خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهید رئیسی هرگز معیشت مردم را به مذاکرات گره نزد

تسنیم | سیاسی، استان‌ها | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 15:53
معاون رئیس جمهور در دولت سیزدهم گفت: هرچند در دولت سیزدهم مذاکرات غیرمستقیم با قدرت دنبال می شد و تا آستانه توافق نیز پیش رفته بود، اما شهید رییسی هرگز معیشت مردم را به نتیجه این مذاکرات گره نزد.
شهيد،دولت،سيزدهم،رييسي،معاون،مذاكرات،انرژي،مديريت،رئيس،رئيسي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی معاون رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم امروز در "آیین بزرگداشت شهدای خدمت" در مدرسه علمیه علوی قم گفت: ناترازی‌ها چیز جدیدی نیست اما برای کاهش آن نیاز به مدیریت صحیح و نیز سرمایه گذاری داخلی و خارجی داریم.
وی افزود: بحران ناترازی انرژی در کشور، مسأله جدیدی نیست.
دلیل اصلی آن، نبود توازن میان توسعه صنعتی و توسعه هم‌زمان زیرساخت‌ها بوده است.
از جمله اهداف تعیین‌شده برای افق 1404، تولید 20 هزار مگاوات برق اتمی بود، در حالی که اکنون تنها حدود یک‌هزار مگاوات آن محقق شده است.
معاون رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم عنوان کرد: بخش انرژی کشور به شدت نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است و همزمان باید از فناوری‌های نوین بهره‌برداری کنیم.
اینکه در دوران شهید رییسی خاموشی‌های خانگی رخ نداد ولی امروز با آن مواجهیم، به مدیریت بازمی‌گردد.
باید نهادی میان وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه ایجاد شود تا ناترازی‌ها را به شکلی مستقل مدیریت کند.
وی تأکید کرد: انرژی هسته‌ای پاک‌ترین روش تولید برق در دنیاست و باید از منابعی چون نفت و گاز در صنایع پائین‌دستی استفاده شود و برق کشور از طریق انرژی‌های ارزان و پاک همچون انرژی خورشیدی و هسته‌ای تأمین شود.
رئیس سابق بنیاد شهید همچنین با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای، تصریح کرد: در منطق جمهوری اسلامی، مردم صاحبان اصلی کشورند و مسئولان، از جمله رییس‌جمهور، نمایندگان ملت‌اند.
نگاه ولی فقیه نیز ناظر به نیازهای واقعی جامعه و در جهت رشد و تعالی عمومی تنظیم می‌شود.
در مسئله مذاکرات نیز، نقش مردم و گفتمان غالب جامعه در شکل‌گیری راهبردهای کلان بی‌بدیل است.
به گفته وی، شاید اگر جامعه و افکار عمومی، گفتمان متفاوتی را دنبال می‌کردند، امروز با فردی چون ترامپ پای میز مذاکره نمی نشستیم.
معاون رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم درباره ویژگی‌های اخلاقی و مدیریتی رئیس جمهور سابق، گفت: شهید رییسی همواره نسبت به توهین‌ها و افترائات علیه خود سکوت می‌کرد و هیچگاه برای خویش شأنی جدا از مردم قائل نبود.
حتی در مواردی که با نهادهای دیگر اختلاف‌نظر جدی داشت، چه با انگیزه سیاسی و چه بدون آن، سکوت را ترجیح می‌داد.
وی افزود: هرچند در دولت سیزدهم مذاکرات غیرمستقیم با قدرت دنبال می‌شد و تا آستانه توافق نیز پیش رفته بود، اما شهید رییسی هرگز معیشت مردم را به نتیجه این مذاکرات گره نزد.
صبر، حوصله و عدم توجه وی به تبلیغات گاه موجب خستگی همکاران و مدیرانش می‌شد.
قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به شرایط سخت آغاز دولت سیزدهم گفت: طبق گزارش‌های رسمی، در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، وضعیت منابع ارزی، ذخایر کالاهای استراتژیک و سایر شاخص‌ها به‌شدت نگران‌کننده بود و دولت سال 1400 را با دشواری‌های فراوان پشت‌سر گذاشت.
از سال 1401، شرایط تا حدی بهبود یافت.
وی همچنین در خصوص فعالیت های خود در انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته اظهار کرد: بنده تلاش کردم از تفرقه میان نیروهای انقلاب جلوگیری کنم، اما در مجمع توفیقی حاصل نشد.
بیشتر اعضای دولت، موافق نامزدی مخبر، معاون اول رئیس جمهور شهید بودند و اگر ایشان وارد عرصه می‌شدند، احتمالاً دیگران کناره‌گیری می‌کردند، اما به دلایلی از جمله مسئولیت اجرای انتخابات، ایشان وارد نشد.
معاون رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم درباره انتقادات به برخی رویکردهای اقتصادی دولت سیزدهم گفت: واقعیت آن است که ما در بسیاری از موارد ناگزیر به استفاده از نسخه‌هایی هستیم که حتی خود به نادرستی آنها باور داریم، چرا که نسخه جایگزینی نداریم.
این معضل در مجلس شورای اسلامی نیز مشهود است و بسیاری از مباحث اقتصادی بی‌نتیجه می‌ماند.
متأسفانه دانشگاه‌ها و مراکز علمی ما نیز هنوز نتوانسته‌اند نسخه‌ای جامع و عملیاتی از اقتصاد اسلامی ارائه دهند.
وی افزود: دولت در هر دوره‌ای با فراز و فرودهایی مواجه است.
شهید رئیسی نیز در طول دوره مدیریت خود، یازده تن از اعضای کابینه را تغییر داد.
اما در نهایت آنچه در عملکرد ایشان نمود داشت، اخلاص بود.
قاضی‌زاده هاشمی یادآور شد: ویژگی‌هایی چون استکبارستیزی، وطن‌دوستی و بنیان‌گذاری توسعه علمی و صنعتی، وجه مشترک میان امیرکبیر و شهید رییسی بود که رهبر انقلاب نیز به آن اشاره کردند.
شهید رئیسی از عمق جان دلسوز مردم بود و این ویژگی در رفتار او کاملاً اصیل و بی‌ریا بود.
رئیس سابق بنیاد شهید گفت: شهید رییسی اهل تهجد، گریه و نماز شب بود؛ همواره یک ساعت پیش از اذان صبح بیدار می‌شد و تا نیمه‌شب به تلاش و پیگیری می‌پرداخت.
او زمان را نعمتی محدود می‌دانست و نگران بود که فرصتی از دست برود و کاری بر زمین بماند.
با وجود مسئولیت‌های فراوان، هیچگاه از مجالس روضه و منبر غفلت نمی‌کرد.
قاضی‌زاده‌هاشمی در پایان بیان کرد: شهادت، قله‌ای از کمال و سعادت است؛ و کسی به این مرتبه می‌رسد که در طول زندگی، شهیدانه زندگی کرده باشد.
شیوه زیست شهید آیت‌الله رئیسی، حتی در دوران مسئولیت، همان سیره شهدای انقلاب بود؛ با دقت در اخلاق، فرهنگ و پاسداری از ارزش‌ها.
انتهای پیام/