خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۷۰۰ تن گل محمدی در ساری برداشت می شود

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 16:06
ساری- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری از پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل محمدی تر از ۳۵۳ هکتار اراضی زیر کشت این محصول خبر داد.
محمدي،گل،ساري،شهرستان،گلاب،علوي،كشت،برداشت

سید اسماعیل علوی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به سطح زیر کشت ۳۵۳ هکتاری گل محمدی در ساری، شرایط مساعد آب و هوایی و کیفیت خاک، پیش‌بینی کرد که امسال ۷۰۰ تن گل محمدی تر از باغات این شهرستان برداشت شود.
علوی با بیان اینکه عمده اراضی زیر کشت گل محمدی در مناطق بالادست و شیب‌دار دودانگه و چهاردانگه ساری واقع شده‌اند، افزود: برداشت گل محمدی در این منطقه از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.
میانگین برداشت گل محمدی در اراضی شهرستان حدود ۲ تن در هر هکتار پیش‌بینی می‌شود.
وی در ادامه به فعالیت ۵۳ کارگاه گلاب‌گیری در شهرستان ساری اشاره کرد و گفت: از این تعداد کارگاه، ۴۹ واحد به صورت سنتی و ۴ واحد به شکل مکانیزه فعالیت می‌کنند.
این کارگاه‌ها با استفاده از گل محمدی تولید شده در شهرستان، اقدام به تولید گلاب، غنچه خشک و گلبرگ می‌کنند و محصولات تولیدی را علاوه بر تأمین نیازهای محلی، به استان‌های همجوار نیز عرضه می‌نمایند.
علوی با اشاره به فرآورده‌های گل محمدی گفت: از این محصول، گلاب، غنچه خشک و گلبرگ به دست می‌آید که در صنایع غذایی، دارویی و تولید اسانس مورد استفاده قرار می‌گیرند.
فرآوری این محصولات در کارگاه‌های نیمه صنعتی و واحدهای خانگی انجام می‌شود.
وی با تاکید بر مزایای کشت گل محمدی در منطقه، خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی و خاک مناسب، و مقاومت این گیاه در برابر سرمای دیررس، موجب شده تا کیفیت محصول تولیدی از نظر میزان اسانس و عطر بسیار عالی باشد.
تولیدکنندگان گلاب در ساری با بهره‌گیری از روش‌های سنتی و مدرن، سعی در ارتقای کیفیت و کمیت محصولات خود دارند تا بتوانند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.