورد توجه، درباره اظهارات رییس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌های اخیر است.
وی عنوان کرد: برای پاسخ به برخی از زوایای این اظهارات باید گفت که بیش از۱۷هزار نفر در صنعت هسته‌ای ایران و در شهر‌های تهران، بوشهر، اراک، کرج، قم، نطنز، یزد و ...
در بخش‌های مختلف این صنعت با علاقه مشغول فعالیت هستند.
این افراد نه تنها در بخش انرژی و غنی‌سازی بلکه در حوزه‌هایی نظیر سلامت، کشاورزی، صنعت، لیزر و سایر فناوری‌های نوین مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: ایران توانسته در عرصه‌های گوناگون فناوری هسته‌ای به پیشرفت‌های خوبی دست یابد.
برای نمونه صبح امروز رییس سازمان انرژی اتمی ایران از مرکز پرتو فرایند نوین قزوین بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت اقدامات این مرکز قرار گرفت.
کمالوندی گفت: نخستین‌بار موسسه آمریکایی استانفورد در سال ۱۳۵۳ طی مطالعاتی ضرورت توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای برای ایران در طول یک دوره ۲۰ ساله به میزان ۲۳ هزار مگاوات را مطرح کرد و به‌دنبال آن قرارداد‌های مختلف با کشور‌هایی مانند آلمان، بلژیک و فرانسه برای تحقق این هدف منعقد شد.
این کشور‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار خود را نیمه تمام رها کردند.
کمالوندی با اشاره به مدل‌های تعیین سهم انرژی هسته‌ای در سبد انرژی کشور از جمله سه مدل LEAP, MESSAGE, WASP گفت: حداقل سهم برق هسته‌ای براساس هریک از این مدل‌ها بین ۸ تا ۱۴ درصد است.
وی مزیت نسبی اقتصادی از جمله نیروی متخصص، امنیت و تامین پایدار از طریق متنوع‌سازی و از همه مهم‌تر تصمیم بر اساس اصول حاکمیتی بدون تاثیرپذیری از فشار‌های خارجی را در این رابطه مهم قلمداد کرد.
کمالوندی با تاکید بر اینکه ایران باید براساس سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای دست یابد؛ اظهار کرد: روند احداث نیروگاه‌های اتمی با پیروزی انقلاب اسلامی با خلف وعده اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها متوقف شد و این روند با شروع جنگ تحمیلی ادامه یافت.
اما سرانجام توانستیم نیروگاه اتمی بوشهر را به اتمام و بهره‌برداری برسانیم.
اکنون نیز در حال احداث نیروگاه‌های اتمی در سطح کشور برای تولید برق هسته‌ای هستیم و با جدیت این موضوع را دنبال می‌کنیم.
وی با اشاره به موضوع مهم امنیت انرژی در ایران، گفت: ما نمی‌توانیم فقط به انرژی‌های فسیلی مانند نفت برای تامین انرژی تکیه کنیم؛ زیرا میان انرژی هسته‌ای و نفت تفاوت‌هایی وجود دارد چراکه بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای برای مدت طولانی بدون هیچ‌گونه ایجاد آلایندگی است.
با توجه به این دلایل مطرح شده حق هر کشوری است که از مزیت‌های فناوری و انرژی هسته‌ای برخوردار باشد.
کمالوندی گفت: ترامپ نمی‌تواند برای کشور ما تصمیم بگیرد که انرژی هسته‌ای داشته باشیم یا خیر؛ در حالی که حق جمهوری اسلامی ایران است که از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار باشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: البته ما ذیل تعهدات بین‌المللی نظیر NPT فعالیت می‌کنیم و به آن پایبندیم.
بر اساس حق مسلم کشور‌ها مبتنی بر قوانین و اساسنامه آژانس حق داریم از فناوری صلح آمیز هسته‌ای بهره‌مند باشیم.
وی افزود: استفاده از فناوری هسته‌ای صلح آمیز و بدون هیچ‌گونه تبعیض نسبت به سایر کشور‌ها برای ما در اولویت است.
کمالوندی گفت: در پاسخ به ادعای وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایران تنها کشور غیر دارنده سلاح هسته‌ای است که غنی سازی دارد؛ باید گفت دچار اشتباه شده‌اند، زیرا کشور‌هایی نظیر هلند، بلژیک، کره جنوبی، برزیل و ژاپن نیز بدون اینکه سلاح هسته‌ای داشته باشند، غنی‌سازی انجام می‌دهند.
وی تصریح کرد: برای همکاری با آژانس و شفاف‌سازی فعالیت‌های خود، زمان صرف کرده‌ایم و بازرسان بر فعالیت‌ها و تاسیسات ما به‌طور حداکثری نظارت کرده و می‌کنند.
این موارد نشان می‌دهد که همه فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت