دامهای ایلام هویت دار می شوند/جابجایی دام منوط به اخد مجوز
ایلام - معاون بهبود تولیـدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به اینکه به منظور جلوگیری از قاچاق دامهای استان ایلام هویت دار می شوند، گفت: جابجایی دام منوط به اخد مجوز است.

مجتبی شیرخانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام از مهمترین قطب های دامداری و دامپروری در کشور است که وجود مراتع فراوان باعث کیفیت تولید فرآورده های دامی در این استان شده است.
وی با اشاره به اینکه استان ایلام دارای سه میلیون رأس دام سبک است، گفت: یکی از معضلات اساسی در استان طی یک سال گذشته بحث قاچاق دام از استان به دیگر مناطق کشور بوده است.
شیرخانی با اشاره به اینکه برنامه هایی برای جلوگیری از قاچاق دام زنده در استان در دست اجراست، افزود: بر اساس دستورالعمل ابلاغی از مرکز تمامی دامهای سنگین (در طول ۶ ماه) و دامهای سبک (در طول یکسال) با دریافت پلاک و کد ۱۵ رقمی بایستی پلاکگذاری و هویتدار شوند و در غیر این صورت در مصداق کالای قاچاق محسوب میشوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به وجود ۴۲۰ کیلومتر مرز مشتر در ایلام، گفت: در این شیوه نامه استان کشور به دوگروه الف و ب تقسیم شده اند که استان ایلام به دلیل مرزی بودن در ردیف گروه الف قرارگرفته است.
شیرخانی تصریح کرد: جابجایی دام در داخل استان و همچنین بین استانهای همجوار منوط به اخذ سند حمل است و الزامات خرید و فروش و تغییر مالکیت دام باید در سامانه هویت مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی ثبت شود.
وی گفت: هرگونه حمل و نقل دام بدون پلاک ممنوع و دامداران و مالکان که مبادرت به حمل دام میکنند باید از دامپزشکی و سایر ارگانها مجوز دریافت کنند و تمامی هزینههای پلاکگذاری به عهده دامداران است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام افزود: عملیات هویتدار کردن دامهای استان توسط اداره کل دامپزشکی و صندوق بیمه محصولات بانک کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انجام و در سامانه هویت دام مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات ثبت میشود و معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاوزری بعنوان ناظر پیگیری امورات مربوطه میباشد.
شیرخانی در پایان اظهار داشت: از مهمترین مزایای هویتگذاری دامها ثبت کد گله و احراز مالکیت دامدار، ثبت مشخصات تکمیلی و اطلاعات تولیدی و تولید مثلی، فعالیت های اصلاح نژادی، کنترل همخوانی درگله، مدیریت خدمات بهداشتی و دامپزشکی نظیر واکسیناسیون، خدمات بیمه ای دام، قرنطینه، کشتار و قاچاق دام اعلام کرد.
سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز در ایلام تولید می شود.