چهارباغ روی خط بحران شهری؛ 30 سال ساختوساز بیمجوز! - تسنیم
شهردار چهارباغ گفت: بزرگ ترین ایرادی که برخی محله های چهارباغ دارند، ساخت وسازهای غیرمجاز بوده که به نوعی تبدیل به یک فرهنگ در این مناطق شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، سید جعفر موسوی، شهردار چهارباغ امروز در ارتباط تلفنی با برنامه رادیویی البرز من سلام مطرح کرد: ما سال جدید را پرانرژی و با تعریف پروژههای جدید آغاز کردیم؛ خداوند کمک کرده و دربهای بیشتری در حال باز شدن است.
همچنین با همکاری شهرداری، تعدادی از ادارات نیز در حال استقرار هستند.
وی با بیان اینکه اداره کل راه و شهرسازی البرز با قدرت در حال پیشبرد امور است تا طرح جامع چهارباغ را امسال تکمیل کنیم و بهعنوان هدیهای به مردم و شهروندان ارائه دهیم، گفت: شهر بهعنوان یک موجود زنده، هر لحظه در حال تکاپوست و همواره با حوادث مختلفی مواجه میشود که یکی از این حوادث، مشکلات مربوط به آب و فاضلاب است.
شهردار چهارباغ با اشاره به اینکه گاها به دلیل وقوع ترکیدگی لولهها یا نقص در انشعابات، نیاز به حفاریهای موقتی و تعمیرات ایجاد میشود، افزود: این حفاریها مدیریت شهری را نیز آزار میدهد.
مثلاً در مهدیآباد، ما پس از 18 سال یک خیابان را تازه آسفالت کرده بودیم و هنوز آسفالت گرم بود که ناگهان حادثهای پیش آمد.
نارضایتی شهروندان از حفاریها
موسوی افزود: به همین دلیل آبفا مجبور شد با کندن آسفالت نسبت به انجام حفاری اقدام کند.
این مشکلات نهتنها هزینهبر، بلکه زمانبر هستند و موجب نارضایتی شهروندان نیز میشوند.
هنگام وقوع حوادث، در بسیاری از مواقع سریع مشکل حل میشود، اما در مواردی دیگر رفع مشکل مدتزمان بیشتری به طول میانجامد.
وی مطرح کرد: چون در لحظه وقوع حادثه، مدیریت شهری، دهیاری یا شهرداری دسترسی فوری به پیمانکار آسفالت ندارند، ممکن است تأخیر صورت گیرد.
در فصلی از سال که قراردادهای پیمانکاران به پایان رسیده، برای انتخاب مجدد پیمانکار فرایند زمانبر و اداری وجود دارد.
در چنین شرایطی، برخی حوادث غیرقابلپیشبینی نیز رخ میدهد.
شهردار چهارباغ ادامه داد: در چنین شرایطی نمیتوان بلافاصله پیمانکار را آماده کرد تا فوراً به ترمیم نوار حفاری بپردازد.
در نتیجه، ممکن است برخی شهروندان اذیت شوند و حق دارند که گله کنند.
ملکآباد و مهدیآباد دو محله کم برخوردار شهر چهارباغ هستند که از جمله محلات هدف قرارگاه اجتماعی استان البرز به شمار میروند.
برخی ساکنان با اخذ مجوز بیگانه هستند
موسوی عنوان کرد: بزرگترین ایرادی که این محلهها دارند، ساختوسازهای غیرمجاز است.
این ساختوسازها مختص به زمان حال هم نیستند و حتی بیش از 30 سال است که ادامه دارند و بهنوعی تبدیل به یک فرهنگ در این مناطق شده است.
برخی از ساکنان این محلهها با این موضوع که باید از شهرداری جواز ساخت بگیرند، بیگانه هستند.
وی بیان کرد: در محلههای ملکآباد و مهدیآباد ما اقداماتی انجام دادیم و با نظر دادستان، فرماندار و اعضای شورا در حال ساماندهی ساختوسازها هستیم تا این فرآیند بهدرستی مدیریت شود.
از شهروندان خواهش میکنیم که برای تشکیل پرونده ساختوسازهای خود به شهرداری مراجعه کنند تا بتوانیم این ساختوسازها را ساماندهی کنیم.
شهردار چهارباغ با اشاره به اینکه ادامه حیات و مدیریت صحیح شهر بر دوش شهروندان است، اذعان کرد: هزینههای شهری باید توسط خود مردم تأمین شود و این مسئله نهتنها مختص ایران یا شهر چهارباغ، بلکه در سراسر دنیا نیز بدین صورت است.
ما باید فرهنگی را در این مناطق حاکم کنیم که شهروندان موضوع اخذ مجوز را بپذیرند و همکاری کنند.
مغازههای 30 سالهای که پرونده ملکی ندارند
موسوی مطرح کرد: خواهش میکنیم که همه شهروندان برای ساماندهی ساختوسازها و بهبود وضعیت شهری، پروندههای مربوطه را تشکیل دهند و به ما کمک کنند تا شهری بهتر برای همه بسازیم.
مغازههایی هستند که بیش از 30 سال است کسبوکار میکنند اما هنوز هیچ پرونده ملکی ندارند و حتی یکبار هم به شهرداری مراجعه نکردهاند.
وی با بیان اینکه این مسائل باعث میشود مواقعی که از شهروندان دعوت میکنیم اما مراجعه نمیکنند، با نظر دادستان مجبور به پلمب محدودههایشان شویم، خاطرنشان کرد: شهرک ابریشم از سال 97 به شهر چهارباغ الحاق شده و در طول هفت سال گذشته از این الحاق، کل درآمد شهرداری از این منطقه به پنج میلیارد تومان نیز نمیرسد.
شهردار چهارباغ تصریح کرد: به نظر میرسد که برخی از مردم فکر میکنند شهرداری یک بودجه ثابت از خزانه دارد که آن را به شهرداری میآورد و سپس در هر منطقهای که نیاز است هزینه میکند.
شهرداری یک نهاد عمومی غیردولتی است و برخلاف تصور عموم، بودجهای از خزانه به آن واریز نمیشود و اداره شهر بر دوش خود شهروندان است.
راهاندازی خط اتوبوسرانی در چهارباغ
موسوی بیان کرد: درآمد شهرداری بهطور عمده از طریق عوارض سطح شهر، نوسازی، صدور پروانه و جرائم کمیسیون ماده 100 تأمین میشود و این موضوع فقط مختص به شهر چهارباغ هم نیست و در تمام شهرهای ایران به همین شکل است و برخی از شهروندان اطلاعات کافی در این زمینه ندارند.
وی گفت: از اسفند سال گذشته، برای اولین بار در شهر چهارباغ، خط اتوبوسرانی راهاندازی کردیم.
این اتوبوسرانی کوچک در محدوده شهرک ابریشم فعالیت میکند و یک اتوبوس گردشی در نظر گرفته شده که شهروندان را از این منطقه جمعآوری میکند و تا سهراه باسکول میآورد.
این اقدام بازتاب خوبی داشته و باعث آسایش بیشتر مردم شده است.
انتهای پیام/