از شکست در غزه تا توهین به جهان کاتولیک: افشای تناقضات ایال زمیر و سیاستهای مخرب نتانیاهو
اسحاق بریک در گزارشی در رابطه با سیاستهای نتانیاهو، کاتس و ایال زمیر برای گسترش جنگ در غزه، با اشاره به عواقب این اقدام، نسبت به چالشهای بزرگی که پیش روی این رژیم، هشدار داد.

سرویس جهان مشرق - اسحاق بریک، ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی که در گذشته نقشهای کلیدی در ارتش و وزارت دفاع این رژیم داشته، در اظهاراتی تند علیه رهبری سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی، مدعی شد که ارتش این رژیم در جنگ "شمشیرهای آهنین" علیه حماس در نوار غزه شکست خورده است.
او در گزارشی در این رابطه و اینکه از ابتدا به صورت آگاهانه به وضعیت واقعی، دور از اخبار دروغ به شرایط میدانی نبرد جنگ غزه اشاره کرده و نوشت:
در جنگ «شمشیرهای آهنین»، من با انصاف کامل در مورد پیروزی حماس و شکست اسرائیل در غزه استدلال کردم.
اینکه ردههای سیاسی و نظامی به رهبری یوآو گالانت، هرتزی هالوی و دانیل هگاری با کمک رسانههای اجیر شده، مردم را فریب دادند.
من به تنهایی با دروغهای آنها مقابله کردم، در حالی که عموم به پیروزی ارتش اسرائیل باور داشتند.
من تنها کسی بودم که گفتم ما در جنگ با حماس شکست خوردیم.
نقش ایال زمیر و تناقضات در وعدهها
اسحاق بریک که در زمان فعالیت خود بهعنوان معاون رئیس ستاد کل ارتش و مدیرکل وزارت دفاع با لیال زمیر (رئیس کنونی ستاد کل ارتش) همکاری داشته، از توافق خود با زمیر درباره وضعیت نامناسب ارتش خبر داد.
او مدعی است که سندی متشکل از توصیههای پنج تیم کارشناسی را به زمیر ارائه کرده و این توصیهها در برنامه چندساله وزارت دفاع گنجانده شده بود.
با این حال، وی زمیر را متهم کرد که پس از انتصاب بهعنوان رئیس ستاد کل، برخلاف دیدگاههای پیشین خود، به بنیامین نتانیاهو وعدههایی غیرواقعی داده است.
زمیر به نخستوزیر اطمینان داده بود که میتواند حماس را نابود کند، حاکمیت نظامی در غزه برقرار سازد و حاکمیت حماس را جایگزین کند، وعدههایی که به ادعای این مقام، صرفاً برای کسب مقام ارشد نظامی مطرح کرده است، نه در جهت بازگو کردن واقعیت میدانی.
اسحاق بریک می گوید: «ایال زمیر در پاسخ به نامه من پس از انتصابش به عنوان رئیس ستاد ارتش، پاسخ داد که توصیههای من و توصیههای تیمهای کارشناسی را در برنامه کاری چند ساله ارتش لحاظ خواهد کرد.
اما وعدههای ایال زمیر به بنیامین نتانیاهو با برداشت او از تواناییهای ارتش اسرائیل در تضاد بود: او به نخستوزیر گفت که او قادر خواهد بود کاری را که سلفش، هرتزی هالوی، در انجام آن شکست خورده بود، یعنی از بین بردن حماس، ایجاد یک دولت نظامی در غزه و جایگزینی دولت حماس را انجام دهد اما در واقع همه وعدهها به این منظور بود که او بتواند به سمت رئیس ستاد کل منصوب شود.»
انتقاد از سیاستهای نتانیاهو و زمیر
این مقام سابق، زمیر را به تبعیت کورکورانه از نتانیاهو و اسرائیل کاتز (وزیر امور خارجه) متهم کرد و او را "عروسک خیمهشببازی" این دو دانست.
وی همچنین ادعا کرد که زمیر در فریب افکار عمومی درباره "آزادی اسرا از طریق فشار نظامی" با نتانیاهو همکاری میکند.
او با اشاره به توافقی که نتانیاهو برای توقف جنگ و آزادی تمامی اسرا در یک مرحله امضا کرده بود، گفت که زمیر از تصمیم نتانیاهو برای نقض این توافق حمایت کرده، در حالی که ادامه جنگ به زیان منافع اسرائیل و ارتش است و آزادی اسرا بدون توافق ممکن نخواهد بود.
«در عمل، ایال زمیر به عروسک خیمه شب بازی نتانیاهو و اسرائیل کاتز تبدیل شده است و او در کلاهبرداری این دو در طرح «آزادسازی اسرا تحت فشار نظامی» همکاری می کند.
همچنین زمیر از نتانیاهو در عدم اجرای توافق امضا شده توسط بنیامین نتانیاهو حمایت کرد، توافقی که نکته اصلی آن توقف جنگ و آزادی یکجای همه اسرا است، با وجود اینکه او به خوبی میداند ادامه جنگ اوضاع اسرائیل و ارتش را بدتر میکند و بدون توافق منجر به آزادی همه اسیران نخواهد شد.»
ادامه جنگ بیفایده و تهدیدات آینده
این مقام سابق، جنگ کنونی را "بیفایده" و محکوم به شکست توصیف کرد و هشدار داد که ادامه آن منجر به از دست رفتن اسرا، افزایش تلفات نیروهای اسرائیلی و ناتوانی ارتش در بازسازی خود در برابر تهدیدات فزاینده خواهد شد.
وی گفت : «ارتش همچنان به نبردی ادامه میدهد که از قبل در آن باخته است، جنگی که هیچ امیدی به نتیجه آن نیست.
من به آنها میگویم از این به بعد، اسرا را از دست خواهیم داد، تلفات به نیروهای ما اضافه خواهد شد، ارتش را در مواجهه با تهدیدهای فزاینده بازسازی نخواهیم کرد و آن را برای چالشهایی که در انتظار ماست، آماده نخواهیم ساخت.»
اسحاق بریک همچنین با اشاره به اینکه با ادامه دادن جنگ غزه، نمیتوانیم ارتش را برای چالشهای آینده آماده کنیم، به چالشهای پیش روی رژیم اشاره کرد که از جمله آنها عبارتند از:
امضای پیمان دفاعی بین ترکیه و سوریه و حمایت نظامی آنکارا از دمشق؛
حمایت ایران از فعالیتهای نیروهای مقاومت در مرز اردن؛
آمادگی ارتش مصر، قویترین ارتش خاورمیانه، برای رویارویی با اسرائیل؛
هدفگیری هزاران موشک، راکت و پهپاد توسط ایران و گروههای نیابتی آن علیه اسرائیل؛
افزایش تنشها در کرانه باختری و تداوم فعالیت حماس و حزبالله؛
رشد افراطگرایی در داخل اسرائیل.
وی با اشاره به تهدیدات فوق، هشدار داد که ارتش اسرائیل توانایی مقابله با این تهدیدات در یک جنگ چندجبههای را ندارد.
برنامه هستهای ایران و موضع خطرناک نتانیاهو
در بخش دیگری از اظهارات، این مقام به موضوع برنامه هستهای ایران پرداخت.
او با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر آمادگی ارتش این کشور برای حمله به تأسیسات هستهای ایران، گفت که ترامپ ترجیح میدهد از دیپلماسی برای دستیابی به توافق با ایران استفاده کند، زیرا حمله نظامی میتواند خاورمیانه و حتی جهان را به آتش بکشد.
رئیس ستاد کل ارتش آمریکا نیز اخیراً اعلام کرده که حمله نظامی تنها توسعه برنامه هستهای ایران را به تأخیر میاندازد و بدون توافقات سیاسی، تأثیر آن موقتی خواهد بود.
با این حال، این اسحاق بریک از اظهارات مکرر نتانیاهو مبنی بر احتمال حمله یکجانبه اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران ابراز نگرانی کرد و آن را نشانه "فقدان قضاوت صحیح" و "قماری بر موجودیت اسرائیل" دانست.
وی افزود که خوشبختانه، ترامپ در حال حاضر مانع چنین اقدامی از سوی نتانیاهو شده است.
«رئیس ستاد ارتش ایالات متحده اخیراً اظهار داشت که حمله نظامی به تنهایی به تأسیسات هستهای ایران در واقع توسعه هستهای را به تأخیر میاندازد، اما برای از بین بردن آن کافی نخواهد بود.
او افزود، بدون توافقات سیاسی، این حمله فایدهای موقت خواهد داشت.
این سخنان وی با حمایت کارشناسان ارشد نیز مواجه شد.
اما متأسفانه، بنیامین نتانیاهو بیش از یک بار اشاره کرده است که اگر ایالات متحده به تأسیسات هستهای ایران حمله نکند، اسرائیل به تنهایی به آنها حمله خواهد کرد.
این حتی به احمق افراد در میان ما در مورد فقدان قوهی تشخیص نتانیاهو ثابت میکند که او حاضر است بر سر موجودیت اسرائیل قمار کند.
خوشبختانه، در حال حاضر ترامپ به او اجازه این کار را نمیدهد.»
روابط شکننده با آمریکا و انزوای بینالمللی اسرائیل
این مقام با تأکید بر نقش حیاتی آمریکا بهعنوان شریک استراتژیک اسرائیل، از سیاستهای نتانیاهو در ۱۶ سال نخستوزیری انتقاد کرد.
او گفت که نتانیاهو با اقدامات نسنجیده، روابط با افکار عمومی آمریکا، یهودیان این کشور و بهویژه حزب دموکرات را تخریب کرده است.
نظرسنجیهای اخیر در آمریکا نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد از مردم این کشور دیگر با اسرائیل همدلی ندارند.
وی هشدار داد که بدون حمایت نظامی و غیرنظامی آمریکا، اسرائیل قادر به مقابله با تهدیدات کشورهای عربی نخواهد بود.
«در طول ۱۶ سال نخست وزیری بنیامین نتانیاهو، او اقدامات نسنجیده ای را رهبری کرد که به روابط با مردم آمریکا و یهودیان آمریکایی آسیب رساند، به ویژه روابط با حزب دموکرات را که در سال های آینده همچنان خواهند توانست به قدرت بازگردند، تیره کرد.
بدون کمک نظامی و غیرنظامی ایالات متحده، اسرائیل قادر به دوام آوردن در مواجهه با تهدیدات فزاینده محور مقاومت، ایران و کشورهای عربی نخواهد بود.»
جنجال دیپلماتیک با جهان کاتولیک
این مقام همچنین به اقدام اخیر اسرائیل در حذف پیام تسلیت وزارت خارجه درباره درگذشت پاپ فرانسیس و تصمیم برای عدم اعزام نماینده ارشد به مراسم خاکسپاری او اشاره کرد.
این اقدام با واکنش تند رهبران کاتولیک در اسرائیل مواجه شده که آن را "توهینی آشکار به مسیحیان جهان" خواندند.
یک مقام ارشد کلیسای کاتولیک در اسرائیل نیز رفتار این رژیم را "شرمآور" توصیف کرد.
«بنیامین نتانیاهو همچنان تمام پلهای پشت سر خود را با جهان خراب میکند و اخیرا و با جهان کاتولیک این کار را کرد - نامه خشمآلود و شدیدی الحنی که قبل از مراسم تشییع جنازه پاپ برای نتانیاهو ارسال شد: "یک توهین بزرگ و جدی".
پس از آنکه مشخص شد وزارت امور خارجه توییت تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس را حذف کرده است - و اینکه اسرائیل نماینده ارشدی را به مراسم تشییع جنازه او اعزام نخواهد کرد، روسای جامعه کاتولیک اسرائیل به نخست وزیر یادآور شدند: این تصمیمات توهینی به مسیحیان سراسر جهان است.
همچنین یک مقام ارشد کلیسای کاتولیک اسرائیل: «رفتار اسرائیل شرمآور است.»
اسحاق بریک در پایان تأکید کرد که وابسته به هیچ جناح سیاسی (چپ، میانهرو یا راست) نیست و تنها منافع رژیم صهیونیستی را در نظر دارد.
او از چپ و جریانه میانهرو به دلیل خودداری از انتقاد از ارتش بهخاطر "فاجعه" امنیتی در مناطق اطراف غزه و از راست به دلیل تمرکز بر انتقاد از چپ و جریانه میانهرو انتقاد کرد.
«چپها و میانهروها عمدتاً از ردههای سیاسی انتقاد میکنند، در حالی که ارتش از نظر آنها به عنوان یک نهاد مقدس غیر قابل نقد دیده میشود و از انتقاد به ارتش بخاطر شکست وحشتناک در منطقه محصور غزه اجتناب میکنند.
جناح راست هم فقط از جناح چپ، میانهروها و از نیروهای امنیتی اتنقاد میکند: ارتش و شین بت.»