خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چین: آمریکا قبل از هر مذاکره‌ای باید تهدید را کنار بگذارد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 12:53
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا برای مذاکره با چین حاضر به لغو تعرفه ها نیست، تأکید کرد جنگ تجاری هیچ برنده ای ندارد.
چين،تجاري،آمريكا،مذاكره،تأكيد،جنگ،جيان،لين،دونالد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست خبری امروز این وزارت‌خانه به اظهارات اخیر دونالد ترامپ که در یک مصاحبه گفته بود که برای مذاکره با چین حاضر به لغو تعرفه‌ها نیست، واکنش نشان داد.
لین جیان در پاسخ گفت: این جنگ تعرفه‌ای را طرف آمریکایی آغاز کرده است.
موضع چین همواره روشن و ثابت بوده؛ اگر جنگ باشد ما با آن مقابله می‌کنیم و اگر مذاکره باشد درهای گفتگوی ما باز است.
وی تأکید کرد: طرف آمریکایی اخیراً بارها گفته که مایل به مذاکره با چین است.
ما نیز بارها گفته‌ایم که جنگ تعرفه‌ای و تجاری برنده‌ای ندارد.
اگر آمریکا واقعاً خواهان حل‌وفصل مسائل از طریق گفت‌وگوست، باید تهدید و فشار را متوقف کرده و بر پایه احترام متقابل، برابری و منافع متقابل با چین وارد گفت‌وگو شود.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای که روز گذشته در هواپیمای اختصاصی ریاست‌جمهوری (ایرفورس وان) انجام شد، اعلام کرد: آمریکا در حال مذاکره با کشورهای متعددی از جمله چین بر سر توافقات تجاری است.
اولویت اصلی من در مذاکره با چین، رسیدن به یک توافق تجاری منصفانه است.
او همچنین اظهار داشت که نسبت به چشم‌انداز رسیدن به توافق با چین خوش‌بین‌تر شده و تأکید کرد: من در قبال چین بسیار سخت‌گیر بوده‌ام و عملاً تجارت میان دو اقتصاد بزرگ جهان را قطع کرده‌ام.
پیش از این، در تاریخ 22 آوریل و در بحبوحه نوسانات بازار، ترامپ موضعی نرم‌تر اتخاذ کرده و احتمال کاهش چشمگیر تعرفه‌های وضع‌شده بر کالاهای چینی را مطرح کرد، هرچند که تأکید کرده بود که این تعرفه‌ها به صفر نخواهد رسید.
با این حال، پیشرفت در مذاکرات تجاری چندان ساده نخواهد بود.
به‌عنوان نمونه، دور دوم گفت‌وگوهای تجاری بین آمریکا و ژاپن، با وجود اینکه ژاپن از شرکای مهم تجاری آمریکا به حساب می‌آید، به بن‌بست خورده‌ و بدون نتیجه پایان یافت؛ مسئله‌ای که به گفته تحلیل‌گران، نشان‌دهنده‌ی زیاده‌خواهی آمریکا در مذاکرات تعرفه‌ای با سایر کشورها است.
انتهای پیام/