از مشارکت مردم در قضازدایی استفاده شود
معاون قضایی دادگستری استان اردبیل، گفت: رویکرد دستگاه قضا استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی در قضازدایی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجتالاسلام سید حسین علوی عصر امروز در آیین «هر مسجد یک حقوقدان» در قالب طرح تشکیل میز مشاوره اجرای برنامههای آگاهسازی با محوریت صلح و سازش در مساجد استان اردبیل، در مسجد محله پیرمادر اظهار داشت: هر مسجد یک حقوقدان تدبیر دستگاه قضا برای حل مشکلات مردم در درون محلات است تا بتوانیم از این طریق ورودی پروندهها به دادگستری را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در 2 دهه اخیر رویکرد دستگاه قضا استفاده از روشهای جایگزین قضایی اعم از داوری، میانجگری، شورای حل اختلاف و...
است، افزود: این اقدام دادگستری تا حدودی نتیجهبخش بوده به طوری که یک سوم پروندههای ورودی به دادگستری در شورای حل اختلاف با صلح و سازش مختومه شده است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل از ورود بیش از 400 هزار پرونده به دادگستری در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: بیش از 100 هزار پرونده از طریق ستاد ملی صبر و شورای حل اختلاف با صلح و سازش مختومه شده است.
علوی با بیان اینکه اختلافات خانوادگی، اختلافات ملکی، طلاق و...
از جمله موارد مراجعه به دادگستری است، گفت: شورای حل اختلاف در سال گذشته جلوی بسیاری از طلاقها را گرفته و با آشتی زوجین را به زندگی بازگرداندهاند.
وی استان اردبیل را استانی پیشرو در بحث آزادی زندانیان اعلام کرد و ادامه داد: اردبیل در خط مقدم آزادی زندانیان در کشور قرار دارد و شورای حل اختلاف و ستاد صبر در این راستا با استفاده از ظرفیت خیران موفق عمل کرده است.
دبیر ستاد صبر استان اردبیل با بیان اینکه با تأمین مبالغ اجازه ورود بسیاری ازافراد نیازمند را به زندان نمیدهیم، خاطرنشان کرد: در پروندههای اختلافات مالی و ملکی رویکرد دستگاه قضا استفاده از مشارکت مردمی در قضازدایی است چرا که قرار نیست هر اختلافی پرونده شده و به دادگستری ارجاع داده شود.
علوی صلح و سازش را از توصیههای ائمه و بزرگان دین اعلام کرد و یادآور شد: طرح هر مسجد یک حقوقدان کمک میکند تا با استفاده از افراد موجه، متنفذ و دارای شهرت اجتماعی از تشکیل بسیاری از پروندههای قضایی جلوگیری شده و این مشکلات و دعواها با صلح و سازش در مسجد محلات ختم به خیر شود.
معاون قضایی دادگستری استان اردبیل با اشاره به اینکه هیئت صلح محله پیرمادر تشکیل میشود، اضافه کرد: در مجموعه دادگستری اقدامات بسیاری برای انجام صلح و سازش به ویژه در شوراهای حل اختلاف انجام شده و اعضای شورای حل اختلاف با هنر خود توانستهاند در 500 شعبه شورای حل اختلاف با جلوگیری از ورود پروندهها به محاکم قضایی، صلح و سازش را در جامعه جاری کنند.
در این جلسه مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری اردیل نیز با اشاره به اینکه هر چهارشنبه شهردار اردبیل در یک مسجد به مشکلات اهالی رسیدگی میکند، بیان کرد: چهارشنبه این هفته نیز شهردار اردبیل در محله پیرمادر حاضر شده و مشکلات و مسائل این منطقه را بررسی خواهد کرد.
اباصلت ابراهیمی با تاکید بر اینکه اگر همه شهروندان با حقوق شهروندی خود آشنا شوند، کمتر با مشکلات و آسیبهای اجتماعی روبهرو خواهیم بود، گفت: شهرداری اردبیل با درک درست از مشکلات شهری در صدد رفع این مشکلات با استفاده از ظرفیت مردمی است.
انتهای پیام/132