افزایش تولید برق خورشیدی در همدان به 230 مگاوات
استاندار همدان گفت: در حال حاضر 55 مگاوات برق خورشیدی تولید می کنیم و برنامه داریم این میزان را تا 230 مگاوات افزایش دهیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمید ملانوری شمسی شامگاه گذشته در مصاحبه تلویزیونی با شبکه خبر با اشاره به ویژگیهای خاص استان همدان بیان کرد: همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران، یکی از استانهای غربی کشور است که در موقعیت جغرافیایی خاصی قرار دارد این استان با وسعتی حدود 19 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از دو میلیون نفر، جایگاه ویژهای در کشور دارد و دسترسی خوبی به سایر استانهای غربی دارد.
این استان در مناسبتهای بزرگ مذهبی و اجتماعی همچون پیادهروی اربعین نقش مهمی ایفا میکند.
وی با بیان اینکه استان همدان با داشتن بیش از 1900 جاذبه تاریخی و طبیعی، از جمله مراکز مهم گردشگری کشور محسوب میشود، اظهارکرد: همدان محل تولد شخصیتهای بزرگ تاریخی همچون آیتالله نوری همدانی و سید جمال الدین اسدآبادی است که همواره در تاریخ کشور تاثیرگذار بودهاند.
استاندار همدان به ویژگیهای فرهنگی استان همدان، پرداخت و بیان کرد: همدان در طول تاریخ با تقدیم بیش از 8 هزار شهید در دوران جنگ تحمیلی و نیز در عرصههای اجتماعی و اقتصادی، همواره پیشگام بوده است.
مقام معظم رهبری نیز این استان را به عنوان ‘مرکز تمام ارزشهای تمدنی’ معرفی کردهاند.
ملانوری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجامشده برای توسعه اقتصادی استان نیز گفت: توسعه کشاورزی، بهرهبرداری از معادن غنی و تقویت بخش گردشگری از اولویتهای اصلی ما هستند.
استان همدان یکی از قطبهای تولید کشاورزی کشور است و در زمینه معادن نیز ظرفیتهای بزرگی داریم که باید از آنها بهطور بهینه استفاده کنیم.
وی همچنین در خصوص جذب سرمایهگذاری عنوان کرد: ما نقشه جامع تحول و پیشرفت را برای استان طراحی کردهایم که به شناسایی نقاط قوت و ضعف استان کمک کرده و مسیر دقیقی برای پیشرفت ترسیم میکند.
همچنین، ستاد ویژهای تحت عنوان ستاد توسعه و پیشرفت برای تسهیل فرآیندهای اداری و جذب سرمایهگذار تشکیل دادهایم تا فرآیند صدور مجوزها تسهیل شود.
استاندار همدان در پاسخ به سوالی درباره چالشهای آبی استان تاکید کرد: ما به شدت در تلاش هستیم تا مشکل تأمین آب را در روستاهای استان حل کنیم.
پروژههای آبرسانی به بیش از 160 روستا در حال اجرا است و هدف ما این است که تا پایان سال آینده، 330 روستا را تحت پوشش جهاد آبرسانی قرار دهیم.
همچنین در شهر همدان، مشکل تأمین آب از سد تالوار به سرعت در حال حل شدن است.
در ادامه، استاندار همدان به برنامههای استان در زمینه تولید انرژی و منابع تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: استان همدان ظرفیت بالایی در زمینه انرژی خورشیدی دارد.
در حال حاضر 55 مگاوات برق خورشیدی تولید میکنیم و برنامه داریم این میزان را تا 230 مگاوات افزایش دهیم.
پروژههای جدیدی با همکاری بخش خصوصی در این زمینه در حال احداث است.
ملانوری همچنین در خصوص صنایع دستی همدان افزود: صنایع دستی استان همدان، بهویژه در زمینه سفالگری و منبتکاری، شهرت جهانی دارد.
استان همدان به عنوان یکی از قطبهای تولید صنایع دستی در کشور شناخته میشود و ما در تلاشیم تا با حمایت از این صنایع و ایجاد شرایط مناسب برای صادرات، جایگاه استان را در این بخش ارتقا دهیم.
وی در پایان تاکید کرد: استان همدان با توجه به موقعیت ویژهاش در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و گردشگری، در مسیر توسعه پایدار قرار دارد و به طور یقین در آیندهای نزدیک شاهد پیشرفتهای چشمگیر در این استان خواهیم بود.